Jadziu nie ma sprawy z nas takie same ogrodniczki
A poza tym, jeden kwiat występuje pod różnymi nazwami i jak tu tych nazw nie pomylić
Na liście chciejstw mam tę samą roślinkę pod różnymi nazwami iii dlatego dubluję zakupy
Np. mama kupiła mi kosmos czekoladowy (cosmos atrosanguineus) a ja się cały czas zastanawiam czy to nie ta sama, którą mam na liście chciejstw onętek krwisty
Baśko, ja nie kręcę, nooo..... może jeden dzień przespałam, ale cóż to znaczy jeden dzieć do wieczności!!! Ale 13 marca będziemy świętować Wigilię Wiosny!!!!! Marzanko, liczę uczciwie i jak się to u nas mówi "Gość w dom, Bóg w dom" W dniu 13 marca możesz gości pakować do domu. Kanapki im zrób na drogę!!!!
Jadziu kochanie to Rudbekia!!! Dziełżany dopiero kupię u babciulek. Ale załatwiłam u Halinki sadzoneczki. Ja wiem, że Ona mi je przywiezie, jak sobie zapisze!!!
Ale u Ciebie wesoło Tosiu! Cieszcie się, bo w kwietniu, to tylko stękać będziecie. Nie bić! To był tylko żart... kiepski żart. (że stękać, to wiem po sobie - plewienie wykańcza)
A ja też sobie kupiłam kosmos pierzasty siarkowy i pisze że jest żółty i pomarańczowy mieszanka.
A tam od razu stękać, będziemy ledwo łazić a na stękanie to już braknie siły
Mnie najpierw czeka grabienie całego trawnika w ogrodzie a jest tego areał olbrzymi.
:P Małgosiu! Ja już nie pamiętam od kiedy odliczam, ale to jeszcze było w 2010 r. Wymyśliłam sobie liczbę tak pi razy oko i liczę jak falę w wojsku. Widzisz jakie to osiągnęło skutki. Przypłacę to życiem, bo mnie topić chcą co niektórzy , ale zabawa przednia. Ale wyobraź sobie jak mi się to uda???? Zbiorę laury!!! A jak nie, to mnie utopią 21 marca!! Ale ja brnę dalej! Co bedzie, to będzie!!!!
MAJECZKI !!! Och, jak ja bym chciała już stękać!! Trawnik u mnie też do grabienia, ale jeszcze wszystko zmarznięte. Kosmoso pomarańczowego też sobie kupiłam na all, a w sklepach jest go pełno
Tosia1 pisze: Jadziu kochanie to Rudbekia!!! Dziełżany dopiero kupię u babciulek. Ale załatwiłam u Halinki sadzoneczki. Ja wiem, że Ona mi je przywiezie, jak sobie zapisze!!!
TOSIA kurcze jakieś hohliki mi siedzą . Miałam już całego posta napisanego i mi normalnie w świecie zwiał Najpierw poczytałam ,czy nie będe tłuczona a potem dopiero weszłam Pięknie zakwitł mi ten Dzielżan wiadomo z serca . Kurcze zmarła jedna z najlepszych aktorek jakie lubiłam Irena Kwiatkowska . Miała piękny wiek 98 lat