Gdzie kupić nasiona warzyw, sadzonki?
-
- 200p
- Od: 4 lis 2015, o 15:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Gdzie kupić nasiona warzyw, sadzonki?
w PNOS jest normalnie.Bierzesz ile chcesz bez górnych limitów.Ja polecałbym bardziej PNOS niż Legutko.
Czy te nasiona octopus z syngenta w srebrzystym opakowaniu są z Holandii czy tylko odmiana o tej nazwie pochodzi z Holandii a produkowane są gdzie indziej?A skąd tak w ogóle pochodzi firma syngenta?
Czy te nasiona octopus z syngenta w srebrzystym opakowaniu są z Holandii czy tylko odmiana o tej nazwie pochodzi z Holandii a produkowane są gdzie indziej?A skąd tak w ogóle pochodzi firma syngenta?
Ostatnio zmieniony 6 lut 2019, o 09:24 przez jokaer, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: połączenie postów
Powód: połączenie postów
-
- 500p
- Od: 4 mar 2013, o 18:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zanim firma nasienna wypuści na rynek danego kraju odmianę to są przez kilka lat testowane w kraju u kilkunastu producentów. Nie przejmuj się krajem pochodzenia. Miałem kilka lat temu pomidory czerwone karbowane a były zakupione malinowe (pomieszane nasiona). Od tamtego czasu mam tylko "holenderskie" z firm: hazera, clause, yuksel (wybieram o bardzo dobrym smaku). Pierwszymi pomidorami zagranicznymi to była odmiana tamaris i VP1 ( VP1 uprawiana do minionego sezonu w tym roku w jej miejsce będzie cassarosa i goumandia)reglas23 pisze:Jestem z pomorskiego,z samego serca Kaszub.
Mam dać sobie spokój???Spadki temperatur w nocy są ale aż tak drastyczne to nie.Przymrozki występują,ale to chyba tak jak wszędzie.Zdaje sobie sprawę ze zróżnicowania klimatu w obrębie województwa a co dopiero kraju,ale chyba mimo wszystko się na nie skusze.A ma ktoś doświadczenia własne z holendrami?Holendrzy niedaleko nas mają pola z ziemniakami ale czy to jeszcze coś z rolnictwem ma wspólnego.....różnica jest to sam mogę stwierdzić ale co oni się napryszczą i nasypią nawozów to się w głowie nie mieści.O takie coś mi nie chodzi.Chętnie poczytam takie zestawienie polskie-krajowe vs. holendry.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Nasiona holenderskie są lepszej jakości ale nie są "magiczne". Jeżeli rośliny nie dostaną wszystkiego co potrzeba i w odpowiedniej ilosci to plon nie będzie wiele lepszy niż z krajowych.
-
- 200p
odpowiesz mi na kolejne pytania z drugiego postu?
-
Syngenta to firma globalna i niby szwajcarska a "nasiona holenderskie" mogą równie dobrze pochodzić z Afryki albo od nowego właściciela czyli z Chin. 

-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
W ubiegłym sezonie miałam holenderskie nasiona pomidorów z firmy Alseed garden ,
opakowania małe . Np. pomidor Lianne , smak dobry , duża plenność ,
dobra jakość . Na ten rok dokupiłam inne nasiona z tej firmy np. bardzo wczesną ,
cało sezonową rzodkiewkę .
opakowania małe . Np. pomidor Lianne , smak dobry , duża plenność ,
dobra jakość . Na ten rok dokupiłam inne nasiona z tej firmy np. bardzo wczesną ,
cało sezonową rzodkiewkę .
Re: Cebula dymka, wiosenna i ozima.
Witam, znacie jakieś dobre namiary na sklep w którym kupie dymkę czerwona, biała i żółta w ilości po 10 kg za rozsądne pieniądze ? Coś mało ofert w tym roku jest a tu zaraz pasuje sadzić. Pozdrawiam.
-
- 200p
- Od: 11 lip 2014, o 12:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przypadkiem ktoś już uprawiał odmianę Supra? Czy gdzieś można ją kupić jako dymkę? Wiem, że to jest import.
Mam tę moc - Sylwek
-
- 200p
Chętnie kupię cebule dymkę odmiany holenderskiej. Może ktoś ma, wie gdzie kupić lub sam kupuje?
-
- 200p
.../ jokaer
Wie ktoś gdzie można kupić mniejsze ilości cebuli dymki??
Ostatni raz zwracam uwagę na niedopuszczalne tutaj zamieszczanie postów tyczących prywatnej wymiany czy też sprzedaży.
Od tego jest konkretny dział. Proszę zapoznać się Regulaminem.
Wie ktoś gdzie można kupić mniejsze ilości cebuli dymki??
Ostatni raz zwracam uwagę na niedopuszczalne tutaj zamieszczanie postów tyczących prywatnej wymiany czy też sprzedaży.
Od tego jest konkretny dział. Proszę zapoznać się Regulaminem.
Re: Pomidory - Dwarfy
Cześć, jestem nowy na forum, przyprowadziła mnie chęć na smaczne pomidory.
W zeszłym roku zabrakło pomidorów od Babci i żadne z targu nawet nie zbliżyły się smakiem do tych, które co roku były od Babci, wiec pomyślałem, ze muszę sobie wychodować. Od tematu do tematu trafiłem na dwarfy i od razu pomyślałem ze to coś dla mnie. Nie mam żadnej foliówki, ani obornika wiec pomidor w doniczce jest dla mnie świetnym pomysłem. Teoretycznie jestem już przygotowany, tylko nie wiem najważniejszego: skąd zdobyć nasiona? Myśle ze gdyby w tym wątku na pierwszej stronie była taka informacja to byłoby super. Czytałem temat gdzie kupić nasiona i tam nic nie znalazłem. Ze stanów nie mam możliwości by sprowadzić. Czy gdzieś w pl można je kupić? Najlepiej online?
Widziałem na Allegro, ale gdzieś tak nie mam zaufania...
W zeszłym roku zabrakło pomidorów od Babci i żadne z targu nawet nie zbliżyły się smakiem do tych, które co roku były od Babci, wiec pomyślałem, ze muszę sobie wychodować. Od tematu do tematu trafiłem na dwarfy i od razu pomyślałem ze to coś dla mnie. Nie mam żadnej foliówki, ani obornika wiec pomidor w doniczce jest dla mnie świetnym pomysłem. Teoretycznie jestem już przygotowany, tylko nie wiem najważniejszego: skąd zdobyć nasiona? Myśle ze gdyby w tym wątku na pierwszej stronie była taka informacja to byłoby super. Czytałem temat gdzie kupić nasiona i tam nic nie znalazłem. Ze stanów nie mam możliwości by sprowadzić. Czy gdzieś w pl można je kupić? Najlepiej online?
Widziałem na Allegro, ale gdzieś tak nie mam zaufania...
-
- Od: 17 lut 2013, o 13:13
Jest parę pomidorowych sklepów internetowych, wystarczy poszukać "pomidory dwarf nasiona", owocnych poszukiwań. 

-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
W B.... ce są nasiona np. pietruszki na taśmie i krążki z nasionami ziół .
Ceny dobre .
Ceny dobre .
-
- 100p
- Od: 28 mar 2013, o 18:02
Ja kupiłem nasiona holenderskie na znanym portalu. Można kupić nawet 1 nasiono
-
W Biedronce widziałem holenderską dymkę Stuttgarten Riesen . Chyba 0,5 kg , na cenę nie patrzyłem.
Biedronka w Warszawie.
Biedronka w Warszawie.