Działka korzo_m

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Właśnie w poniedziałek jadę bo muszę posadzić nowe kwiaty, będę ciężko pracowała od świtu. Mój sąsiad wczoraj już zrobił grządki i posiał jarzynki.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam Dorotko !
Widzę że u Ciebie też już wiosennie. Sliczny kolor tej sasanki :tan
A powiedz czy założyłaś już folię ?
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

Piękny kolor sasanki.U mnie jeszcze nie kwitną.
Koronę cesarską masz już większą ode mnie.
Reszta roślinek jest u mnie na takim samym etapie wzrostu.
Mówiłaś,że masz mniejsze krokusy niż inni a ja widzę,że masz duże i piękne.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabrysiu wczoraj specjalnie moi chłopcy pojechali, aby założyć folię dorobić dodatkowe drzwi i okienko z drugiej strony,ale tak lało ,że tylko pomedytowali i na tym się skończyło :x :x , aha złożyli mi mały foliaczek , w którym psieję kwiaty:cynie,gożdziki,dzwonki irlandzkie i wiele......innych,któryh nazw w tym momencie nie pamiętam. Moje pomidorki pod folię ładnie rosną ,dziś przemieniałam tace z pokoju do pokoju, ileż ja się z nimi nabiegam :lol: :lol:
Aniu masz rację pod bzem mam posadzone krokusy "normalnej " wielkości, pozostałe są botaniczne bo małe. Ja nawet nie wiedziałam,że mam ich już tak dużo, ale przeważa u mnie kolor fioletowy, 2 białe i kępka żółtych. Jak byłam na działce w piątek tak ładnie prezentowały do słoneczka swoje środki, ale wtedy nie zabrałam aparatu :cry: :cry:. Sasanka to nowy nabytek dostałam od mojej mamy białą, czerwoną i tą różową. Korony cesarski rosną do góry,aż sama byłam ich wielkością zaskoczona.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

A ja to wszystko widziałam na własne oczy i muszę powiedzieć że zdjęcia chociaż przepiękne nie oddają nawet w połowie tego co można zobaczyć na żywo, zwłaszcza te krokusy, ja w pierwszej chwili myślałam, że to sztuczne :) . Dorota nas tak obdarowała, że ledwo zmieściliśmy do samochodu, na dodatek złamaliśmy Jej widły i naszą łopatę a Szymek wyjadł cukier, o innych stratach z grzecznośći nie wspomnę. aha Dorota oprócz talentów ogrodniczych i wielkiego serca ma też talent kulinarny - ciasta po prostu rozpływały się w ustach! Dziękujemy za wszystko! Obrazek
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46

Post »

Moniko,a ja pragnę dodać że Dorotka robi jeszcze pyszny rosołek i pysznego panierowanego kurczaczka :D :D
Pozdrowionka DorotkoObrazekmasz piękną wiosnę i przecudne"sztuczne"krokusy
Pewnie już niedługo się zobaczymy(jak przyjedzie do Krakowa Danusia)
Hortensja szalejeObrazek
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko dziękuję za słowa pochwały, cieszę sie bardzo,że mogłam się z Wami podzielić. Widły to drobnostka ,one pod ręką mojego męża też by się złamały, po prostu mieliście pecha,bo po zimowym sezonie trzymaliście je jako pierwsi :lol: :lol: :lol: Mój mąż wczoraj przyjął to bardzo dzielnie, wie dobrze, że sprzęt ulega po jakimś czasie zniszczeniu. W sobotę będąc na działce na spokojnie zauważyłam ,że nie wszystkie roślinki Wam dałam :cry: :cry: , ale postaram się poprawić.
Moniko mnie dzieci w ogóle nie przeszkadzają, masz cudownych grzecznych chłopców, mój syn też długo wyjadał cukier i to robił wszędzie bez żadnej krępacji :P :P .
Madziu już nie mogę doczekać się spotkania, ale znowu zabraknie nam czasu ,aby o wszystkim poplotkować :o :o
Dziewczynki gotuję ,bo jak byłam młodą dziewczyną wypracowałam dobrą starą metodę : "Przez żołądek do serca", udało się i tak trwamy z mężem razem do dziś. Miło mi jak nie tylko moim domownikom smakuje to co upichcę. Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Całkiem sporo roślinek ci już kwitnie Dorotko. Sasanka bardzo ładny ma kolorek, taki delikatny. Powiedz mi proszę co to za roślinka na 5 od góry zdjęciu :D
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu na 5 zdjęciu to omieg kwitnie na żółto Obrazek może to małe zdjęcie Ci pomoże przypomnieć sobie wygląd tych kwiatów bo na pewno je znasz. Mam zdjęcie umieszczone na 2 str. mojej działeczki.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Dorotko .. a ja też marzyłam o sobotniej wyprawie do Ciebie .. ale wszystko sprzysięgło sie przeciwko.

1. zepsuł się komputer - dopierop dzis przwiózł go mąż z naprawy

2.fliziarz miał przyjść we czwartek i mieliśmy rozplanować płytki w kuchni na ścianie - tzn ustalić gdzie dekorki będą - w efekcie przyszedł w sobotę - i całe dopołudnie jeżdziliśmy po budowlanych sklepach, zeby dokupić na szybkiego rzeczy, o których zapomniał nam wcześniej powiedzieć :( . A potem tak bardzo padało.

We wtorek ok. godz 16 mamy wizytę z synem na Batorego - co prawda mamy też listę zakupów budowlanych, ale bardzo chciałabym sie kiedyś z Tobą spotkać .. mam nadzieję, że szybko nam się uda :) bo chciałabym zobaczyć te Twoje śliczne, sztuczne krokusy :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Odnalazłam tę roślinkę na początku twojego wątku. Ładna jest.... :D Kwitnie chyba też wcześnie, bo obok tego omega zobaczyłam pąk tulipana.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bernadetko u nas w sobotę też lało intensywnie, także i mnie nic nie udało się popracować, chociaż w tym deszczu przekopałam samodzielnie kawałek trawnika i wykonałam małą rabatkę na której posadziłam nowe nabytki host. Ale mąż przywołał mnie do porządku i grzecznie musiałam się schować.
Ja czekam na hasło od Ciebie ,ale w ten wtorek to za póżno zanim przebilibyśmy się przez całe centrum korki uliczne to byłaby noc także działka odpada, po wizycie u lekarza zapraszam do domu tu mam w każdym możliwym miejscu doniczki :lol: :lol: :lol: daj znać na pw
Wiolu masz rację te omiegi kwitą wcześniej ,jak dostaną słoneczka to pod koniec tygodnia kwiatuszki się rozwiną, można ścinać do flakonu, długo stoją w wodzie. :P :P
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46

Post »

Dorotko,a długo kwitnie ta omiega?
Bardzo ładna,ja albo jej wcześniej nie widziałam,albo nie doceniałam jej uroku :?
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Dorotko a czy ja dostałam od Ciebie tego omiega? Oprócz żarnowca, forsycji, przebiśniegów i piwonii żadnych innych roślin nie udało mi się zidentyfikować ale tłumaczy mnie okropny pospiech!
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

rogalm1 pisze:A ja to wszystko widziałam na własne oczy i muszę powiedzieć że zdjęcia chociaż przepiękne nie oddają nawet w połowie tego co można zobaczyć na żywo, zwłaszcza te krokusy, ja w pierwszej chwili myślałam, że to sztuczne :) . Dorota nas tak obdarowała, że ledwo zmieściliśmy do samochodu, na dodatek złamaliśmy Jej widły i naszą łopatę a Szymek wyjadł cukier, o innych stratach z grzecznośći nie wspomnę. aha Dorota oprócz talentów ogrodniczych i wielkiego serca ma też talent kulinarny - ciasta po prostu rozpływały się w ustach! Dziękujemy za wszystko! Obrazek
a i ja zrobiłam ogląd tego co z ziemi wyłazi i myśle sobie, ze jak nie będzie padało to w sobote mozemy podziałac...

albo w tygodniu... w sumie co to za różnica

co ty na to?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”