Ogródek Gosi cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 3

Post »

Gosiu, u Ciebie nawet cebulowe wyszły z ziemi :shock: :shock: Trochę za wcześnie :roll: Ja to bym chciała trochę zimy, ale z dużym śniegiem tylko w ogrodzie, a na ulicach i chodnikach nie. Najlepiej gdyby pryszła w grudniu i skończyła się końcem stycznia, a od lutego prawdziwa wiosna... Szkoda, że takich życzeń to nawet Era nie spełni :lol: :lol:
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Gosiu ;:167 prawdziwa wiosna w Twoim ogrodzie :wit

Gosiu, czy ta śliczna roślinka, to kokorycz bladożółta :?:

Obrazek

Ja, ostatnio zwariowałam na punkcie kokoryczy, kokoryczek i storczyków ogrodowych :lol:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Gosiu, gdzieś zapodział mi się Twój wątek ,bo nie dostawałam powiadomień , wreszcie Cię odnalazłam i w samą porę ,bo te "wiosenne" fotki nastrajają baaardzo optymistycznie.
I już mi teraz nie zaginiesz :D
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gosiu u Ciebie naprawdę wiosennie, nie tylko pogoda, ciepła i piękna, ale i kwiaty wiosenne pchają się na świat ;:138 Prymulka ma cudny kolor :D
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Poprzewracało się wszystko do góry nogami...kwitnienie wiosenne w listopadzie... :roll: aby tylko we właściwym czasie ...nie zapomniały ,że mają nas uraczyć kwiatami... :wink:
U nas też powiew wiosny w ogrodzie,trzeba było wyciągnąć stołki już pochowane na taras...Pięknie ;:3
We wtorek zapowiadają już deszcze... :?
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Faktycznie - u Gosi wiosna ;:138
te długoterminowe prognozy to takie ... wróżenie z fusów :uszy ale nie miałabym nic przeciwko, żeby akurat ta się spełniła ;:108
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

No wierzyć się nie chce :shock: Jak wołałam więcej wiosny, to miałam na myśli archiwalia, a tu proszę, objawiła się wiosna w ogrodzie! Piękną masz wiosnę tej jesieni! U mnie nic z tych rzeczy...Jesień :cry: To jak, jutro narcyzy i tulipany? :)
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Gosia kup ten szpadelek do cięcia darni. Jest super!!! Zobacz na moim wątku jak cudownie powycinałam trawbik. Szpadel nie nadaje się do tego. To ma zaokrąglone ostrze. To prezent od Grety z którego jestem bardzo zadowolona! Polecam! ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

ale ten hiacynt... on już w blokach. Ale się pospieszył.
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu piszemy na forum , że nie chcemy zimy i kwiaty jakby to usłyszały i zaczęły wychodzić z ziemi niczym wiosną :D :D
U nas dzisiaj było ;:3 ;:3 i + 17 stopni wiosna ;:3 ;:3 :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ewo, Mam nadzieję, że te roślinki zakwitną też o właściwej porze :roll:

Dalu, czyli u Ciebie też wiosna. Jednak troszeczkę się martwię. Róże mają jeszcze masę pąków i liści. Co będzie jak przyjdzie mróz?

Monia, musimy trzymać kciuki, żeby prognozy się spełniły. Nie chciałabym powtórki z tego roku. Za zimno, za mokro. A potem upały, że wytrzymać było trudno.

Halinko, tak to kokorycz żółtawa - corydalis ochroleuca. Jeśli jej nie masz to przypomnij się wiosną. A może jeszcze teraz można byłoby ją podzielić :roll:

Danusiu, bardzo się cieszę, że mnie odnalazłaś. Jesteś jedną z pierwszych osób z którymi nawiązałam kontakt na forum. Dlatego zawsze bardzo będzie mi przyjemnie gdy bedziesz mnie odwiedzała. ;:196

Aguś, te wiosenne kwiaty były posadzone w tym roku. Najpierw myslałam, że za płytko posadziłam,ale rozgrzebałam ziemię i nie. Siedzą głęboko. W dodatku to nie jest wcale słoneczne miejsce. Co im mogło odbić?

Nelu, ja też sie boje tego, że na wiosnę będą spały. Teraz się wyszaleją, a potem do łóżka :;230 Całe szczęście, że u mnie tarasowe całoroczne. Nic nie muszę wyciągać :D
Mialam dzisiaj przed południem gości. Wcale nie chcieli wejść do domu. Stali przed domem ciesząc sie tym ciepełkiem. Niestety taras jak wiesz mam od zachodniej strony, więc tam słonka nie było i nie mogłam ich tam zaprosić. W końcu zdecydowali się wejśc do domu. Muszę wymyśleć jakieś miejsce do biesiadowania przed domem. ławeczka już jest.

Ewo, Ty tez trzymaj kciuki. Zobacz, że odkąd zwróciłysmy się do Św. Mikołaja o krótką zimę od razu podziałało. Teraz tylko się modlić :D

Marto, prosisz i masz :;230
Tylko nie proś o za wiele, bo nie jestem wszechmocna :P

Tosiu, poluje na niego. Wiem, że to fajne narzedzie. Zaraz polecę sprawdzić u Ciebie.

Asiu, taki tam falstart. :roll: :D

Bożenko, faktycznie pogoda była dzisiaj cudowna. Można naprawdę uwierzyć, że to juz wiosna.
Jak ja już nie mogę się jej doczekać ;:65
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Zazdroszczę kwitnień, bo clematisy to już chyba spać powinny ;:224 przynajmniej u mnie już śpią.
Różyczki się jeszcze wdzięczą :uszy
Ale te typowo wiosenne to już chyba przesadziły, nie mogą czekać na swoją kolej :lol:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

GOSIU, u mnie w ogrodzie także przedwiośnie. WYdaje mi się, jakby właśnie zima od nas odchodziła i rośliny budziły się ze snu. Takiego listopada to ja nie pamiętam! NAjczęściej to już na Święto Zmarłych kwiaty zamarzały na grobach.
Jest wspaniale, idę do ogrodu planować wiosenne rabatki!
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Gosiu, przy takiej pogodzie to dobrze trzeba patrzeć na opisy przy zdjęciach, czy to archiwalne, czy aktualne :lol: Jesień mamy wyjątkową.
Muszę jeszcze raz solidnie podlać różaneczniki, zrobiło się dość sucho. Czy poleciłabyś jakieś towarzystwo dla nich na rabatę do cienia? Będę przerabiać wiosną i szukam inspiracji.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Margo2 pisze:Halinko, tak to kokorycz żółtawa - corydalis ochroleuca. Jeśli jej nie masz to przypomnij się wiosną. A może jeszcze teraz można byłoby ją podzielić :roll:
Gosiu ;:167 niestety nie mam żadnej kokoryczy :( mam kokoryczkę wielokwiatową i wonną :D
Jeżeli nie uda mi się kupić wiosną, to przypomnę się ;:138
Jesteś kochana, pięknie dziękuję ;:196 ;:196 ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”