Nutkowy ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nutkowy ogród

Post »

Wiecie co dziewczyny...jest takie stare powiedzonko...bardzo mądre i pasujące tutaj jak ulał ;)
"I tak źle..., i tak nie dobrze..." ;) :P :;230
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ja kreciej roboty w ogrodzie nigdy nie zaakceptuję! howgh! ;) miłe zwierzątka, ale szkodne... wokół mnie mają tyle pustej przestrzeni, ale nie - wolą ogród Gosi i mój :evil:
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Witam Małgosiu... jestem zszokowana ilością krecich kopców!
Czy Twoja Nutka nie ma zacięcia by je przegonić?Nie wykazuje takich skłonności?
Póki to trawnik to wygląda tak ... no raczej nie ciekawie ale jak zagospodarujesz juz ogród z pewnością nie będzie się ten widok rzucał w oczy.
A kretka trzeba polubić :wink: i ja też osobiście przedkładam jego towarzystwo nad obecność w ogrodzie np pędraków , które niszczą trawnik ale rówvież lokują się bez skrupułów w donicach z kwiatami sezonowymi...
Czy w tym sezonie już powstanie oczko?
Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Karolinko, w tym roku na bank oczko nie powstanie. :roll: Ten rok jest pod znakiem "RÓŻY" :D Powstanie (mam nadzieje, zależy to od finansów) nowa rabata różana, w planie jest założenie przy niej solidnych obrzeży i wykończenie tak na tip top :) A co jeszcze... to się zobaczy ... ;)
Co do kreta...Nucia dwa złapała. Jednak ja chyba wole żeby ona się nimi przestała interesować ;) Wyobraź sobie kopce rozkopane przez wkurzonego ogara ;:224 :;230 Nie jest to lepszy widok niż ten na zdjęciach :;230 Na szczęście nie ma zacięcia do polowania na krety ;) Woli siedzieć przy siatce i wpatrywać się w koguta :lol: :D :oops:
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Aaaaa to kogut ją fascynuje :D
Ma jednak 'ulubieńca" :;230
Dobrze ,że i kogut i ona nie wykazują nadmiernej pobudliwości bo też mogłyby wyrządzić spustoszenie w ogrodzie.
No tak,rozgrzebane kopce to byłaby kolejna uciążliwość.
Mnie nawiedzał przez kilka sezonów pewien krecik... mąz potraktował jego dróżki Lizolem ,jednorazowe zalanie pomogło.Mieszka teraz na działce dwie posesje dalej a tam tolerują jego obecność ustawiając każdego roku butelki plastykowe na metalowych prętach i wszyscy są zadowoleni.
Może spróbuj tej metody. :wink:
Nie daję gwarancji, bo u mnie była to jednorazowa próba wypłoszenia go, ale się powiodła.
Oczywiście wielu z nas zmuszonych jest do wyznaczania priorytetów i uważam,że rabata różana to słuszna decyzja... :D
Róże jako królowe ogrodów mają pierszeństwo.
Powodzenia życzę...
leszek2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2010, o 10:15

Post »

Też stosuję butelki plastikowe na prętach i mi się to sprawdza a jak już znajdzie się krecik,to zastawiam
pułapkę z rurki pcv średnicy 5cm.,łapię i wywożę do lasu,można wypróbować,gwarancja 90% :D
poz.Leszek
poz.Leszek
Kaktusy Leszka2
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Gosiu rozkopane kopce już przerabiałam, teraz mam rozkopane dziury po nornicach i karczownikach, może ziemi w koło trochę mniej za to dziura wykopana większych rozmiarów. Ach te nasze psy o genach myśliwskich. :wink:
Ciekawa jestem jakby skończyło się spotkanie Nuty z tym kogutem, kto byłby górą. :;230
Pięknej rabaty różanej i zadowolenia z całości Ci życzę. ;:196
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Karolinko, ja chętnie spróbuje wszystkiego :roll: Mam już dość "tego gościa" w moim ogrodzie ;) Co do "fascynacji" mojej Nuty, to właśnie w takich mniej więcej się lubuje ;:224 Najlepiej jak maja nogi i lubią "bawić się w berka" :P Na szczęście suczysko moje umiarkowanie "nadpobudliwe" i w miarę delikatne ;) Jeszcze nie zrobiła nigdy krzywdy żadnemu stworzeniu z którym się nawet "pobawiła" :lol: Róże natomiast, tak jak mówisz...z racji tego że królowe, mają pierwszeństwo :)
Leszku, butelki (puszki po piwie) na prętach stosowałam w zeszłym roku. Działało około miesiąca, może trochę dłużej. Potem kretowisko wyrastało naokoło co drugiego pręta :;230 Co do pułapek, to na pewno na wiosnę się zaopatrzę w nie :) Co szkodzi spróbować...
Majeczko, więc "znasz ten ból" dziurawy... ;:224 Ahhh...te psiska :twisted: :lol: No ale cóż, geny, to geny... ;)
Jeśli chodzi o spotkanie z kogutem, to wole nie próbować. "Zmęczył" by się biedaczek trochę :lol: Dziękuje i trzymaj dalej kciuki za efekt końcowy mojej różanki :D
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:138 Małgosiu ślicznie sobie poczynasz w ogrodzie .Nadmiar wody wyślij do mnie :;230 przez mój piach wszystko przeleci. Karo ma niestety rację w kwestii czarnych ,małych sierściuchów- zaakceptować ich obecność. Próbowałam już chyba wszystkiego i nadal ryją. Moja rotka ma zakaz plowania .Upolowany kret szt 1 = lej jak po bombie i ziemia przerzucona do sąsiada :;230
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Kopczyków Małgosiu Ci nie zazdroszczę . Dobrze ,że u mnie takie zwierzyny nie grasują . No cóż Nucia woli sie pobawić niż skrzywdzić biedne zwierzątko . . Różana rabatka ciekawie sie zapowiada .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Małgosiu kocham Twoje krety i nie chcę za nimi tęsknić...przeczytaj...http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 63&t=50503
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Od: 7 lis 2009, o 15:48
Kontakt:

Post »

Małgosiu :) Oglądałam dziś twój ogród i te wspaniałe zdjęcia z początku wątku :)
Podziwiałam Twój plan jaki miałaś na zagospodarowanie terenu :) Psiaka i całą resztę. Cudnie u Ciebie. jeszcze wpadnę na chwilkę jak zrobię w pracy co mam do zrobienia :)
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

heliofitka pisze:kocham Twoje krety i nie chcę za nimi tęsknić...przeczytaj
Witaj Małgosiu...z powodu zamkniętego forum, odwiedziłam kilka sklepów ogrodniczych. :;230 . Pierwsze co kupiłam to właśnie papu dla tych podziemnych. Może się skuszą. ;:224 . Dzięki za PW.
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Dosiu, baaaardzo chętnie nadmiary wody wysyłała bym do ciebie :lol: Tylko trzeba by opatentować jakiś skuteczny sposób :D Jednak co do czarnych sierściuchów, to nigdy ich nie polubię... never... :evil: Moja Nuta również dostała zakaz polowań. Źle się bowiem one kończyły...podobnie jak u Ciebie ;:224 :;230
Jadziu, chyba nikt mi nie zazdrości tych czarnych "przyjaciół" ;) Choć widywałam na zdjęciach i większe ilości kopców. Nutka bardzo lubi się bawić, na pewno nie ma zamiaru krzywdzić żadnego zwierzątka, ale i tak się boje tych jej "zabaw"...jak pacnie taka łapą choćby...to rożnie może być... :roll: Co do różanki, to mam nadzieję że wyjdzie ładnie :)
Iwonko, a ja bym chętnie "potęskniła" za kretami...choć oczywiście nie z takiego powodu ... :roll: :wink:
Agatko, dzięki wielkie za odwiedziny i miłe słowa :) Wpadaj kiedy chcesz ;)
Zeniu, nie dziwie się Twoim zakupom ;) Ja też im chyba kupie odpowiednie papu, bo już znieść ich nie mogę... :evil:
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

;:138 Małgosiu tylko uważaj żeby nutka nie zechciała sprawdzać co pańcia zagrzebała w ziemi .Mój erdelek tak zrobił i skończyło się w klinice na szczęście niewiele zjadł. ;:196
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”