Dziękuję
Geni , Joli , Gosi , Agnieszce , Tereni , Alince , Gosi , Małgosi za odwiedziny - cieszę się , że o mnie pamiętacie .....
Alinko pytasz o pomidorka Rudego , miałem takiego o zwykłych liściach i ziemniaczanych ... jednak ten drugi był lepszy w smaku jak
sama zauważyłaś i co dość istotne , dość wczesny ... dojrzewał jako jeden z pierwszych ... będzie u nas również posadzony w przyszłym roku ...
Agnieszko rzeczywiście u nas w ogrodzie nie brakuje kwiatków aby zrobić bukiecik , dzięki kwiatom jednorocznym oraz tym z bulw i
cebul mamy w czym wybierać . Jest z nimi troche zachodu , ale odwdzięczają się obfitym kwitnieniem i różnorodnością kwiatów .
Tajeczko niestety po wiośnie i lecie przychodzi jesień , ale to również piękna pora roku ... zwłaszcza tegoroczna jesień jest piękna bo złota Polska jesień ....
malgoska141- Gosiu miło mi powitać nowego gościa w moich skromnych progach ....
Czosnek słoniowy to niewypał u mnie w ogóle nie obrodził , zamiast cebulka posadzona przybrać na wielkości to ona zmalała ...
chyba nie na nasze warunki klimatyczne , albo (co było na forum sugerowane ) należy go posadzić jesienią - czyli , że to czosnek zimowy .
Jak dla mnie to on nie wart zachodu . A szałwie muszkatołową posiadam od miłej forumowiczki , która mnie obdarowała piękna sadzonką
dlatego tak ładnie zakwitła ... widzę , że lubi się sama rozsiewać gdy siewki przeżyją zimę to mozesz na mnie liczyć ....
Małgosiu , psianke formowała żona , od małej sadzonki zakupionej w szkółce ...
Gosiu , Geniu fotki już zapodaję ....
Tak było w niedzielny poranek
A jeszcze nie tak dawno te same kanny kwitły ....
....................................................................................................Geniu a to marcinki od Ciebie

...
Jolu nie czmychnołem .... jak obiecałem to fotki zapodaję ....mam nadzieje , że choć trochę wkupiłem się ....