Cebulla walczy z ugorem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Re: Cebulla walczy z ugorem

Post »

Sąsiedzi wyjechali na kilka dni i Maksiu został pod moją opieką :lol: A kolekcję mysich truchełek urządził mi na tarasie mój nowy kotek... Cieszę się, że mu się ten sport spodobał :tan

Znalazłam jeszcze na stryszku 30 czosnków ozdobnych do wkopania ;:223 Plus zdarcie trawniczka pod roślinki od Pani Prezes i cały dzionek zleci... A popracuję chyba znowu nocką ciemną i zimną...
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Obrazekto owocnej pracy i słoneczko na rozgrzewkę ;:196
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p
Od: 1 sty 2010, o 20:35

Post »

Witaj, cebulko-Dagmaro ! :wit
Spotkałyśmy się w wątku An-ka72, przy okazji narzekania na migrenę. Dzięki za współczucie ! ;:196
Przy okazji "przebiegłam" przez twój ogródek - i .... bardzo mi się podoba. Dużo się napracowałaś, ale efekty są piorunujące !
Chętnie będę zaglądała do twojego ogródeczka, ale na razie jestem zaganiana. Dopiero w listopadzie będę miała trochę luzu.
Wtedy chętnie posiedzę u ciebie troszkę dłużej...
pozdrawiam
cherry-Lidka
P.S. Mam swoj wątek na forum: Mój ogród-kwiaty i motyle. Ale nie umiem :oops: wkleić linku.
"Życie można przeżyć tylko na dwa sposoby: albo tak, jakby nic nie było cudem, albo tak, jakby cudem było wszystko".
Pozdrawiam i zapraszam - Lidka. Mój ogród-kwiaty i motyle
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć Lidka- cieszę się, że Ci się podoba. Zapraszam częściej.

Na początku też miałam różne problemy techniczne na forum. Pomocna okazała się sekcja tutoriali. No i oczywiście cierpliwi jak aniołowie forumowicze :;230

O wklejaniu linka do stopki poczytaj tutaj, może się uda?

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=10627

Dzisiaj u mnie o 6.00 było 10C :shock: Poleciałam z latarką świecić po trawniku w poszukiwaniu szronu, bo wierzyć mi się nie chciało, że mój termometr nie zwariował, ale szronu ani śladu! Znowu można będzie popracować w ogródku!
Wczoraj byłam w Liroju i mają 30% rabatu na wszystkie roślinki ogrodowe. Kupiłam 2 Thuje- Kórnik i pękatego spota Szmaragda. Za 9,50PLN ładne, doniczkowe roślinki. Pół nocy sobie w głowę plułam, że przecież było jeszcze tyle fajnych roślinek ;:223 Oczywiście dzisiaj tam wracam 8-) Mam stanowczo za dużo jednorocznych w stosunku do iglaków!
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

10 stopni :shock: a u mnie 0 i mgła ,że jamnik zabłądził w drodze z podwórka do domu :;230 Obrazek
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale masz fajnie! Ja miałam -1 i totalna mrożonka! Z prac pozostało mi tylko wykopywanie dalii i cann. Nie robię więcej nic i już!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U nas też zapowiadali przymrozek. Wczoraj pościnałam prawie wszystkie dalie do wazonów. Mają jeszcze strasznie dużo pąków, ciekawe, czy rozwiną się w wazonie...

Dzisiaj mam "forumowy" obiad: zupa z dyni od Magicznej wg przepisu Stasi- Mamy Ani. Pachnie obłędnie w całym domu.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Po wspólnej, forumowej pracy, forumowy obiadek :lol:
10 stopni? :shock: U mnie chyba nawet teraz tyle nie ma...
W LM przecena, ale u nas dotyczy (co się okazuje później :evil: ) skromnej części roślinnego asortymentu...
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

We WRO LM pojechał po całym asortymencie ogrodowym. W ten sposób nabyłam dzisiaj jeszcze po 9,00PLN: jałowce Moonglow i Blue Arrow, tujki Golden Tuffet i Mr. Bowling Ball
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

Dagmaro widzę że nie zluzowałaś z zakupami jesienią ,ja tez jeszcze dzisiaj nabyłam parę iglaczków do przedogródka .oglądałam waszą prace u Krysi .jesteście bardzo pozytywnie zakręceni.tzn.grupa wrocławska. a u ciebie w ogrodzie coraz gęściej i ładniej.
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p
Od: 1 sty 2010, o 20:35

Post »

Witaj, Dagmaro !
Ty to masz fajnie: i dużo cieplej i na zakupy blisko. U mnie rano było bialutko i -1 st. Ścięłam już dalie(przemrożone) i wykopałam karpy(całe i zdrowe). Sporo się tego nazbierało, to się nieźle natargałam do piwnicy. U mnie jest totalny dziki zachód, jeśli chodzi o Markety. W pobliżu tylko Biedronki i Kaufland i Lidl. Auchan i LM-ok 120 km, OBI -też. Aaa, zapomniałam o Castoramie albo Nomi-40 km. Nie za bardzo mogę więc liczyć na jakieś promocje czy przeceny, bo wszędzie daleko. A w tzw. centrach ogrodniczych ceny się dobrze trzymają :? . Szybciej im towar spleśnieje, niż coś przecenią ;:14 . Czasami coś oczywiście wynajdę jak akurat jadę np. w delegację. Zawsze wymykam się w poszukiwaniu roślinek, kiedy inni idą np. na piwko. Ostatnio kolega mnie nakrzyczał, bo kupiłam oczywiście roślinki-tym razem róże, a musiałam wracać jego pięknym, nowym samochodem. Bał się, że coś uszkodzi jego skórzaną tapicerkę, chociaż róże byly w kartonikach i oczywiście w reklamówce. No cóż, pilnowałam, żeby się mój zakup nie oparł przypadkiem o to cudo... Ale róże już rosną koło domku, zabezpieczone przed mrozem. Chciałam jeszcze dokupić i posadzić, ale mam złe doświadczenia z ostatniej zimy, bo z 10 posadzonych przeżyły tylko 4, a były dobrze zabezpieczone.
Niech twoje drzewka zdrowo rosną ! Oby prognozy co do długiej i ostrej zimy się nie sprawdziły.
Pozdrawiam
Lidka
"Życie można przeżyć tylko na dwa sposoby: albo tak, jakby nic nie było cudem, albo tak, jakby cudem było wszystko".
Pozdrawiam i zapraszam - Lidka. Mój ogród-kwiaty i motyle
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lidka- kolega niech wyluzuje i bardziej pozytywnego podejścia do roślin nabędzie, bo jak nic różne choroby cywilizacyjne go dopadną ;:224 Też się trochę martwię o moje różyczki dopiero co wsadzone :roll: Ja mieszkam w zakupowym Eldorado- w promieniu 5 km Castorama, OBI, Tesco, Auchan, LM. Nie kupuję tam zbyt często, bo jednak drogo i te rośliny takie jakieś wymęczone.
Niestety dopadła mnie smutna refleksja, że jutro moim samochodem mam odebrać z lotniska delegację Brytyjczyków i przerzucić do hotelu, a samochód do najczystszych nie należy po tym wożeniu roślinek, kory, ziemi, wideł, dzieci ciągle jedzących sztuk dwie ... Jak nic mnie czeka szybkie sprzątanko samochodu o 6.00...
Dzisiaj dokończyłam obwódkę z czyścca wełnistego, powsadzałam co nieco. Mnożą mi się te zadoniczkowane, czy co? Dzisiaj odkryłam, że część roślin rozstawiłam tylko w doniczkach, żeby zobaczyć, jak będą wyglądać, a nie wkopałam ;:223 Sadzić czy dołować? Niestety najbliższe trzy dni spędzam od rana do nocy z tymi Angolami... Dalie i kanny dalej rosną i kwitną jak szalone- szkoda mi je wykopywać już...
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Dag, to ciekawe, że u Ciebie cieplej. Już po moich daliach. ;:223
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika