Witaj..Aniu a czemu nie? .. czas przychodzi popatrz na opakowanie nasion tam jest podany termin siewu...Każde ma jakiś optymalny...Datury sieje się od lutego do kwietnia..jak większość jednorocznych...))))Powodzenia...
Witaj Jolu..tak to bywa ciągle tego miejsca brakuje...
Ja dzisiaj dla odmiany aby nie pokazywać tej bieli za oknem pokażę parę zwierzątek jakie mnie czasem odwiedzają..fakt że do ogrodu ich nie wpuszczam bo by chyba nic nie zostało
Ale podchodzą pod samo ogrodzenie i czasem sobie coś skubną co wystaje:))
Mimo zimy ..mrozu i śniegu życzę szybkiego nadejścia wiosny Wam i sobie;))))
Maryla chyba nie ..to Bieluń o nazwie Biały Anioł....Anielskie Trąby...ma takie same wymagania jak zwykłe datury .. jest biała i pachnie;))Każda Datura jak się jej nie zabezpieczy na zimę jest jednoroczna...gdyż zimą ginie zostawiona w ziemi.. Jeśli mi wyjdzie to się okaże;)))Wyczytałam że może nawet przy odpowiednim dokarmianiu i warunkach osiągnąć od 3 m do 5 m...to było by coś;))))Kwiaty ma olbrzymie...
Pozdrawiam:))
Witam i dziękuję
Pewnie masz rację...pokazywali na co ich stać..lecz to jeszcze młokosy i później to już pogonili razem:))
Często można je zobaczyć w naszych stronach...
Pozdrawiam:))
Dzisiaj poprzesadzałam kwiatki doniczkowe...stwierdziłam że mają za małe doniczki..coś trzeba robić;)))
I dalej czekam na wiosnę...
Moja Konika..zimą i latem:))
Wspaniałego dnia życzę u nas zima piękna nadal sypie śniegiem:) No cóż każda pora roku swoje prawa ma więc niech sobie jeszcze trochę ta zima porządzi...Dziękuję ślicznie za odwiedziny i zapraszam na pączusia )
Witaj Aniu..Jeszcze dzisiaj czuję ich ciężar;)))
Zima nadal urzęduje...kolejne warstwy śniegu dosypuje...
Dodaje odrobinę wiosny zanim ta prawdziwa się zjawi:))