U Przemka w ogródku.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: U Przemka w ogródku.

Post »

Oby ta kanna w następnych latach też tak samo się wybarwiała to doczekasz się własnego gatunku :)
Miskanty rzeczywiście imponujące :uszy
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2009, o 09:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

przemekg pisze:

Obrazek
kruszyna FINE LINE
Ale ciekawa roślina - prawie bambus - a jak zimuje i się rozmnaża - może z patyków ( to się zapisuje) :;230
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nawet mi do głowy nie przyszło, że to Abies procera Glauca, moja taka malutka :? Pięknie wyrosła :uszy
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Przemku dzięki za podpowiedź ja też swoją trawę pampasową wykopię i wstawię do piwnicy jak to się sprawdzi to kupie jeszcze różową .

Genia :wit
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przemku piękne trawki.
Miskant olbrzymi u mnie robi za bambusa - jest bardzo fajny na tyczki do roślin.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Jasne....dużo mi to mówi :;230
idę pogoglować ;:65
piękna kolekcja traw....
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Teraz dopiero widzę różnice pomiędzy moją kruszyną 'Asplenifolia' a Twoją. Twoja taka wytworna, kolumnowa o długim liściu, a moja bardziej miotlasta ale zobaczymy, jak wypuści młode gałązki za rok.
Miskanty super! To widzę, że 'Little Zebrinę' też masz? Widziałem w szkółce - ładnie się zagęszcza.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Przemku Przemku czyżbyś był zapracowany ?
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

A może komputer zepsuty??? Albo szaleje u Szmita :lol:
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Prędzej to drugie :;230
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Paweł odnośnie tej kanny to jak będzie w następnych latach tak biała to zginie z powodu braku chlorofilu :roll:

Witaj Beato kruszyna ta dobrze zimuje i nie sprawia żdnych problemów a jak się rozmnaża, nie wiem- musze poczytać :idea:

Jolu dziękuję :D ta jodełka rośnie juz kilka lat i była kupiona jako 3-letnia sadzonka

Geniu ja swoja trawę pampasową trzymam cały czas w donicy właśnie rozwija sie pierwszy kwiatostam, jak przezimuje w piwnicy to posadzę ja w takim dużym czarnym pojemniku budowlanym i z nim wkopię w ogrodzie

Grażynko dziękuję za miłe słowa :D , ciekawe jak się sprawdzi ta druga odmiana giganteusa znaczy "Jubilar".

Grzesiu do tej pory to juz pewnie wszystko wiesz o tej kruszynie :wink:

Jacku mam obie kruszyny i różnicę widze tylko w pokroju, a miskanty prawie wszystkie kupione w tym roku , zobaczymy w przyszłym jak sie rozrastaja, maja być kępowe więc chyba kłopotu z nimi nie będzie :)

Geniu Aniu Paweł to prawda , ostatnio byłem bardzo zapracowany było kilka dni dobrej pogody , ale jak widac tylko kilka , pada juz kojejny dzień , ale udało się zrobić wszystko co konieczne w polu i juz rośnie :D, ten sezon pod względem hydrologicznym był bardzo trudny i stresujący na szczęście juz sie skończył. Teraz troche posprzątać , pomyć, zakonserwować i będę miał "wolne" do kwietnia ;:3
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

przemekg pisze:... ostatnio byłem bardzo zapracowany było kilka dni dobrej pogody , ale jak widac tylko kilka , pada już kojejny dzień , ale udało się zrobić wszystko co konieczne w polu i już rośnie :D, ...
Przemku :wit zazdroszczę- u nas nie da się wejść w pole, woda stoi. Na wiosnę też jeden kawał nieobrobiony bo nie dało rady wejść, na zimę też się nic nie ruszy- masakra :evil:
A miskanty cudowne ;:224
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Witaj Igor :wit mam nadzieję że te trawki będą dobrze zimować i szybko się rozrośną to będzie można się nimi podzielić :wink: , jak patrzę teraz za okno to ogród jeszcze zielony , ale z dużych drzew już lecą liście :?

Aniu to smutne co piszesz, ale widzę że dużo ludzi ma w tym roku problem z prawidłową uprawą w optymalnym czasie, u mnie tez juz dziś woda na zasianych polach , gdybym nie zasiał w ubiegłym tygodniu to teraz nie wiem kiedy będzie można wjechać na pole.

Kilka fotek z ostatniej jeszcze pięknej słonecznej niedzieli

Obrazek
na powojnikach nie widać jeszcze jesieni

Obrazek

Obrazek

Obrazek

róże też stawiają dzielnie opór jesieni

I kilka zdjęć z małej wycieczki do lasu, w którym widziałem bardzo urokliwe miejsce , nawet nie wiedziałem o jego istnieniu w środku lasu obsadzony ogromnymi dębami malutki kościółek z XVI wieku, zero współczesnej cywilizacji i coś takiego
Obrazek

Obrazek

ogromne sosny i dęby
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przemku fajnie że jesteś , u mnie też pogoda paskudna nie wychodzę do ogrodu ,nawet przez okno nie chce się patrzeć ,ale od piątku poprawa pogody , będzie chłodno ale słonecznie .

Genia
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Geniu okropnie zimno i mokro jestem na granicy grypy :roll: siedzę dziś cały dzień w domu, wczoraj przesadzałem róże w czasie drobnego deszczu i tak się doprawiłem.

Dzięki Łukasz :D ten powojnik pozytywnie mnie zaskoczył nazywa się Ville de Lyon i nadaje się na balkony :wink:, posadziłem malutki wiosną a on od lata do teraz tworzy kolejne kwiaty http://www.clematisy.pl/villdelyon.html
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”