Ilonko, to u mnie w ogrodzie powinno wszystko doskonale i bezproblemowo rosnąć, chwaściorków u mnie zawsze pod dostatkiem

, nie nadążam z pieleniem
Słyszałam, że truskawki dobrze rosną wśród chwaścików, i szpaki ich nie zauważają
To prawda, że najlepiej polegać na doświadczeniach ogrodnika z okolicy, który zna specyfikę regionu , będę musiała zapoznać się z tymi wiadomościami.
Trochę poleciały Ci oczęta, ale nowe okularki poprawią samopoczucie , jak mus to mus, trzeba dbać o siebie.
Daguś, witaj
Róże powinny mieś minimum 5 godzin słonka . Myślę, że spokojnie dadzą radę na rabacie którą planujesz

Bardziej martwiłabym się o to że przemarzną, nie wiem z jakiego jesteś regionu, czy mieszkasz w mieście czy na wsi gdzie jest zawsze chłodniej.
Z moich piennych róż , których miałam w sumie 10, przeżyła tylko jedna
Róże które miałam, i z których byłam bardzo zadowolona to The Fairy, Swany, Heidetraum , wielkokwiatowe nie podobały mi się i chorowały. Polecam też Bonicę i Rosarium U.
Zabezpieczanie ich na zimę niewiele daje,z reguły przemarza miejsce szczepienia. Poczytaj jeszcze o zabezpieczaniu róż piennych w dziale "Róże"
Basieńko witaj
Ale dawno Cię nie było.
Widziałaś boćka u Ewy? Teraz to już wiosna się nie wywinie, przecież bociuś nie może nam zmarznąć
Lubię brodzić po ogrodzie, nawet w deszczo-śniegu, bardzo mnie nosi
Niestety, u mnie mało będzie wiosennych kwiatków, dużo wykopałam i wywiozłam ale już nie zabrałam z powrotem

Ale będę podziwiała Twoje cudowne tulipany, mam nadzieję że będzie nowy wąteczek?