Może w końcu opanuję ogród....
- tadeo
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 11:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Może w końcu opanuję ogród....
Moniko.Do Egiptu jadę 8raz,Najbardziej co mnie cieszy to Morze Czerwone,pływanie i nurkowanie tak z maską z rurką jak i z butlą.
Uśmiechnij się jutro będzie lepiej. Tadeo
Mój Ogród-moje miejsce wypoczynku ! Mój Ogród-moje miejsce wypoczynku cz.2
Mój ogród- zdjęcia1 -zdjęcia 2 Zajrzyj koniecznie
Mój Ogród-moje miejsce wypoczynku ! Mój Ogród-moje miejsce wypoczynku cz.2
Mój ogród- zdjęcia1 -zdjęcia 2 Zajrzyj koniecznie
- Alima2
- 1000p
- Od: 16 sie 2009, o 22:49
WitamMariolas pisze:Alinko dziękuje za cudne przeżycia ...za wycieczkę nie tylko po twoim ogrodzie parapetach domu ale i w dalekie kraje które tylko na zdjęciach podziwiać mogę .
Widzisz tak coś czułam w wątku storczykowym że to nie koniec że to nie tylko one zostały kupioneGratuluję fiołki sa piekne ja podjełam próbe ukorzenienia od sąsiadki listków ale że to nie miła osoba to i listki padły
Jakbyś ty miała kiedys za dużo to pamietaj o mnie a tymczasem jak moge to prosze prześlij i mi wiosna oleandra bardzo ładnie prosze
![]()

Cieszę się ,że mnie odwiedziłaś

Posłuchaj...jesienią miałam strasznie ciśnienie na fiołeczki

Jestem w fazie ukorzeniania cudownych okazów.....mam nadzieję ,że się przyjmą. Z największą przyjemnością natychmiast wyślę Ci listeczki

Zobacz- to wzorce

Trzymaj kciuki ,żeby się przyjęły

- Alima2
- 1000p
WitamKDanuta pisze:Alinko zakupy udane, będą cieszyły w te zimowe dni,
ja też złapałam wirusa storczykowego, i co przechodzę
koło kwiaciarni to uruchamiam silna wole aby nie wyjść
z niwym nabytkiem
Bądż dzielna...i znajdz w domu miejsce na nowe

Ja niestety mam z tym problemy...ale pomyślę

- Alima2
- 1000p
Witaj Pawlerispetto pisze:Witaj Alu!
Wreszcie dotarłem do końca Twojego wątku i była to bardzo zajmująca lekturaPodziwiam Cię za róznorodność roślin w ogrodzie. No i za sam ogród! Macie piękne założenie i teraz tylko wypełniać to drzewkami, kwiatkami
Zwierzaki też macie niesamowite
Podejrzałem u Ciebie fają rzecz:
Bardzo mi się to podoba i chyba na wiosnę będę miał dodatkową pracę![]()
Miłego dnia!

Miło mi Cie gościć...chociaż mnie porzuciłeś...

No cóż... to miejsce- to sprawka moje męża!! W ogrodzie najbardziej lubi obcinać,formułować....
Wróciłam z pracy ...i zobaczyłam właśnie to!!!

A tak na poważnie- pieski wespół z kucykiem " załatwiły" nam iglaki- mąż stwierdził,że tak będzie lepiej...może i racja

- Alima2
- 1000p
Moniu- muszę zeskanować zdjęcia- to pokarze i tropiki ( niestety nie wiem czemu-nie mam w kompie..) Przypomnę sobie co i jak...chętnie opiszę ( nie mam łatwości pióra jak Ty -ale coś tam może wymące

- Alima2
- 1000p
Oj zapamiętamMonia68 pisze:Patryku, to w pobliżu hotelu Heritance Ahungalla. Tu zobaczysz dokładne położenie: http://www.heritancehotels.com/ahungalla/location.html
Miejsce jak najbardziej polecam na wakacje, chociaż osobiście wolę inne klimaty
Specjalnie dla Ciebie zdjęcia z Komorów FrancuskichWyspa Mayotte.
![]()

- Alima2
- 1000p
Nie ,nie- bardzo chętnie poczytam i pooglądam ciekawe zakątki...zapraszamtadeo pisze:Moniko.Grażyno przenieśmy się do innego wątku,pozwólmy Alinie pokazać swój ogród ale też ewentualnie fotki z ostatniego wypadu,bo coś się nam ociąga z tymi fotami.Moniko zapraszam Cię do wątku ciekawe miejsca i wstaw trochę swoich z Cejlonu.Pozdrawiam serdecznie

- Alima2
- 1000p
Wklejaj,koniecznie wklejaj!!!!Monia68 pisze:Tadeuszu, bardzo przepraszam, nie chciałam zaśmiecać wątku Aliny moimi zdjęciami... Ten Cejlon to był rewanż za Jej Amazonię![]()
Mam swój wątek afrykański...niestety, brakuje czasu na pisanie, a ze wstydem przyznaję, że najłatwiej wstawić zdjęcie. Obiecuje poprawę i powrót do rzetelnego pisania![]()
Pozdrawiam serdecznie
Uwielbiam zobaczyć nowe- nie odkryte lądy

- Alima2
- 1000p
Oj Cejlon...jeszcze nie byłam ( cywilizowane miejsca rezerwuję na emeryturętadeo pisze:Moniko.Ze wstydem przyznaję się do tego,że najprościej wstawić zdjęcia,ale pięknie je oglądać.No ale z przyjemnością poczytam twoje opowieści z czarnego lądu.Zwracając uwagę tylko chciałem abyś dołączyła fotki ale też coś pisanego z Cejlonu,bo to udaje się Tobie jak mało komu.Trasę po Cejlonie pokonaliśmy podobną.

- Alima2
- 1000p
No proszę...Egipt..poleżeć.ponurkować...achhhhhtadeo pisze:Moniko.jak parę słów może poprawić mi humor,Twoje słowa to lek na moją zziębniętą duszę.Takie miejsca to marzenie,a czytać Ciebie to przyjemność.Aby ogrzać moje zziębnięte nogi lecę w piątek do namiastki afryki czyli do Egiptu.Pozdrawiam serdecznie Tadeusz

- Alima2
- 1000p
Ależ oczywiście ... bardzo chętnieMonia68 pisze:Tadeuszu, cieszę się niezmiernie, że mogłam choć po części ukoić Twą zziębniętą duszę![]()
Jestem ciekawa Twoich wrażeń z Egiptu, mam nadzieję, że zechcesz się nimi z nami podzielić.
Masz rację, że to namiastka Afryki, bo właściwie poza położeniem i temperaturą niewiele go z nią łączy. Nawet kościół koptyjski nie współgra z resztą afrykańkich państw, w których dominuje katolicyzm, bo tam jest przepełniony tradycyjnymi wierzeniami animistycznymi. Wpływy islamu zaś kończą się w zasadzie na wysokości Jeziora Czad.
W Egipcie byłam dwukrotnie- raz w Hurghadzie na jednej z najbrzydszych znanych mi plaż, drugi raz odbyłam rejs po Nilu. Wycieczka zdecydowanie ciekawsza, ukazująca jedną z najstarszych cywilizacji. Wtedy też zupełnie inaczej spojrzałam na Kair- dwudziestomilionowy zlepek kontrastów.
Jak Alina pozwoli, zamieszczę dwa- trzy zdjęcia![]()
Dziękuję za miłe słowa

Jutro pobawię się i zeskanuję też kilka z rejsu.....

- Alima2
- 1000p
Witam serdeczniekarina1 pisze:Witam ,no jestem pod ogromnym wrzeniem
ile kwiatów i ty to wszystko sama podlewasz(w domu)?a jakie odmiany niespotykane
super zwierzaki pasują do waszego ogrodu,jestem pełna podziwu i gratuluję
![]()

Tak,podlewam sama-bardzo to lubię

- Alima2
- 1000p
I tu Cię rozumie-pyszne nurkowanie ze sprzętem masz w Dachab...są tam z Rybnika instruktorzytadeo pisze:Moniko.Do Egiptu jadę 8raz,Najbardziej co mnie cieszy to Morze Czerwone,pływanie i nurkowanie tak z maską z rurką jak i z butlą.

-
- 500p
- Od: 20 paź 2009, o 23:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj Alinko będę trzymała mocno mocno
U mnie zamiast storczyków miały byc fiołki ale tak wyszło że kolekcja storczykowa się powiększyła i parapet w kuchni one zajeły ale dom wielki i pusty od kwietnia tu mieszkamy a do tej pory na roslinki miejsca nie miałam