Ogród - mój azyl - JolantaG cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu, TAKIE białe zimowity też mam :;230 , zauważ, gardziel mają faktycznie białą :!:
Cyprysik nutkajski pendula już oglądałam, ale odstawiłam, a przecież u mnie tyle miejsca.
Wahałam się, bo wyglądał jakby opuścił głowę z powodu suszy.
Trawkom przyglądam się na razie z dystansu, ale podobają mi się coraz bardziej :wink:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

GRZESIU ,dziękuje .Twoje trawy to już piękne kępy . :shock: Moje to same maleństwa .
Rozplenicę japońską też już mam posadzoną i Zebritusa [czy wszystkie rosną takie olbrzymie :?:
MAJECZKO ,gdybam ,że te trawki co ja mam ,są bezproblemowe :?: Mieli na ryneczku też pampasową biała -olbrzymi egzemplarz,ale jak na razie się nie skusiłam .Nie mam ,jak na razie ,koncepcji na takie olbrzymy i to na dodatek kapryśne olbrzymy . :?
AGNIEŚ ,Cleopatra to canna .Zakupiona wiosną w,,cebulach ,,.
ELU ,skoro masz dużo miejsca ,to kup sobie takiego cyprysika.Taka jego uroda ,że jest zwisły .Wcześniej nie podobały mi się takie egzemplarze ,a wszystko przez to forum -zmieniłam zdanie .Ten niby biały zimowit ,wydaje mi się ,że to po prostu jesienny krokus . :?

Obrazek

Szczegóły -
http://ww6.tvp.pl/4915,20090829927375.strona
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Joluś zimowit faktycznie, nie okazał się biały, ale też jest śliczny i chyba inny jak Twoje pozostałe :D :?:
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grzesik,a tej turzycy kot nie lubi podgryzać?Pytam, bo mi się podoba,ale w Podwórkowym mamy koty i dzikie i sąsiedzkie.
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Witaj Jolu, kiedy do Ciebie nie zajrzę to zawsze masz jakieś nowinki. Widzę, że i Ciebie zarazili trawami. Mi to przeszło do Grześka i Piterka :D:D
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNESS ,zimowit okazał się nie tylko ,że nie biały ,ale chyba to nawet nie zimowit ,tylko krokus . :?
EWUNIU ,korona dotarła.Nie dziękuje . :wink: ;:79 ;:97
MARCINIE,ja to już nawet nie wiem od kogo i czym się zaraziłam .Tyle tego wszystkiego na tym forum ,że aż głowa boli . :wink: :;230
Rabatka z nowymi maleństwami .
Obrazek
Nie wygląda to ,jak na razie,zbyt imponująco ,ale dosadzę tu jeszcze ze 2 miniaturki iglaczków i jakieś cebulki i chyba będzie dobrze . :?
Obrazek
Ta sama rabata ,tylko w całości .
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bardzo mi się podoba, Jolu, to Ty sama? :lol:

Czy masz krasnoludki na ogrodzie?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Joluś pewności nabierzesz wiosną, jeśli wypuści wielkie liście, to na pewno zimowit , krokusy mają cieniutkie listeczki :D Różnica jest też w cebulach, zimowity mają duże cebule, krokusy drobne, czy pamiętasz jakie były jak sadziłaś :?: U krokusów obok słupka są 3 pręciki a u zimowitów 6. :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Jolu muszę jeszcze raz pisać bo coś się stało z klawiaturą ale już jest wszystko w porządku .
Twoja rabata nowa jest piękna a po wsadzeniu jeszcze nowych roślinek będzie cudnie .
Pięknie Ci kwitnie Kleopatra , a ja swoją przez przypadek wydałam cała ,ale tija przyślę mi jedną .
Genia
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

Ewa Janina Sadowska pisze:Grzesik,a tej turzycy kot nie lubi podgryzać?Pytam, bo mi się podoba,ale w Podwórkowym mamy koty i dzikie i sąsiedzkie.
Ja też mam kota i nie widziałem, by to robił, ona jest dosyć twarda i sztywna.

Jolu, niektóre rosną duże, ale w tym tkwi ich uroda, z tego co wiem o miejsce w ogrodzie u Ciebie nie trudno ;) :D
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Jolu, dzięki za kalendarz, pędzę sadzić wszystko bo jutro przerwa. :lol: :lol:
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IGUŚ ,w ogrodzie prawie wszystko robię sama .M nigdy nie ma czasu,bo pracuje od rana do nocy ,a dzieciaczki ,chociaż dorosłe, nie kwapią się do pomocy . :?
AGNIESZKO ,pewnie masz racje ,że to zimowit .Cebula była bardzo duża ,a kwiat miał być biały . :?
GENIU ,Cleopatra rzeczywiście bardzo pięknie kwitnie .Oby się dobrze przechowała przez zimę,to w przyszłym roku będzie jeszcze dorodniejsza .
GRZESIU ,miejsca u mnie dużo ,ale to co mam już zagospodarowane ,to nie widzę tam jakoś wysokich traw .W przyszłym roku ,jak będę dobierać miejsca ,to wtedy może pomyślę o wysokich trawach . :wink:
MAJECZKO ,przyda się dzień odpoczynku od ogrodu .Dzisiaj to już rąk nie czuję , a jutro jadę na wykopki do rodziców .To dopiero będzie harówa . :?

Obrazek
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

JolantaGraj pisze: ,Red Baron też mi się podoba ,urzekła mnie ta czerwień .Wiele razu już miałam okazję ją kupić ,ale jakoś powstrzymywało mnie to ,że się strasznie rozłazi .Może kiedyś się na nią skuszę ,przecież można ją posadzić w jakimś pojemniku ,lub w miejscu ,gdzie mogła by sę rozłazić .
Jolu, to nieprawda że Red Baron strasznie się rozłazi.
Mam ją drugi rok i wierz mi, rośnie spokojnie w kępce.
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Gabi, może Twój Red Baron zacznie się rozłazić od trzeciego roku, lepiej ja ograniczyć. :lol: :lol:
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

Gabriela pisze:
Jolu, to nieprawda że Red Baron strasznie się rozłazi.
Mam ją drugi rok i wierz mi, rośnie spokojnie w kępce.
Mój również wcale nie jest ekspansywny, nawet bym chciał żeby trochę zaszalał, a on tak się trzyma jednego miejsca ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”