Pieczarki - uprawa amatorska

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
weteran
500p
500p
Od: 5 sty 2010, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pieczarki - UPRAWA amatorska

Post »

na pieczarce złamałem ;:99 ;:187 :;230 :;230
właśnie siedzę i obżeram się pieczarkami z grila
już mi niewiele zostało :)
Obrazek
Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
sebapila
200p
200p
Od: 14 lut 2011, o 20:37

Post »

na pieczarce złamałem
kurcze,powinieneś wiedzieć,że pieczarek się nie suszy na kamień!..potem takie efekty masz stomatologiczne ;:14
Gdyby rzeźnie miały ściany ze szkła, wszyscy byliby wegetarianami
Awatar użytkownika
weteran
500p
500p

Post »

to nie ja :oops: , one same tak jakos ;:137 :;230
Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
Kasencja

Post »

weteran pisze:na pieczarce złamałem ;:99 ;:187 :;230 :;230
właśnie siedzę i obżeram się pieczarkami z grila
już mi niewiele zostało
:)
Obrazek
I tak z czystym sumieniem nam to mówisz??? ;:207

Fajne pieczareczki, w końcu zamieściłeś zdjęcie :P . No myślę, że niedługo moje też takie będą... :D
Awatar użytkownika
weteran
500p
500p

Post »

to nie moja wina , że takie wyrosły. ;:35
Kasencja

Post »

weteran pisze:to nie moja wina , że takie wyrosły. ;:35
A co, moja??? :P :P 8-)
Awatar użytkownika
weteran
500p
500p

Post »

no dobra Kasencja podeszłaś mnie wiec się przyznam , moja wina , moja wina , ..........
wiec to przyznanie to dla wszystkich co się zastanawiają czy warto kupić pieczarki takie do wyhodowania.
Wiec warto i gdzieś już wcześniej pisałem warto nawet jechać do producenta nawet 50km , a nie kupować nie wiadomo co.
A co nie warto według mnie ? :D
A no nie warto się przejmować nimi :) ja wrzucam w kat i czekam , aż przerośnie podłoże, jest zimno przerasta długo , jest ciepło to szybko. Gdzieś wcześniej ktoś mnie wyprowadził z błędu , że te z allegro są trochę inaczej pakowane, ja kupuje takie szczelnie foliowane ,odpada rozpakowywanie i przykrywanie gazetami , podlewanie i tym podobne peiprzoty :D
Jak podłoże jest ładnie białe to rozrywam i przykrywam okrywa , nawilżam i czekam aż wyrosną:D
Nie robię żadnych szoków , czesania itp , a rosną jak wyżej na obrazku.
Więc nie ma się co bać tylko kupować i hodować najlepiej w wilgotnej piwnicy :), tylko nie w lecie bo ugotować można :D
ot i cała filozofia :D
polecam wszystkim taką bezstresową hodowle ;:136
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p
Od: 18 paź 2008, o 19:48

Post »

A ja dziś zebrałam ostatnie 4 sztuki - oczywiście otwarte :roll: i na dodatek lekko brązowe :? przysypałam okrywą podłoże i czekam co będzie dalej. Nie miałam w instrukcji napisane którą mam fazę, ale podejrzewam, że 3, gazetami nakrywac nie musiałam, jedynie zasypac okrywą i podlewac.
Weteran, Ty mnie nie drażnij takimi pieczarkami, tylko napisz co mam zrobic, żeby chociaż kilka z grilla spróbowac ;:14 ;:170
Awatar użytkownika
weteran
500p
500p

Post »

no jak to co ?? zabrać browar i do mnie przyjechać :;230 :;230 :;230
a tak poważnie nie da się tak bez fotek (pieczarek oczywiście ) powiedzieć :)
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p
Od: 18 paź 2008, o 19:48

Post »

Uważaj, bo naprawdę przyjadę :wink: ;:136
Ostatnie pieczarki już zamrożone, więc nie zrobię im portretu, ale będę meldowac co się dzieje w kartonie z grzybnią.
I tak troszkę off: weteran, właśnie zauważyłam jak uszy Ci się ładnie ruszają :lol: :wit
Awatar użytkownika
weteran
500p
500p

Post »

ale to tylko wtedy jak mnie ktoś drapusia za nimi :;230 :;230 :;230 :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Rusalka
1000p
1000p
Od: 10 sty 2011, o 14:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja zauważyłam że to zielone rozszerza mi się..
było w 1 miejscu- (myśle że to się zrobiło od żle wykręconej pieczarki-bo w miejscu po niej się to zrobiło) -z tego miejsca pieczarki dla bezpieczeństwa wywaliłam..
I teraz się to rozchodzi mimo że warstwe ziemi wcześniej wyrzuciłam.. myślę czy jak juz prawie cała uprawe ziemi na zielono zabarwi- czy wywalić?
Nawet się to na nawóz nie bedzie nadawać prawda??
Bo miałam zamiar do kompostownika wysypać..ale teraz chyba lepiej nie..
Boje się ze to zielone to jakiś świństewko-żeby sie nie potruć..
Jak myślicie..?
Coś dziwnie piszę? Tak Ci się zdaje?
To mój T9 i pod jego władzą pozostaję ;-)
Awatar użytkownika
weteran
500p
500p

Post »

te grzybki na innych rzeczach nie żerują :D
spokojnie na kompost daj , a właściwie od razu na grządkę tego nie trzeba kompostować
Kasencja

Post »

Kasia1972 pisze:A ja dziś zebrałam ostatnie 4 sztuki - oczywiście otwarte :roll: i na dodatek lekko brązowe :? przysypałam okrywą podłoże i czekam co będzie dalej. Nie miałam w instrukcji napisane którą mam fazę, ale podejrzewam, że 3, gazetami nakrywac nie musiałam, jedynie zasypac okrywą i podlewac.
Weteran, Ty mnie nie drażnij takimi pieczarkami, tylko napisz co mam zrobic, żeby chociaż kilka z grilla spróbowac ;:14 ;:170
Tak to faza trzecia, ja też gazetami nie musiałam nakrywać.

Za to pamiętam jak moja teściowa miała kilka lat temu pieczarki właśnie takie jak pisze weteran - w worku.
Jak pierwszy raz zamówiłam na all...o to się zdziwiła, ja w sumie też, bo inaczej wyglądało to wszystko. Pamiętam też, że wtedy pieczarki rosły non stop, piękne, białe, dużo. Nie to co teraz.
Nie wiem, może jest jakaś różnica... Jak to ktoś wcześniej napisał :P , nie znam się na tym, ale różnicę widzę... Wtedy rosły ( dodam, że nie raz ), teraz tak nie za bardzo.
Zobaczymy co tym razem będzie z moimi w piwnicy. Jeśli znowu lipa, to więcej nie kupię... Będę liczyć na to, że może ktoś się ze mną podzieli ;:109
Awatar użytkownika
Rusalka
1000p
1000p
Od: 10 sty 2011, o 14:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Białogłowy weteranie :P
A można pieczarki z takiej ziemi spożywać czy lepiej nie..??
i na grządki..??
pod co i jak to rozsypać..
Przemieszać wszystko-ta ściółkę z ziemią i to podsypywać..?
A jak mi trafi uprawe.. może podaj adres zamieszkania wcześniej :;230
Coś dziwnie piszę? Tak Ci się zdaje?
To mój T9 i pod jego władzą pozostaję ;-)
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”