Moje zielone cztery kąty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie :D
Za mną leniwy dzionek :oops: ale czasem trzeba... W ogródku ograniczyłam się tylko do podlewania i oprysku... i oskubania porażonych liści różanych...
Aaaa... i jeszcze rozpoczęłam zbiór kosmosowych nasionek - z tego pomarańczowego łanu :wink:
Na jutrzejsze popołudnie planuję taką grubszą kosmetykę... większość malw trzeba już eksmitować, bo bardziej straszą, niż zdobią, odchwaścić tu i ówdzie...
I podjąć radykalne kroki w kwestii tego zbója, którego kopczyk odkryłam dziś pod bukszpanem po przeciwnej już stronie ogródka :evil:

Dziś kwitnące niedobitki :roll:

Obrazek

Obrazek

...i prawie kwitnące :wink:

Obrazek

Malinki... jaśniejsza strona jesieni...

Obrazek

Kalinka... kalinka... :)

Obrazek

Żółta... jednodniowa, niestety :roll:

Obrazek

I moja niezawodna :) ...

Obrazek

Kępa gailardii - te kulki nadają jej uroku nawet po przekwitnięciu :)

Obrazek

W wyniku wnikliwej obserwacji odnotowałam goździki :wink:

Obrazek

Obrazek

Łysolek - dziś już kompletny :(

Obrazek

I mój "jeleń na rykowisku" :wink: - mogę się wpatrywać i wpatrywać...

Obrazek
Awatar użytkownika
madziarynka
200p
200p
Od: 21 maja 2009, o 00:34

Post »

Fajne te niedobitki Gosiu! Ja też mam gailardię ale moja wygląda cokolwiek inaczej czerwono, żółto czarna jest.
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Gratuluję złotka - ten tort to z tej okazji był :?: Kurcze spóźniłam się i nic nie zostało :lol: :lol:

Jeleń na rykowieku przepiękny - jaka to odmiana :?:
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

iwa27 pisze:Gratuluję złotka - ten tort to z tej okazji był :?: Kurcze spóźniłam się i nic nie zostało :lol: :lol:
Torcik był z okazji urodzin moich dzieci - jedno lipcowe, drugie wrześniowe, więc tak w pół drogi... no bo sezon urlopowy :wink: Częstuj się, jeszcze kawałeczek w lodówce się ostał - sam środeczek :lol:
Jeleń na rykowieku przepiękny - jaka to odmiana :?:
Na plakietce widnieje po prostu: bukietowa... :roll:
Nie jestem specjalistką od hortensjii... :oops:
madziarynka pisze:Ja też mam gailardię ale moja wygląda cokolwiek inaczej czerwono, żółto czarna jest.
No widzisz... tę poleciła mi pani w ogrodnictwie jako nowość... ta klasyczna jakoś mnie nie kusi...
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Gosiu Twoje kwiaty na zdjęciach - jak gotowe pocztówki! :shock:
Zbierasz nasionka gailardii? Jakby co, będziem się wymieniać :D
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

g.kiecko pisze:Gosiu Twoje kwiaty na zdjęciach - jak gotowe pocztówki! :shock:
Zbierasz nasionka gailardii? Jakby co, będziem się wymieniać :D
Gosia - dzięki :oops: :D ... nooo... staram się jak mogę... a raczej - jak aparat może :lol:
Nasionka? Czy zbieram? :wink:
Od teraz już tak, skoro sobie życzysz :lol:
Bo ja z nasionek raczej jednoroczne... na bylinki chyba zbyt leniwa jestem :roll:
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Gosiu nie każ mi Ci słodzić :wink: Gdybyś była leniwa to miałabyś w ogródku budę blaszaną, dwie opony z zazuszonymi kwiatami i ... sznur do prania :P
Powiedz co zrobisz z mimozami jak urosną? Wierzysz w to, że mogą być jednoroczne :shock:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosia - primo: to mimozy mojego M, więc niech on się martwi; secundo: mamy 9 okien i tyleż parapetów :lol: - damy radę... No, chyba że one nie dadzą :roll: One czyli mimozy - nie parapety :lol: , chociaż... :;230

Sznur na pranie był na samym początku... moze nie sznur, tylko suszarka ogrodowa :wink: , ale nie po drodze mi z nią było... Nawet zwykłej nie rozstawiam zbyt często w ogródku, bo jakoś mi nie pasuje... no dobra... nie chce mi się z tym wszystkim latać po schodach :oops: :lol:
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

gorzata76 pisze:Gosia -
Sznur na pranie był na samym początku... moze nie sznur, tylko suszarka ogrodowa :wink: , ale nie po drodze mi z nią było... Nawet zwykłej nie rozstawiam zbyt często w ogródku, bo jakoś mi nie pasuje... no dobra... nie chce mi się z tym wszystkim latać po schodach :oops: :lol:
Ooo, to tak jak mi :oops: Zainstalowałam dwie suszarki składane, bardzo dyskretne :wink: - na balkonie :lol: Z tego też powodu mój balkon jest nader często odwiedzany, pięknie pachnie płynem do płukania...
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ależ ładne zdjęcia!

Jeleń rewelacyjny :) Ta hortensja taka niska, czy pieniek wysoki?
Pokazałabyś jak rośnie?
U mnie niedobór pieńków :(
Kolejny weekend to będzie polowanie - najwyższy czas doprowadzić skalniak do jako takiego stanu, a pieńki idealnie się nadadzą.

Jak długo kwitną goździki?
Zastanawiam się, czy sobie nie sprawić...
Przypominają mi ogród babci, w związku z czym byłyby towarzystwem dla niektórych dalii (też "babcinych").
Pachną?
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

No i runianka będzie miała kwiaty. Musze pojechać do parku na rower zobaczyć jak tam wygląda.
A wiesz jak pachną może :?: :roll:
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Małgoś, zdjęcia robisz rewelacyjne ;:108 gailardie wyglądają fantastycznie, nie wiedziałam, że runianka kwitnie :shock: ale hortensja :shock: :shock: :shock: ... hortensja ugięła moje kolana :wink: jest po prostu olśniewająca :lol:
Jak tak patrzę na Wasze cudne ogrody, rośliny w nich rosnące, to tak sobie myślę, że w przyszłym roku (bo już na pewno będę pracowała :wink: ) to sobie tyle roślin kupię... ach nie mogę się doczekać :wink: :lol:

Kocina pisze:Jak długo kwitną goździki?
Zastanawiam się, czy sobie nie sprawić...
Przypominają mi ogród babci, w związku z czym byłyby towarzystwem dla niektórych dalii (też "babcinych").
Pachną?
Marta goździki kwitną długo i na przemiennie, przynajmniej u mnie :wink: , jeśli masz ochotę, to mogę Ci wysłać: białe i lekko różowe - daj znać tylko :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

No, no, no.... sama chciałabym mieć takie niedobitki.... ;:154
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marta - specjalnie przekopałam się przez fotki i stwierdziłam, że nie mam takiego ujęcia, na którym byłoby widać, jak rośnie ta hortensja :roll: - trzeba to nadrobić...
Przy okazji mogłam zobaczyć, jak zmienił się mój ogródek w ciągu ostatnich tygodni... teraz wydaje mi się, że jest tak bezbarwnie, ale jak patrzę na zdjęcia z czerwca, to widzę, że może i było więcej kwitnących roślinek, ale jakoś tak... łyso :roll: Jednak na codzień trudno zauważyć, jak to wszystko się rozrasta...
Goździki kwitną w maju... potem nie kwitną... potem trochę :wink: Moje nie pachną i nie są zbyt efektowne, bo są małe... obiektyw aparatu je znajdzie, pobieżne spojrzenie obserwatora - już nie bardzo...
Po pniaki koniecznie musisz się wybrać :wink: ... ja już przezornie do lasu nie chodzę, bo one same mi właziły pod nogi... a potem do bagażnika... żebyś Ty widziała, jak w drodze od babci zatrzymaliśmy się w celu rozprostowania kości :wink: ... i trzeba było bagażnik przepakowywać, bo Gosi się pieniek spodobał :lol:
Aż mnie ciekawość zżera, co sobie z tych gór przytargasz :lol: :lol: :lol:

Krzysiu - ta runianka przymierza się do kwitnięcia... i przymierza się... to skąd ja mam wiedzieć, czy pachnie? :wink: Pożyjemy - zobaczymy...

Gohna - na pewno będziesz pracować i na pewno przepuścisz fortunę na roślinki :lol:

Stasiu - no przecież piszę, że niedobitki :wink: tylko zoom dobry :lol:

Niespodzianka dla kreta założona, zobaczymy z jakim skutkiem :evil: Jakoś nie przekonuje mnie to... przecież on się nie nabierze :roll:
A poza tym u mnie taki piach, że odkrycie tunelu bez zrujnowania go, graniczy z cudem...
Jak za parę dni nie będzie skutku, będę szukać innego tunelu... tylko ten skubaniec ryje w rabatkach (jakbym miała kopce na trawniku, też byłoby mi źle :lol: ) i trudno tam odkrywki prowadzić... :roll:

Dziś upał mocno dawał się we znaki, więc prace ogródkowe zostały przełożone na bardziej sprzyjający dzień... po prostu po obiedzie padłam... i obudziłam się po 1,5 godziny :oops:
Wieczorem namiastka burzy... i namiastka deszczu... a takie piękne cumulonimbusy mammatusy były :(
Może spryskanie z węża to zastąpiło... ale pod drzewa już na pewno nie dotarło, ani roślin porządnie nie podlało...
Marudzę :wink: , ale marzyła mi się ulewa...

Aaa... i kroi się spotkanie śląskich forumków (więcej u iwy27)... może nie tylko śląskich? :wink:

Zdjęć dziś brak - z przyczyn obiektywnych :oops:
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Dochodzę do wniosku, że jak kret ryje - to znaczy, że ma w czym :lol: A wiadomo krety ryją w ziemi :P
Ja kretów nie mam, bo w moim gliniasto - gruzowym podłożu, to dla nich samobójstwo :wink:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”