Moja skromna działka Ada.kj cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć Krysiu!

Fajne te Twoje hortensje. A co do zamówienia w Rosarium może byśmy sie zgadały jakoś... ja tez mam kilka do dokupienia róż, zawsze to taniej na przesyłce :-)
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja też ;:49 Ja też ;:49
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam porannie.
Aniu - możemy się zgadać na temat zamówienia w RO nawet bardzo chętnie.
Comciu. Warzywne uprawy rosną - fasolkę już jemy, ogórki przedwczoraj miałam pierwszy zbiór i wyglądają nieźle. Najgorzej jest z pomidorami. Chcę dziś podlać czymś grzybobójczym i opryskać, bo wyglądają bardzo źle, ale chyba to już za późno. Ludzie w sąsiedztwie już likwidują swoje plantacje. One nie znoszą takich ilości deszczu przy tak wysokich temperaturach. Nie jest to rok pomidorowy. Szkoda, gdyż wiele osób które po raz pierwszy bawią się pomidorkami zrezygnuje z nich w przyszłości.
Na temat zamówień lilii to spodziewam się, że będzie trudno się zdecydować, przećwiczyłam to już na polu liliowców, gdzie w końcu wybierałam chybił trafił, gdyż wszystkie są piękne.
Moniu, Dalu - pod wpływek tego forum wszyscy zapadamy na jakąś chorobę po kolei jak rośliny zakwitają :lol: , ale hortensje podobały mi się zawsze, tylko nie wiedziałam, że jest ich taka rozmaitość i mogą być odmiany praktycznie bezobsługowe.
Jadziu. Dzięki za odpowiedź, już czytałam. Chicago Peace przepięknie pachnie, podobnie jak Gloria Dei, gdyż to chyba rodzinka.
Dalu - gonić króliczka w moim wieku :?: :?: :lol: :lol: . Wiadomo, że wszystkiego mieć nie możemy, ale parę roślinek u mnie się jeszcze zmieści. I będzie mniej do koszenia, tylko tą darń tak ciężko się zdejmuje. :evil: , ale liczę, że do jesieni powolutku mi się uda. :lol:
Kasieńko. Będę podglądać i uczyć się u Ciebie, Twój sposób postępowania z hortensjami. Może i moje ogrodowe wreszcie mi zakwitną :lol: :lol:
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Widzę, Krysiu, że nie tylko mnie dopadła hortensjoba :lol: :lol: :lol:
Pięknie masz w swoim ogrodzie i bardzo podobają mi się lilie i ich zestawienia :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aduś Twoje działeczka aż tętni kolorami, nic sobie nie robi z trudnej tegorocznej pogody :D Przepięknie kwitną lilie, liliowce- moja nowa miłość :D wspaniałe róże, a o hortensjach już nic nie powiem :roll: :shock: :shock:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

KRYSIU u mnie w tym roku GLORIA DEI pobiła wszelkie rekordy . Teraz wypuściła 5 nowych odnóg i zabiera się do pokazu swoich możliwości . Miałam obok niej parę lat wkopane parę ząbków czosnku . Jej chyba takie sąsiedztwo nie odpowiada . W tym roku jak go wykopała wystrzeliła jak z rakiety . A mówią ,że czosnek ma dobroczynny wpływ .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochane-pojechałam po drobne zakupki a tu tyle gości. Miło mi.
Ewuś- wyżej pisałam, że mnie tak jak i innych na tym forum dopadają różne -joby w miarę jak przychodzi pora kwitnienia tych roślin, z tym że hortensje były od dawna a dopiero tu dowiedziałam się gdzie je można od czasu do czasu upolować, i że jest tyle cudnych odmian bezobsługowych po za przycięciem wiosną.
Jadziu. Mnie większość róż które były sadzone wcześniej w poprzednich latach tak się rozpuściła, ale po pierwsze dostały wiosną obornika po raz pierwszy u mnie, :oops: :oops: :oops: a później kilkukrotnie gnojówkę z pokrzyw, to dlatego zaczęły wreszcie porządnie rosnąć. Jednak wychodzi, że roślinka musi mieć zasilanie to wtedy ładnie rośnie.
Aguś. Dzięki, staram się mieć cały sezon kwiaty, i lubię jak jest na działce kolorowo. Nie zawsze patrzę, czy roślinki się ze sobą komponują, tylko wtykam tam gdzie jest akurat miejsce. :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

KRYSIU może i masz rację . Ja dopiero tw tym roku zastosowałam pokrzywową gnojówkę . Przecież ja zawsze miałam kury i ich nawóz też był dobry . Teraz mam tylko taki sklepowy . Może to jednak ta pokrzywa . Milego dnia .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Krysiu , piękne hortensje :!: :!:
Ja z podróży też przywiozłam sobie nową , zaszczepioną na pniu.Ledwie się zmieściła do samochodu.
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

_oleander_. Czekam aż wkleisz jej zdjęcia, ale dziś daję Ci wolne, bo jest za gorąco. :lol: :lol: :lol:
Dobrze, że już jesteś.
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18

Post »

Ola już wkleiła fotkę :lol: Piękna :shock:
Pozdrawiam EWA
Spis linków
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Witaj Krysiu, masz piękne hortensję i super lilie i liliowce. odwiedzam Twój wątek dość często, tylko nie zawsze zostawiam po sobie znać.
Awatar użytkownika
Mama Ani
1000p
1000p
Od: 17 cze 2009, o 14:40

Post »

Krysiu moje te od ktorych brałaś gałazki kwitna przepięknie A w ogóle kiedy mnie odwiedzisz słysze że wwybieracie sie do ANI to ja też postaram sie być. :oops: :oops:
Pozdrawiam Stasia Stasi ogród
Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu. Jest tak gorąco, że nawet na działkę rzadko jeżdżę. Czekam aż się ochłodzi. A na sadzonki hipków bardzo chętnie się piszę. Cieszę się w takim razie, że się spotkamy u Ani. A moja gałązka tej hortensji to chyba z niej nic nie będzie. Przy wsadzaniu urwał mi sięczubek i jest bez żadnego listka. Trzymam ją w ziemi, może się ukorzeni. Wyrzucić zawsze zdążę.
Marcin dzięki za wizytę. Też jestem u Ciebie często, ale najczęściej bez pozostawienia śladu. Muszę się poprawić :lol:
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Piękne hortensje ,a ja kupiłam tylko 1 bukietową KHUSHU,jak byłam u MAJECZKI w Poznaniu .Wybór był duży .
Dlaczego nie kupiłam więcej .Teraz żałuję . ;:223
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”