Witam porannie.
Aniu - możemy się zgadać na temat zamówienia w RO nawet bardzo chętnie.
Comciu. Warzywne uprawy rosną - fasolkę już jemy, ogórki przedwczoraj miałam pierwszy zbiór i wyglądają nieźle. Najgorzej jest z pomidorami. Chcę dziś podlać czymś grzybobójczym i opryskać, bo wyglądają bardzo źle, ale chyba to już za późno. Ludzie w sąsiedztwie już likwidują swoje plantacje. One nie znoszą takich ilości deszczu przy tak wysokich temperaturach. Nie jest to rok pomidorowy. Szkoda, gdyż wiele osób które po raz pierwszy bawią się pomidorkami zrezygnuje z nich w przyszłości.
Na temat zamówień lilii to spodziewam się, że będzie trudno się zdecydować, przećwiczyłam to już na polu liliowców, gdzie w końcu wybierałam chybił trafił, gdyż wszystkie są piękne.
Moniu, Dalu - pod wpływek tego forum wszyscy zapadamy na jakąś chorobę po kolei jak rośliny zakwitają

, ale hortensje podobały mi się zawsze, tylko nie wiedziałam, że jest ich taka rozmaitość i mogą być odmiany praktycznie bezobsługowe.
Jadziu. Dzięki za odpowiedź, już czytałam. Chicago Peace przepięknie pachnie, podobnie jak Gloria Dei, gdyż to chyba rodzinka.
Dalu - gonić króliczka w moim wieku

. Wiadomo, że wszystkiego mieć nie możemy, ale parę roślinek u mnie się jeszcze zmieści. I będzie mniej do koszenia, tylko tą darń tak ciężko się zdejmuje.

, ale liczę, że do jesieni powolutku mi się uda.
Kasieńko. Będę podglądać i uczyć się u Ciebie, Twój sposób postępowania z hortensjami. Może i moje ogrodowe wreszcie mi zakwitną