Mój ogródek - chatte - cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kociczko, gdzie żeś się przed tym upałem schowała, brakuje nam Ciebie... :D
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Śliczne liliowce i jakie floksy fioletowe ładne no no a takiej różyczki tylko pozazdrościć drobna ale jaka urodziwa :lol:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Juz wrocilam :D Jak byl internet, to mnie nie bylo, a jak juz bylam, to nie bylo internetu.
Samo zycie :lol:

Jadziu, Ty pikowalas ostrozki letnie? :shock: Ja je sialam rzutowo, tylko za pierwszym razem. Teraz same sie sieja, ja tylko usuwam ich nadmiar :D Mam nadzieje, ze u Ciebie bedzie tak samo.
A Flamentanz to zdaje sie "Duma Jadzi", prawda? ;:109

Ewuniu, dziekuje ;:79

Aniu, strasznie mi przykro, z powodu klematisa :cry: Cos podobnego zdarzylo sie i mnie. Jakies dwa lata temu :roll: zrobilam odklad z mlodego klematisa. Wiosna pojawil sie tylko jeden ped - z tego wlasnie odkladu, natomiast z glownego korzenia nic. Wykopalam korzen. Wygladal na zdrowy, ale nic nie wypuscil. To chyba nazywa sie uwiad powojnika. Taka wredna, bezobjawowa choroba.
Taka szkoda! "Mazury" to chyba najpiekniejszy powojnik jaki widzialam.

Danusiu, te ostrozke obcielam :oops: , ale wlasnie zakwitla identyczna, wiec zbiore z niej nasiona.
O ofercie dam Ci znac, jak tylko dostane powiadomienie z Allegro.

Jollluchna, ja Ci wysylalam szalwie? :shock: Nie pamietam co wysylalam, ale szalwii chyba nie :roll: Albo mam daleko posuniety SKS :oops:
Za to Ty na pewno posylalas mi szalwie trojbarwna, ktora wlasnie kwitnie ;:196

Halinko, bardzo sie ciesze, ze mimo obiektywnych trudnosci zawitalas do mnie i to z dobrymi wiesciami :D Nie mialam watpliwosci, ze nic sie u Ciebie nie zmarnuje :D Oby tylko zdrowo roslo :D
Kolekcje liliowcow - mam juz kolekcje? :shock: - zawdzieczam glownie Lili 31. Od niej pochodzi caly trzon tej mini kolekcji :D

Smoku Luby, dlaczego Flammentanz jest potworem? :shock:
Ta, ktora dostalam od Grazynki, to jednak nie jest Flammentanz. To jest roza krzaczasta i nie pachnie.
Liliowcami sie nie martw! Pewnie masz mlode. Jak dojrzeja, na pewno obdarza Cie mnostwem kwiatow :D W sprawie przesadzania Grazynka Ci odpowiedziala, wiec pomine to pytanie, ale czy koniecznie musisz je przesadzac? Przeciez liliowce lubia slonce!

Grazynko, bardzo dziekuje, ze wyreczylas mnie w odpowiedzi dla Smoka ;:196

Halinko, ciesze sie, ze Ci sie podobaja moje liliowce. Moze za czas niedlugio będę mogla sie troche odwdzieczyc za cudnego bodziszka, rozplenice, wlasnie kwitnacego przegorzana i nie pamietam, co jeszcze. Niestety ten ciemny jest pojedynczy i troche potrwa, zanim bedzie sie dalo cos z niego oddzielic :(

Jacku, tak to liliowiec Kwanso, tylko nie wiedzialam jak to sie pisze. Nie zapamietalam pisowni, jedynie brzmienie fonetyczne :oops:
Wiem, o ktora roslinke Ci chodzi. Jak sie dowiem nazwy, to Ci dam znac. Musze spytac Basi /apus.
Hyzop ode mnie moze byc tylko niebieski. Nie mam bialego. Zatrwian tez mam tylko jeden, ten co na zdjeciu.
Nie wiem o jakiej mgielce piszesz ...Moze chodzi Ci o to, ze zdjecia troche ciemne? Tak, to jest "robota" aparatu i ...troche moja :lol: Mam go dwa lata a wciaz nie umiem odpowiednio ustawic. (Moze sie nie da? )

Wiesiu, na szczescie moich ostrozek nie zra slimaki. Wspolczuje Ci strat, bo to urocze bylinki.
Liliowce mi sie podobaja, ale nie moge ich miec zbyt wiele, za duzo miejsca potrzebuja :(

Jadzienko, liczylam na Ciebie, ze bedziesz moze pamietac nazwe tego ciemnego liliowca, bo nie moge znalezc etykietki. Liczylam, ze zapamietam. Naiwna! ;:24
Ale to nie jest Balc Stocking. Pamietam, ze uznalam, ze ten jest bardzo podobny do B.S.. Tez chyba mial w nazwie "black", ale druga czesc brzmiala inaczej. Niestety nie ma go juz w ofercie, wiec nie moge znalezc. Moze wiosna znow beda go mieli i uda mi sie odszukac te nazwe?

Iwonko, witaj!
Zestaw, ktory Ci sie spodobal, jest przypadkowy :oops: Kiedy sadzilam tego liliowca, jeszcze nie wiedzialam jaki bedzie mial kolor. Jeszcze sporo takich przypadkowych kompozycji w moim ogrodku. To efekt ubieglorocznej rewolucji. Ale stopniowo urzadze to po swojemu ;)
Buziaki!

Agus, z niektorych juz w przyszlym roku bedzie mozna cos uszczknac, wiec mysl ;)
Cytrynowy pachnacy? Brzmi bardzo interesujaco...

Madzienku, jestem! :D Tesknilas? ;:168

Beatko, ale Ty masz bystry wzrok! Floksy nie sa zbyt wyeksponowane. One nie sa fioletowe, tylko rozowe. Aparat mi troche zmienia kolory. Liliowiec wyszedl dobrze, a floksy nieprawdziwie.
O ktorej rozyczce mowisz? Od Grazynki? Ona jeszcze mlodziutka, ale rosnie jak na drozdzach! Grazynka musiala jej cos "zadac" ;) :lol:

Dziekuje wszystkim za odwiedziny, takze tym, co przemykali cichcem i bez sladow ;)
Milo mi, ze pamietacie o moim ogrodku ;:79
A teraz musze troche Waszych poodwiedzac, bo jeszcze zapomne, jak wygladaja! ;:202
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izuniu przejęzyczyłam się :oops: pięknie mi kwitnie tytoń od Ciebie ;:168
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aaaaaa, to co innego! :D Mam nadzieje, Jolllus,ze rowniez pieknie pachnie ;:109
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izuniu pięknie rośnie i pachnie :lol: i mam nadzieję że teraz już go się nie pozbędę z ogrodu ;:92
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Jak miło znów Cię widzieć na forku.
A co nowego w ogródku ?
Poproszę foteczki. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jolllus, nie pozbedziesz sie go, chyba, ze pozna wiosna wszystko zaorzesz :lol:

Grazynko, fotki beda troche pozniej. Mam mase zaleglosci i musze troche poczytac. Poza tym najswiezsze zdjecia jeszcze siedza w aparacie :oops: Ale jak tylko sie "wyrobie', to cos wstawie :D
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izuś piękne roślinki, liliowce przecudne . Czy ten najciemniejszy, którego nazwy zapomniałaś to nie jest przypadkiem Black Emanuelle?Mgiełka zatrwianu po prostu prześliczna no i szafirowe ostróżki!
Teraz jak widzę jakieś szafirowości to momentalnie mi się przypominasz. :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam Kaśka
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Izuniu - sprawdziłam w zamówieniu. Był zamawiany BS.
Jestem zawiedziona - tak jak tym powojnikiem. :(
Niestety z tego wynika, że najlepiej kupować rośliny w ogrodniczych,
bo wtedy widzisz, co kupujesz. :evil:
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Kasienko, Jadzia Twierdzi, ze to jednak Black Stocking, wiec moze ja cos pokrecilam :roll: :oops:
Ciesze sie, ze kojarze Ci sie z koklorem szafirowym :D Sama nie wiem, ktory wole: szafirowy, czy blekitny? Chyba oba :lol:

Jadzienko, jezeli wiesz, ze to BS, to znaczy, ze cos mi sie pomerdalo :oops: Ale ja wcale nie jestem zawiedziona! Wprost przeciwnie! Jestem zachwycona, ze zakwitl mi taki cudny liliowiec i ... powiem teraz cos, co byc moze zszokuje wielbicieli liliowcow - wolalabym, zeby sie nie zmienial i nie upodabnial do tego BS ze zdjecia. Jest doskonaly!
A powojnik zakwitl drugi raz :shock: i tym razem ma kwiaty bardziej w kolorze lila. Moze wiec jest to jednak Blue Baird, tylko na zdjeciach w ofercie jest "wyniebieszczony"? W kazdym razie zmienil tonacje z bordo na lila i to mnie cieszy :D
;:79
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Izuniu cieszę się że pamiętasz ale ja będę się przypominać.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Danusiu musialas zauwazyc, ze dopada mnie SKS :oops: , ale niektore rzeczy pamietam nadzwyczaj dobrze ;) Nie mam jednak nic przeciwko temu, zebys sie przypominala :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A ja ciągle czekam na foteczki Izuś. ;:65
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grazynko, probuje troche nadgonic zaleglosci, wiec zal mi czasu na zabawe ze zdjeciami, ale przeciez nie moge pozwolic Ci czekac zbyt dlugo, wiec specjalnie dla Ciebie wstawie kilka zdjec :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”