Mój ogródek - chatte - cz.6
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Juz wrocilam
Jak byl internet, to mnie nie bylo, a jak juz bylam, to nie bylo internetu.
Samo zycie
Jadziu, Ty pikowalas ostrozki letnie?
Ja je sialam rzutowo, tylko za pierwszym razem. Teraz same sie sieja, ja tylko usuwam ich nadmiar
Mam nadzieje, ze u Ciebie bedzie tak samo.
A Flamentanz to zdaje sie "Duma Jadzi", prawda?
Ewuniu, dziekuje
Aniu, strasznie mi przykro, z powodu klematisa
Cos podobnego zdarzylo sie i mnie. Jakies dwa lata temu
zrobilam odklad z mlodego klematisa. Wiosna pojawil sie tylko jeden ped - z tego wlasnie odkladu, natomiast z glownego korzenia nic. Wykopalam korzen. Wygladal na zdrowy, ale nic nie wypuscil. To chyba nazywa sie uwiad powojnika. Taka wredna, bezobjawowa choroba.
Taka szkoda! "Mazury" to chyba najpiekniejszy powojnik jaki widzialam.
Danusiu, te ostrozke obcielam
, ale wlasnie zakwitla identyczna, wiec zbiore z niej nasiona.
O ofercie dam Ci znac, jak tylko dostane powiadomienie z Allegro.
Jollluchna, ja Ci wysylalam szalwie?
Nie pamietam co wysylalam, ale szalwii chyba nie
Albo mam daleko posuniety SKS
Za to Ty na pewno posylalas mi szalwie trojbarwna, ktora wlasnie kwitnie
Halinko, bardzo sie ciesze, ze mimo obiektywnych trudnosci zawitalas do mnie i to z dobrymi wiesciami
Nie mialam watpliwosci, ze nic sie u Ciebie nie zmarnuje
Oby tylko zdrowo roslo 
Kolekcje liliowcow - mam juz kolekcje?
- zawdzieczam glownie Lili 31. Od niej pochodzi caly trzon tej mini kolekcji 
Smoku Luby, dlaczego Flammentanz jest potworem?
Ta, ktora dostalam od Grazynki, to jednak nie jest Flammentanz. To jest roza krzaczasta i nie pachnie.
Liliowcami sie nie martw! Pewnie masz mlode. Jak dojrzeja, na pewno obdarza Cie mnostwem kwiatow
W sprawie przesadzania Grazynka Ci odpowiedziala, wiec pomine to pytanie, ale czy koniecznie musisz je przesadzac? Przeciez liliowce lubia slonce!
Grazynko, bardzo dziekuje, ze wyreczylas mnie w odpowiedzi dla Smoka
Halinko, ciesze sie, ze Ci sie podobaja moje liliowce. Moze za czas niedlugio będę mogla sie troche odwdzieczyc za cudnego bodziszka, rozplenice, wlasnie kwitnacego przegorzana i nie pamietam, co jeszcze. Niestety ten ciemny jest pojedynczy i troche potrwa, zanim bedzie sie dalo cos z niego oddzielic
Jacku, tak to liliowiec Kwanso, tylko nie wiedzialam jak to sie pisze. Nie zapamietalam pisowni, jedynie brzmienie fonetyczne
Wiem, o ktora roslinke Ci chodzi. Jak sie dowiem nazwy, to Ci dam znac. Musze spytac Basi /apus.
Hyzop ode mnie moze byc tylko niebieski. Nie mam bialego. Zatrwian tez mam tylko jeden, ten co na zdjeciu.
Nie wiem o jakiej mgielce piszesz ...Moze chodzi Ci o to, ze zdjecia troche ciemne? Tak, to jest "robota" aparatu i ...troche moja
Mam go dwa lata a wciaz nie umiem odpowiednio ustawic. (Moze sie nie da? )
Wiesiu, na szczescie moich ostrozek nie zra slimaki. Wspolczuje Ci strat, bo to urocze bylinki.
Liliowce mi sie podobaja, ale nie moge ich miec zbyt wiele, za duzo miejsca potrzebuja
Jadzienko, liczylam na Ciebie, ze bedziesz moze pamietac nazwe tego ciemnego liliowca, bo nie moge znalezc etykietki. Liczylam, ze zapamietam. Naiwna!
Ale to nie jest Balc Stocking. Pamietam, ze uznalam, ze ten jest bardzo podobny do B.S.. Tez chyba mial w nazwie "black", ale druga czesc brzmiala inaczej. Niestety nie ma go juz w ofercie, wiec nie moge znalezc. Moze wiosna znow beda go mieli i uda mi sie odszukac te nazwe?
Iwonko, witaj!
Zestaw, ktory Ci sie spodobal, jest przypadkowy
Kiedy sadzilam tego liliowca, jeszcze nie wiedzialam jaki bedzie mial kolor. Jeszcze sporo takich przypadkowych kompozycji w moim ogrodku. To efekt ubieglorocznej rewolucji. Ale stopniowo urzadze to po swojemu ;)
Buziaki!
Agus, z niektorych juz w przyszlym roku bedzie mozna cos uszczknac, wiec mysl ;)
Cytrynowy pachnacy? Brzmi bardzo interesujaco...
Madzienku, jestem!
Tesknilas?
Beatko, ale Ty masz bystry wzrok! Floksy nie sa zbyt wyeksponowane. One nie sa fioletowe, tylko rozowe. Aparat mi troche zmienia kolory. Liliowiec wyszedl dobrze, a floksy nieprawdziwie.
O ktorej rozyczce mowisz? Od Grazynki? Ona jeszcze mlodziutka, ale rosnie jak na drozdzach! Grazynka musiala jej cos "zadac" ;)
Dziekuje wszystkim za odwiedziny, takze tym, co przemykali cichcem i bez sladow ;)
Milo mi, ze pamietacie o moim ogrodku
A teraz musze troche Waszych poodwiedzac, bo jeszcze zapomne, jak wygladaja!

Samo zycie

Jadziu, Ty pikowalas ostrozki letnie?

A Flamentanz to zdaje sie "Duma Jadzi", prawda?

Ewuniu, dziekuje

Aniu, strasznie mi przykro, z powodu klematisa

Taka szkoda! "Mazury" to chyba najpiekniejszy powojnik jaki widzialam.
Danusiu, te ostrozke obcielam

O ofercie dam Ci znac, jak tylko dostane powiadomienie z Allegro.
Jollluchna, ja Ci wysylalam szalwie?

Za to Ty na pewno posylalas mi szalwie trojbarwna, ktora wlasnie kwitnie

Halinko, bardzo sie ciesze, ze mimo obiektywnych trudnosci zawitalas do mnie i to z dobrymi wiesciami

Kolekcje liliowcow - mam juz kolekcje?

Smoku Luby, dlaczego Flammentanz jest potworem?

Ta, ktora dostalam od Grazynki, to jednak nie jest Flammentanz. To jest roza krzaczasta i nie pachnie.
Liliowcami sie nie martw! Pewnie masz mlode. Jak dojrzeja, na pewno obdarza Cie mnostwem kwiatow

Grazynko, bardzo dziekuje, ze wyreczylas mnie w odpowiedzi dla Smoka

Halinko, ciesze sie, ze Ci sie podobaja moje liliowce. Moze za czas niedlugio będę mogla sie troche odwdzieczyc za cudnego bodziszka, rozplenice, wlasnie kwitnacego przegorzana i nie pamietam, co jeszcze. Niestety ten ciemny jest pojedynczy i troche potrwa, zanim bedzie sie dalo cos z niego oddzielic

Jacku, tak to liliowiec Kwanso, tylko nie wiedzialam jak to sie pisze. Nie zapamietalam pisowni, jedynie brzmienie fonetyczne

Wiem, o ktora roslinke Ci chodzi. Jak sie dowiem nazwy, to Ci dam znac. Musze spytac Basi /apus.
Hyzop ode mnie moze byc tylko niebieski. Nie mam bialego. Zatrwian tez mam tylko jeden, ten co na zdjeciu.
Nie wiem o jakiej mgielce piszesz ...Moze chodzi Ci o to, ze zdjecia troche ciemne? Tak, to jest "robota" aparatu i ...troche moja

Wiesiu, na szczescie moich ostrozek nie zra slimaki. Wspolczuje Ci strat, bo to urocze bylinki.
Liliowce mi sie podobaja, ale nie moge ich miec zbyt wiele, za duzo miejsca potrzebuja

Jadzienko, liczylam na Ciebie, ze bedziesz moze pamietac nazwe tego ciemnego liliowca, bo nie moge znalezc etykietki. Liczylam, ze zapamietam. Naiwna!

Ale to nie jest Balc Stocking. Pamietam, ze uznalam, ze ten jest bardzo podobny do B.S.. Tez chyba mial w nazwie "black", ale druga czesc brzmiala inaczej. Niestety nie ma go juz w ofercie, wiec nie moge znalezc. Moze wiosna znow beda go mieli i uda mi sie odszukac te nazwe?
Iwonko, witaj!
Zestaw, ktory Ci sie spodobal, jest przypadkowy

Buziaki!
Agus, z niektorych juz w przyszlym roku bedzie mozna cos uszczknac, wiec mysl ;)
Cytrynowy pachnacy? Brzmi bardzo interesujaco...
Madzienku, jestem!

Beatko, ale Ty masz bystry wzrok! Floksy nie sa zbyt wyeksponowane. One nie sa fioletowe, tylko rozowe. Aparat mi troche zmienia kolory. Liliowiec wyszedl dobrze, a floksy nieprawdziwie.
O ktorej rozyczce mowisz? Od Grazynki? Ona jeszcze mlodziutka, ale rosnie jak na drozdzach! Grazynka musiala jej cos "zadac" ;)

Dziekuje wszystkim za odwiedziny, takze tym, co przemykali cichcem i bez sladow ;)
Milo mi, ze pamietacie o moim ogrodku

A teraz musze troche Waszych poodwiedzac, bo jeszcze zapomne, jak wygladaja!

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasienko, Jadzia Twierdzi, ze to jednak Black Stocking, wiec moze ja cos pokrecilam
Ciesze sie, ze kojarze Ci sie z koklorem szafirowym
Sama nie wiem, ktory wole: szafirowy, czy blekitny? Chyba oba
Jadzienko, jezeli wiesz, ze to BS, to znaczy, ze cos mi sie pomerdalo
Ale ja wcale nie jestem zawiedziona! Wprost przeciwnie! Jestem zachwycona, ze zakwitl mi taki cudny liliowiec i ... powiem teraz cos, co byc moze zszokuje wielbicieli liliowcow - wolalabym, zeby sie nie zmienial i nie upodabnial do tego BS ze zdjecia. Jest doskonaly!
A powojnik zakwitl drugi raz
i tym razem ma kwiaty bardziej w kolorze lila. Moze wiec jest to jednak Blue Baird, tylko na zdjeciach w ofercie jest "wyniebieszczony"? W kazdym razie zmienil tonacje z bordo na lila i to mnie cieszy

Ciesze sie, ze kojarze Ci sie z koklorem szafirowym

Jadzienko, jezeli wiesz, ze to BS, to znaczy, ze cos mi sie pomerdalo

A powojnik zakwitl drugi raz