Ogródek AGNESS cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak, tak - czekamy na kolejne zdjęcia. Piękną wiosnę pokazujesz!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cyntuś, jest faktycznie tak jak piszesz, no i bardzo szkoda Twojej różyczki .

Izuś super :D już lada dzień i nasze zakwitną, już się nie mogę doczekać :D

Irenko dziękuję :D ciemierniczek też strasznie mi się podoba, dostałam takiego pięknego kwitnącego od Oli :D

Grażynko w ogródku coraz bardziej kolorowo, krokusiki przekwitają, ale ich miejsce zajmują inne wiosenne pięknotki :D Jutro moja Olucha w domku, to cyknie mi troszkę fotek :D i pokażę :D

Maju ta zima była bardzo zła dla moich róż, pienne przetrwały już dwie zimy bez żadnych problemów, a teraz porażka :evil: to samo z wielkokwiatowymi i wielokwiatowymi. Nigdy ich nie okrywałam, jedynie kopce z kompostu, i było super, a w tym roku aż mi się płakać chciało jak dziś je przycinałam, musiałam je ogolić przy samej ziemi, sterczą maleńkie - niespełna 10-cio centymetrowe kikutki :? mam nadzieję, że odbiją :roll:

Witaj _oleander_ cała przyjemność po mojej stronie :D Czekam do wieczora :D

Izuś dzięki :D jutro będą zdjęcia :D Pojawiły się kwitnące stokroteczki, pąki mają cebulice, hiacynty;pąki omiegów zaczynają pękać, kwitną pierwsze prymulki :D pojawiają się szyszeczki szafirków zwykłych i armeńskich :D zaraz naprawdę będzie kolorowo :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Agnieszko ja też nie mogę doczekać się na następne zdjęcia.
Genia
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

AGNESS pisze:Hanuś , ja do Ciebie z pytaniem laika, ponieważ nigdy nie miałam róż parkowych. Westerland jest różą parkową - jeśli dobrze myślę. Napisałaś, że musiałaś je wygolić po przemarznięciu do wysokości kolan. Czy to oznacza, że ich się tak mocno nie skraca :?: Ja mam zamówione 2 Westerlandy, ale mogę dopiero sadzić po swiętach i nie chciałabym zrobić błędu :oops:
Jeśli mają byc niskie, to możesz golić corocznie na 30-50cm.
Będa miały duże kwiaty ale mało.
jeśli skrócisz tylko końcówki, kwiatów będzie dużo ale mniejszych,
a krzew może osiagnąc i 3 m.
Takie były moje Westerlandy po 3 latach - jak żywopłot. :cry:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Geniu zdjęcia będą już jutro :D Zakwitło troszkę nowych kwiatuszków, wprawdzie jeszcze niewiele, ale już coś można będzie pokazać :D Wiele roślinek ma pąki, więc już niedługo będą wdzięczne obiekty do fotografowana :D

Hanuś dziękuję Ci Kochana za odpowiedź , jak zawsze jesteś niezawodna :D Strasznie żałuję Twoich pięknych Westerlandów, zachwycałam się nimi u Ciebie na zdjęciach, ale całe szczęście, że całkiem nie przemarzły, więc znów będziesz się cieszyć ich pięknem :D U mnie w tym roku był prawdziwy pogrom na róże, musiałam je obgolić dosłownie na kilka centymetrów i niestety nie jestem pewna, czy część mi nie wypadnie :? To był pierwszy rok kiedy doszło do takich zniszczeń, przez wiele lat pięknie zimowały, a teraz szok :(
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Ojej a ja obciełam westerlanda dziś o połowę :(
za rok będę mądrzejsza :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Aguś. Pisałam Ci dwa dni temu, że moje róże również bardzo przemarzły i jeszcze do jednej nie byłam pewna, czy nie trzeba jej wykopać. Dziś okazało się, że jednak żyje i wypuściła na razie jeden pączek, więc liczę, że się weźmie w garść i odbije. Ale jednak trzeba będzie czekać aż wszystkie róże porządnie się wzmocnią. Ale szczęście, że wszystkie jednak żyją. Może za wcześnie jedną wykopałam, może by jeszcze ruszyła. :?: :?: Miłego wieczorku życzę.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Post »

Witam Cię Agnieszko. Znowu nie jestem na bieżąco Cieszę się, że Gabi lepiej się czuje. Zdrowie jest najważniejsze. Pozdrawiam serdecznie.
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Witaj Agnieszko

Czy to jest omega :roll:
AGNESS pisze:Obrazek
Mam taką samą roślinkę, ale nie znam nazwy :oops: Piękne wiosenne kwiaty :lol:

Cieszę się że Gabi już lepiej się czuje :lol:

A czekam na zdjęcia i jutro przyjdę z rewizytą :wink:

Pozdrawiam :lol:
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Agnieszko i Andziu tak to OMIEG wschodni
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Aguś :) Zrobiłam sobie krótka przerwę w sadzeniu lilii, kręgosłup daje znać o sobie :lol: :lol:
Przyszłam znowu podziwiać Twoje cudne krokusy :) Miłego dnia :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Agus Ja zaraz lece na ogrod... :wink: zanim jednak to zrobie musze przesadzic 2 Storczyki :roll:

Wczoraj tak sie namachalam w ogrodku, ze dzisiaj chodzic nie moge :lol: :lol:
Posadzilam wczoraj Clematis, Gladiole i lilie ktore kupil mi M. Jakas dziwna bo nazywa sie "Ananas Lilie"...mam nadzieje, ze cos z nich wyrosnie ciekawego.
Chce dzisiaj rowniez powsadzac Dalie do donic, bo wyczytalam, ze beda dluzej kwitnac.

Milego dnia zycze ;:12
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś nie przejmuj się , że zbyt nisko obcięłaś Westerlanda, będzie po prostu miał mniej kwiatuszków, ale i tak będzie piękny- bo to jest kolor cudo :D

Aduś bardzo się cieszę, że okazało się, że róża przeżyła, troszkę pewnie potrwa zanim zrobi się taka piękna jak była, ale ważne, że przetrwała :D Mam nadzieję, że i moje odbiją :?

Witaj Grażynko :D ja też ostatnio tylko na chwilkę doskakuję do kompa, u mnie jeszcze remont w najlepsze, obawiam się , że do świąt nie skończą i będziemy świętować w nieciekawych warunkach :roll: Do ogródka też nie bardzo mogę wyjść :? ale mam nadzieję, że kwiatuszki czekające w pudłach przetrwają :? Całe szczęście, że chociaż Gabi już zdrowa

Aniu moje omiegi już lada dzień zakwitną :D już pękają pąki. One kwiatami cudownie rozświetlają wiosenne rabatki :D takie kępy małych słoneczek :D

Witaj _oleander_ dziękuję Ci, że odpowiedziałaś Ani z omiegiem, bo ja dopiero mogłam siąść do kompa :roll:

Moniś dosłownie zazdroszczę Ci ogrodowego zmęczenia :wink: :lol: ja nie mogę wyjść do ogródka, przez ten mój ciągnący się remont. Wyskakuję tylko na godzinkę dziennie, żeby zrobić najpilniejsze prace. Martwię się o cebule i kłącza, które czekają na wysadzenie w pudłach, oby przetrwały :roll:

Moniś tak jak pisałam wcześniej też Moni :D zazdroszczę Wam możliwości pracy w ogródku :cry: ale jak ruszę po świętach, to nic mnie nie powstrzyma- jak mały kombajn :wink: :lol:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Aga! Wiosenny zapał Cię rozpiera :) Więc Twój ogród będzie bajkowy. Migdałki i forsycje to jedne z pierwszych wiosennych krzewów więc zawsze sprawiają radość ukiwecone gałązki. Chętnie je u Ciebie pooglądam, bo u mnie na razie nie ma pąków na forsycji więc chyba dopiero bez zakwitnie.
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06

Post »

Zdrowych i Spokojnych świąt WielkanocnychObrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”