Ogródeczek:) - marivsz

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiesz co ostatni raz w Wawie byłem z 8 lat temu:) nom pasuje chyba się wybrać;D
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Mariusz, ciekawy ten pomysł z rurą, ale pracochłonny. Ja myślałem, żeby zrobić takie odprowadzenie wody z rynien ale po ziemi.
Co to za dziwadło ten mamutowiec :?: Ale nie powiem - fajny jest :)
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Mam bardzo podobne rozwiązanie odprowadzania wody z rynien. Rura drenażowa podłączona do każdej rynny, na końcu studzienka zrobiona z rury o średnicy chyba 80 cm.
Nie powiem jednak, żeby utrzymywała wilgoć. Cała woda wsiąka w głąb ziemi więc podlewać i tak muszę.
Przy obfitszych opadach dziękuję wypełniają się wodą ale po pół godzinie już jej tam nie ma :wink:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

marivsz pisze:Wiesz co ostatni raz w Wawie byłem z 8 lat temu:) nom pasuje chyba się wybrać;D
Nadeszła więc pora aby znowu odwiedzić stolicę :D:D Daj znać jakby co.
marivsz
1000p
1000p

Post »

Dzięki wszystkim za odwiedziny :D

I dzisiaj byłem na cebulowych zakupach, wieczorkiem napiszę co zakupiłem, a pochwalę się jeszcze, że dziś trafiłem na brunerę, 2 duże odmiany host i śliczny letni wrzosiec.
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
x_m-i
---

Post »

Czyli wypad na zakupy udany. Ja dopiero jadę pojutrze. Muszę dokupić trochę cebulek i kłączy :D:D

A na te fotki to musimy czekać aż do wieczora ???

Ciekawi mnie jaką brunerę kupiłeś oraz hostę.
marivsz
1000p
1000p

Post »

Marcin cebul to tylko nazwy podam;D a brunera to żóltobrzeżna, mają jeszcze dwie odmiany, ale na razie nie na sprzedaż, a host to nie znam nazw, chodziło mi tylko by były duże.
ogródeczek
storczyki
x_m-i
---

Post »

Mariusz, nie kojarzę nazwy: brunera żółtobrzeżna ;:24 Może chodzi Ci o brunerę wielkolistną Brunera macrophylla „Hadspen Cream” ??? Pasowała by do tego co napisałeś.
marivsz
1000p
1000p

Post »

Marcin wiesz ja nazwy fachowej nie znam :roll: tak napisałem bo ma żółty brzeg, a środek zielony :D kwitnie na niebiesko, ale chyba wszystkie brunery tak kwitną.
ogródeczek
storczyki
x_m-i
---

Post »

Albo jeszcze ta Brunnera Dawson White, również pasuję do twojego opisu. Mam ich kilka, są to bardzo ładne rośliny. Nie dość, że ozdobne z liści to jest ładnie kwitną na niebiesko.
marivsz
1000p
1000p

Post »

Potem dam foty to zerkniesz fachowym okiem :D powoli zbieram roślinki na tą rabatę, mam nadzieję, że wyjdzie jako tako.
ogródeczek
storczyki
x_m-i
---

Post »

Ale wiesz, że brunnery preferują pół cień. Jedynie Brunnera macrophylla „Langrest” lubi więcej słońca. Wtedy jej plamki są bardziej wyraziste.
marivsz
1000p
1000p

Post »

Wiem :D właśnie chodzi mi o takie rośliny:) będą sobie rosły pod klonem.
ogródeczek
storczyki
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Maniek jakieś nowe zakupy .
Na zdjęcia już nie mogę się doczekać
marivsz
1000p
1000p

Post »

Zapodam wam nazwy cebulek:
Narcyze:Dauble fashion, Hawera, Orangery, Delta, Baby moon
i jeszcze Iris Bronze Qeen, Fitillaria meleagris, Muscarii azureum, Cyklomen hederifolum
i tulipanki Blumex Favourite i Fur Elise

A zdjęcia liściastych to wieczorkiem :)
ogródeczek
storczyki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”