Róże w moim ogrodzie
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiesz Halinko ja jako laik porónywałam różę Ani i Twoja i jakoś nie zauwazyłam podobieństwa oprócz koloru . Dobrze ,że już masz ten problem z głowy i nastepna ma swoje imię . Dzisiaj wykopałam jedną różę tę z tych żółtych obok winogron. Dzisiaj mnie zdrażniła robale wygryzły jej dziurę w pniu był prawie zbutwiały . Jak ją wykopałam korzenie były zdrowe . Na to miejsce wszadziłam PILGRIMA Jestem ciekawa czy mu tam będzie pasowało . Tam jest pergola i będzie miał gdzie się opierac . Teraz nie wiem czy ten układ WESTERLAND,VEILCHENBLAU będzie pasował z PILGRIMEM . Jak sadzisz a może masz inną koncepcję .
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu widziałam i od razu zauważyłam podobieństwo,one prawie identyczne
Jadziu cieszę się,że w końcu mam imię dla swojej.Nie miałam linku do róż Lensa,więc nie bardzo mogłam dopasować ,ale gdy zobaczyłam u niego tę Tiffany,to już żadnych wątpliwości nie miałam
.Nawet mi się podoba jej imię
Myślę,że kolorystycznie może być interesujący Twój zestaw róż,a jak będą rosły to i tak dopiero się przekonasz za jakiś czas i czy to będzie Ci się podobało ,ja też chyba muszę poprzesadzać ,bo mi coś nie gra z moimi.Pewnych rzeczy nie przewidzisz,wiec się ryzykuje,czasami po dłuższym czasie uzyskujemy dopiero fajny efekt.Przestałam już się przejmować tym czy pasuje czy nie,one są piękne,gdziekolwiek je posadzisz,oby zdrowo rosły

Jadziu cieszę się,że w końcu mam imię dla swojej.Nie miałam linku do róż Lensa,więc nie bardzo mogłam dopasować ,ale gdy zobaczyłam u niego tę Tiffany,to już żadnych wątpliwości nie miałam

Myślę,że kolorystycznie może być interesujący Twój zestaw róż,a jak będą rosły to i tak dopiero się przekonasz za jakiś czas i czy to będzie Ci się podobało ,ja też chyba muszę poprzesadzać ,bo mi coś nie gra z moimi.Pewnych rzeczy nie przewidzisz,wiec się ryzykuje,czasami po dłuższym czasie uzyskujemy dopiero fajny efekt.Przestałam już się przejmować tym czy pasuje czy nie,one są piękne,gdziekolwiek je posadzisz,oby zdrowo rosły

- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Anuś tłumacz ze mnie lichy ,ale może ktoś zrozumie o co chodzi
Dzisiaj byłam w ogrodniczym,gdzie kupuję przeważnie rośliny swoje,widziałam Kalmar po 18 zł w donicy,ale nie kupiłam,bo jak tak nie trwała to nie chcę.No i one już miały liście chore,więc zrezygnowałam,jesienią coś kupię,bo ze 2-3 małe jakieś fajne jeszcze zmieszczę
.Gdyby była Gloria to może bym się skusiła.Po drugie liczę,że może uda mi się na Krymie coś z róż kupić
.
Jadziu no niby my z tego pokolenia,kiedy uczono rosyjskiego,ale jakoś zapomniało się ,mam zięcia Na Krymie i gdyby nie to,że on zna perfekt polski, to słabo byśmy się dogadali
.Córka nauczyła się tego języka dopiero tam,w szkole go nie miała,ale dzisiaj już zapomina polskie niektóre wyrazy.Ja miałam w szkole francuski
Języka angielskiego nie znam ,ale jakoś udaje mi się rozgryźć niektóre linki
Hanuś cieszę się ,że udało mi się dzięki temu linkowi zidentyfikować moją piękność
.Chociaż na początku byłam blisko,bo myślałam ,że moja NN to Compassion,bo jest prawie identyczna,tylko pnąca ,a na Tiffany wpadłam przypadkiem ,dzięki Gosi
Twoją podziwiam,bo jest w moim guście,może znajdziemy dla niej imię

Dzisiaj byłam w ogrodniczym,gdzie kupuję przeważnie rośliny swoje,widziałam Kalmar po 18 zł w donicy,ale nie kupiłam,bo jak tak nie trwała to nie chcę.No i one już miały liście chore,więc zrezygnowałam,jesienią coś kupię,bo ze 2-3 małe jakieś fajne jeszcze zmieszczę

Jadziu no niby my z tego pokolenia,kiedy uczono rosyjskiego,ale jakoś zapomniało się ,mam zięcia Na Krymie i gdyby nie to,że on zna perfekt polski, to słabo byśmy się dogadali

Języka angielskiego nie znam ,ale jakoś udaje mi się rozgryźć niektóre linki

Hanuś cieszę się ,że udało mi się dzięki temu linkowi zidentyfikować moją piękność

Twoją podziwiam,bo jest w moim guście,może znajdziemy dla niej imię

- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Halinko, jak wybierzesz na pierwszej stronie język, np. angielski,
i link wkleisz w tłumacza google,
to będziesz miała wszystko już po polskiemu!
i link wkleisz w tłumacza google,
to będziesz miała wszystko już po polskiemu!
http://translate.google.com/translate_t?hl=pl#