Danusiny miszmasz
- ktoś
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 lis 2008, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przedstawiam mój busz od strony altany - prawa strona

lewa strona ze skalniakami

Telekia speciosa
Heuchera 'Marmalade "
heuchera 'Lime Rickey '
Hosta 'Pandora's box "
Hosta " Maskarade "
Hosta " Golden Hana "
lilia martagon
Geranium himalayense " Midnight Rider "
Allium 'South Bells "
Helleborus " Pacyfic Frost " - czekam aż się nasieje

Cephalaria gigantea
Trifolium rubens

lewa strona ze skalniakami

Telekia speciosa

Heuchera 'Marmalade "

heuchera 'Lime Rickey '

Hosta 'Pandora's box "

Hosta " Maskarade "

Hosta " Golden Hana "

lilia martagon

Geranium himalayense " Midnight Rider "

Allium 'South Bells "

Helleborus " Pacyfic Frost " - czekam aż się nasieje

Cephalaria gigantea

Trifolium rubens

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Danusiu, myślałem że ten biały dzonek NN to latifolia, ale potem pokazałaś Twoje latifolie i to zbiło mnie z tropu. Już teraz mam wątpliwości, czy to co kupiłem jako latifiolia, jest nim naprawdę
Czy ten dzwonek potrzebuje więcej czasu, żeby urósł taki gigant? I w ogóle wszystkie dzwonki prześliczne i wyjątkowe
Czy słyszałaś o dzwonku koreańskim? Nie znam łacińskiej nazwy i nie mogę na niego trafić
Zdumiałem się, jak zobaczyłem rutę w odmianie
Nie wpadłbym na to. Wiesz, że moją rutę polubiły gąsienice pazia królowej? Jest to dla mnie zaszczyt gościć te piękne owady 

Zdumiałem się, jak zobaczyłem rutę w odmianie

- ktoś
Witaj Jacku , nie wiem dlaczego mój dzwonek jest taki wyrośnięty , może ściga się z liliami
Rośnie u mnie 3 lata , a kupiłam jako sadzonkę . Wcześniej nie zwracałam na niego uwagi , bo był posadzony za liliami i liliowcami - jak wszystko u mnie - na razie .W ubiegłym roku był wysoki , ale nie aż tak i marnie zakwitł . W tym jest piękny i nawet go związałam , aby wicher nie połamał
.
Viola coreana - jest taki maleńki fiołek i dość ładnie się sieje , o dzwonku nie słyszałam .
Ruta variegata dość mocno rośnie i wszędzie się sieje , gąsienic na razie nie mam , ale takiego motyla ,to też nie wypędzałabym
.
Mam krety - sądząc po kretowiskach - całe stadko
Dzwonię im jakimś straszakiem , ale one chyba głuche
.
Mariasen ta koniczyna jest dośc wysoka i ma zwarty , wzniosły pokrój , rozrasta się umiarkowanie . Chciałam ją wyrzucić dwa lata temu , bo ona taka zwykła , ale się nie dała i teraz cieszę się z tego

Viola coreana - jest taki maleńki fiołek i dość ładnie się sieje , o dzwonku nie słyszałam .
Ruta variegata dość mocno rośnie i wszędzie się sieje , gąsienic na razie nie mam , ale takiego motyla ,to też nie wypędzałabym

Mam krety - sądząc po kretowiskach - całe stadko

Mariasen ta koniczyna jest dośc wysoka i ma zwarty , wzniosły pokrój , rozrasta się umiarkowanie . Chciałam ją wyrzucić dwa lata temu , bo ona taka zwykła , ale się nie dała i teraz cieszę się z tego

- ktoś
Witam ,jest mi bardzo miło ,że forumowicze zaglądają w moje skromne strony z kwiatami
.
Majko , na całe szczęście , jest to jedyna koniczyna na mojej działce
Elu , niezbyt się orientuję , wydaje mi się ,że w trzecim roku , ale głowy nie dam
Danusiu witam i cieszę się ,że do mnie zaglądasz . Ja , niestety , mam tak mało wolnego czasu z dostępem do komputera ,że nie mam jak zwiedzić większości pięknych ogrodów . Czasami wpadam tylko na ostatnie strony i nie zostawiam śladu .Może trochę pobuszuję nocami lipcowymi i sierpniowymi
Oj , te poskrzypki
, a i grzybowych chorób teraz nie brak
.
Opuncja
Lilia " Revolution " , niska , nieciekawa
Lilia 'Freya " , wysoka , piękna , z zielonym podmuchem

Majko , na całe szczęście , jest to jedyna koniczyna na mojej działce

Elu , niezbyt się orientuję , wydaje mi się ,że w trzecim roku , ale głowy nie dam

Danusiu witam i cieszę się ,że do mnie zaglądasz . Ja , niestety , mam tak mało wolnego czasu z dostępem do komputera ,że nie mam jak zwiedzić większości pięknych ogrodów . Czasami wpadam tylko na ostatnie strony i nie zostawiam śladu .Może trochę pobuszuję nocami lipcowymi i sierpniowymi

Oj , te poskrzypki

Opuncja

Lilia " Revolution " , niska , nieciekawa

Lilia 'Freya " , wysoka , piękna , z zielonym podmuchem

- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57