Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
justynaz
200p
200p
Od: 23 sty 2009, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Artur jestem pod wrazeniem Twoich storczyków! Ja mialam jednego co i tak umarł po niedługim czasie. Ty widac radzisz sobie wyśmienicie. Ogródek też wart zobaczenia. Miło jak nie tylko płeć żeńska interesuje się pieknem przyrody.

Pozdrawiam
Justi
zapraszam do mnie
Ogród nowicjuszki
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj Justyno !

dziękuję bardzo ! :D Mimo Iz uprawa storczyka zakończyła się jego smiercią , nie warto z nich rezygnować ! :D , zachęcam do uprawy storczyków . W internecie i na naszym forum jest tyle wiedzy na ich temat i pomocnych ludzi , że "wrazie czego chętnie sobie pomagamy " ;:215 . Ze storczykami to sobie może i radze , ale paprotki to moja życiowa porażka... :cry: , podobno nie rosną w domu w którym jest ochoba stale chora i jak jest zyła wodna , a u nas chyba zyła wodna jest.. , bo był dawniej mały staw na naszej działce i pod domem... :roll: . Marzy mi się gaj pierzastych paprotek w domu... , ale mam storczyki i troszke innych :D :wink: .

Pozdrawiam !
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Artur mam pytanie ...
napisałeś o sunvitalii:
miałem nawet 3 piękne sadzonki , a dwa lata temu prawie 2 metrową.... , nie przezimowały... , nie wiem dlaczego....

Pokazujesz w swoim watku od pierwszej strony zdjęcia sunwitalii ... jedno z 6.VIII.2008 a drugie z 30.VIII.2008

To czyją sanwitalię fotografujesz i pokazujesz nam jako swoją sprzed 2 lat?
Bo ja już zgłupiałam ...

Przeglądnęłam jeszcze raz zdjęcia... jestem zachwycona fuksjami! szok!
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj Lisko !

Te fotki są z lata.. , robione w lipcu , wstawiam te same , żeby nie było tak ponuro w wątku , bo nie mam duzo fotek..
Fotek sundavilli z przed 2 lat nie mam... ( była piekna , nie przezimowała... ) , w tym sezonie miałem 3 , wziołem je do domu , ale w listopadzie juz zostały gołe suche patyczki.... :cry: , nie wiem dlaczego... Coś im sie nie spodobało , były w jasnym chłodnym miejscu , podlewałem mało , a one dalej swoje... ( cały czas opadałay liscie , aż w końcu zostały łyse... :cry: ) Więc już nie mam ani jednej sadzonki.... One chyba u mnie będą jako sezonowe roślinki.... :( .

Pozdrawiam !
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Arturze ale u Ciebie kolorowa jak to się mówi kolorowy zawrót głowy.
Pięknie wesoło i żyć się chce.
Genia
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulipan998 pisze:Witaj Lisko !

Te fotki są z lata.. , robione w lipcu , wstawiam te same , żeby nie było tak ponuro w wątku , bo nie mam duzo fotek..
Fotek sundavilli z przed 2 lat nie mam... ( była piekna , nie przezimowała... ) , w tym sezonie miałem 3 , wziołem je do domu , ale w listopadzie już zostały gołe suche patyczki.... :cry: , nie wiem dlaczego... Coś im się nie spodobało , były w jasnym chłodnym miejscu , podlewałem mało , a one dalej swoje... ( cały czas opadałay liscie , aż w końcu zostały łyse... :cry: ) Więc już nie mam ani jednej sadzonki.... One chyba u mnie będą jako sezonowe roślinki.... :( .

Pozdrawiam !
AAAAAAAA

ech... przecież one tak mają!!!!
Moja też łysa stoi.... trzymaj w cieple czasem podlej i na wiosnę będziesz miał piekną roślinke!
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

O Geniu... :D Witaj ! Właśnie się do Ciebie wybierałem :wink: !
Dzięki , korci mnie strasznie , żeby pogrzebac w ogródku i poszuchac czy cebulowe wyłażą z ziemi... :lol: :roll: .

Ciekawe jak tam rododendrony... , oj czeka mnie przesadzanie ich do kwaśnej ziemi.... , zawalone były choina i powiazane... , ciekwe czy się nie pognietły i połamały... :cry: , albo czy im to nie zaszkodziło..... :oops: , ale bałem się onie żeby nie umarzły...

Róże posadzone na jesieni , nie wypuściły nic przed mrozami... :roll: , strasznie się boje czy wypuszczą.... Podobno wcześniej w szkółce bardzo chorowały..... :x . U nas jakoś róże nawet jak się pryska to nie mają soczyście zielonych lisci ciągle.. , zawsze jakaś czarna plamistość , skoczek różany , mszyce.... , :evil: . Ciagle prowadze , przez cały sezon z wszelakimi szkodnikami róż , bitwę...

Pozdrawiam ! :D
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

liska pisze:
AAAAAAAA

Moja też łysa stoi.... trzymaj w cieple czasem podlej i na wiosnę będziesz miał piekną roślinke!
:shock: :shock: :shock: , dobrze , że jedna zostawiłem... , ale chyba suche patyczki....
Wczoraj wyniosłem na zimny strych... :cry:

Już przyniosłem... , ma 15 liści... , kilka suchych i straaaaasznie suchą ziemie..... Prawie jak 2 suche patyczki...
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulipan998 pisze:
liska pisze:
AAAAAAAA

:shock: :shock: :shock: , dobrze , że jedna zostawiłem... , ale chyba suche patyczki....
Wczoraj wyniosłem na zimny strych... :cry:

Już przyniosłem... , ma 15 liści... , kilka suchych i straaaaasznie suchą ziemie..... Prawie jak 2 suche patyczki...
To podlej troszkę albo spryskaj i trzymaj w cieple. ok. 18-20 st
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ok , dzięki :wink: . Pózniej może wstawie foto....
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Pooglądałem storczyki i jestem w szoku :shock: :shock: :shock: :shock:
A swoją drogą masz fantastyczną trzmielinę, mam identyczną w donicy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj !
Trzmieliny mam 3... alebo 4... ;:24 , skleroza... ;:191 ;:183 . Opatulasz swoja jakos na zime ? , doniczkę ? Ide zobaczyć do storczykowego..
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

W tym roku jakoś zapomniałem i mam nadzieję że mają się dobrze.
W sumie mam 5 odmian :D
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aha.. , no właśnie , niedawno przegladałem twój wątek :P :D .
Grzegorz B

Post »

Artur, ale masz zadbane otoczenie, jak z obrazka, iglaki to okazy zdrowia, znakomicie, a i barwnym akcentom nic nie brakuje. Ponadto widzę, że masz talent do tworzenia czegoś z niczego :shock: , świetnie Ci to wyszło :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”