Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998
- Tulipan998
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witaj Justyno !
dziękuję bardzo !
Mimo Iz uprawa storczyka zakończyła się jego smiercią , nie warto z nich rezygnować !
, zachęcam do uprawy storczyków . W internecie i na naszym forum jest tyle wiedzy na ich temat i pomocnych ludzi , że "wrazie czego chętnie sobie pomagamy "
. Ze storczykami to sobie może i radze , ale paprotki to moja życiowa porażka...
, podobno nie rosną w domu w którym jest ochoba stale chora i jak jest zyła wodna , a u nas chyba zyła wodna jest.. , bo był dawniej mały staw na naszej działce i pod domem...
. Marzy mi się gaj pierzastych paprotek w domu... , ale mam storczyki i troszke innych
.
Pozdrawiam !
dziękuję bardzo !

Pozdrawiam !
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Artur mam pytanie ...
napisałeś o sunvitalii:
Pokazujesz w swoim watku od pierwszej strony zdjęcia sunwitalii ... jedno z 6.VIII.2008 a drugie z 30.VIII.2008
To czyją sanwitalię fotografujesz i pokazujesz nam jako swoją sprzed 2 lat?
Bo ja już zgłupiałam ...
Przeglądnęłam jeszcze raz zdjęcia... jestem zachwycona fuksjami! szok!
napisałeś o sunvitalii:
miałem nawet 3 piękne sadzonki , a dwa lata temu prawie 2 metrową.... , nie przezimowały... , nie wiem dlaczego....
Pokazujesz w swoim watku od pierwszej strony zdjęcia sunwitalii ... jedno z 6.VIII.2008 a drugie z 30.VIII.2008
To czyją sanwitalię fotografujesz i pokazujesz nam jako swoją sprzed 2 lat?
Bo ja już zgłupiałam ...
Przeglądnęłam jeszcze raz zdjęcia... jestem zachwycona fuksjami! szok!
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- Tulipan998
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witaj Lisko !
Te fotki są z lata.. , robione w lipcu , wstawiam te same , żeby nie było tak ponuro w wątku , bo nie mam duzo fotek..
Fotek sundavilli z przed 2 lat nie mam... ( była piekna , nie przezimowała... ) , w tym sezonie miałem 3 , wziołem je do domu , ale w listopadzie juz zostały gołe suche patyczki....
, nie wiem dlaczego... Coś im sie nie spodobało , były w jasnym chłodnym miejscu , podlewałem mało , a one dalej swoje... ( cały czas opadałay liscie , aż w końcu zostały łyse...
) Więc już nie mam ani jednej sadzonki.... One chyba u mnie będą jako sezonowe roślinki....
.
Pozdrawiam !
Te fotki są z lata.. , robione w lipcu , wstawiam te same , żeby nie było tak ponuro w wątku , bo nie mam duzo fotek..
Fotek sundavilli z przed 2 lat nie mam... ( była piekna , nie przezimowała... ) , w tym sezonie miałem 3 , wziołem je do domu , ale w listopadzie juz zostały gołe suche patyczki....

Pozdrawiam !
AAAAAAAATulipan998 pisze:Witaj Lisko !
Fotek sundavilli z przed 2 lat nie mam... ( była piekna , nie przezimowała... ) , w tym sezonie miałem 3 , wziołem je do domu , ale w listopadzie już zostały gołe suche patyczki...., nie wiem dlaczego... Coś im się nie spodobało , były w jasnym chłodnym miejscu , podlewałem mało , a one dalej swoje... ( cały czas opadałay liscie , aż w końcu zostały łyse...
) Więc już nie mam ani jednej sadzonki.... One chyba u mnie będą jako sezonowe roślinki....
.
Pozdrawiam !
ech... przecież one tak mają!!!!
Moja też łysa stoi.... trzymaj w cieple czasem podlej i na wiosnę będziesz miał piekną roślinke!
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- Tulipan998
- Kontakt:
O Geniu...
Witaj ! Właśnie się do Ciebie wybierałem
!
Dzięki , korci mnie strasznie , żeby pogrzebac w ogródku i poszuchac czy cebulowe wyłażą z ziemi...
.
Ciekawe jak tam rododendrony... , oj czeka mnie przesadzanie ich do kwaśnej ziemi.... , zawalone były choina i powiazane... , ciekwe czy się nie pognietły i połamały...
, albo czy im to nie zaszkodziło.....
, ale bałem się onie żeby nie umarzły...
Róże posadzone na jesieni , nie wypuściły nic przed mrozami...
, strasznie się boje czy wypuszczą.... Podobno wcześniej w szkółce bardzo chorowały..... :x . U nas jakoś róże nawet jak się pryska to nie mają soczyście zielonych lisci ciągle.. , zawsze jakaś czarna plamistość , skoczek różany , mszyce.... ,
. Ciagle prowadze , przez cały sezon z wszelakimi szkodnikami róż , bitwę...
Pozdrawiam !

Dzięki , korci mnie strasznie , żeby pogrzebac w ogródku i poszuchac czy cebulowe wyłażą z ziemi...

Ciekawe jak tam rododendrony... , oj czeka mnie przesadzanie ich do kwaśnej ziemi.... , zawalone były choina i powiazane... , ciekwe czy się nie pognietły i połamały...

Róże posadzone na jesieni , nie wypuściły nic przed mrozami...

Pozdrawiam !

- Tulipan998
- Kontakt:
liska pisze:
AAAAAAAA
Moja też łysa stoi.... trzymaj w cieple czasem podlej i na wiosnę będziesz miał piekną roślinke!

Wczoraj wyniosłem na zimny strych...

Już przyniosłem... , ma 15 liści... , kilka suchych i straaaaasznie suchą ziemie..... Prawie jak 2 suche patyczki...
To podlej troszkę albo spryskaj i trzymaj w cieple. ok. 18-20 stTulipan998 pisze:liska pisze:
AAAAAAAA
Moja też łysa stoi.... trzymaj w cieple czasem podlej i na wiosnę będziesz miał piekną roślinke!![]()
![]()
, dobrze , że jedna zostawiłem... , ale chyba suche patyczki....
Wczoraj wyniosłem na zimny strych...![]()
Już przyniosłem... , ma 15 liści... , kilka suchych i straaaaasznie suchą ziemie..... Prawie jak 2 suche patyczki...
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- Tulipan998
- Kontakt:
Ok , dzięki
. Pózniej może wstawie foto....

- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- Tulipan998
- Kontakt:
Witaj !
Trzmieliny mam 3... alebo 4...
, skleroza...
. Opatulasz swoja jakos na zime ? , doniczkę ? Ide zobaczyć do storczykowego..
Trzmieliny mam 3... alebo 4...

- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- Tulipan998
- Kontakt:
Aha.. , no właśnie , niedawno przegladałem twój wątek :P
.