Moja kolekcja:) - k-arolka
Re: Moja kolekcja:)
Mozliwe ze to to, bo jak pzregladałam fotki to pasowało. dziekuje bardzo
mnie ciągnie, aż za bardzo.... Az mama sie wscieka ile ja na tą moją pasje wydaje pieniędzy :P
- Delete
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 maja 2009, o 09:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fajne maluchy.
A tak w ogóle to czego to siewki? 
Ja wczoraj posiałem pare nasion Mammillari prolifera do prawie czystomineralnego podłoża. Może coś z tego będzie.

Ja wczoraj posiałem pare nasion Mammillari prolifera do prawie czystomineralnego podłoża. Może coś z tego będzie.

Pozdrawiam, Bartek.
Kaktusy... / Doniczkowce
Kaktusy... / Doniczkowce
Te większy siewki to mix kaktusów. Wtym drugim słoiku jest mix astrophytum oraz echinocerus a plastikowym są kamyczki
Super! Obfite wysiewy, sporo Ci ich powschodziło
trzymam kciuki za dalszy zdrowy wzrost sieweczek 

- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Kontakt:
A można lepszą fotkę? Siewki wyglądają jakby miały trochę mało światła. Chyba się wyciągają.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
- Artur89
- Od: 8 lis 2009, o 11:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Odradzam siania w ziemi do kaktusów ze sklepu. Ja tak zrobiłem i po niedługim czasie od wykiełkowania zaczeły mi gnić, ziemia pokryła się pleśnia - udało mi sie tylko kilka uratować
Dopiero za radą Tomka, wysiałem do czysto mineralnego podłoża i jak na razie mają sie dobrze - te przeniesione z 'trupiarni' maja już wykształcone pierwsze, delikatne ciernie
Aaa i zakrywanie "inkubatorów" szczelnie po kiełkowaniu też jest ryzykowne - pojawia się delikatna przędza - pleśń (nawet jak podłoże jest czysto mineralne) 
P.S Piasek został wyparzony przed wysiewem

P.S Piasek został wyparzony przed wysiewem

- kati-1976
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Kwiatuchy super Karolinko
Ja nie wiedziałam, że aż tak poważnie wzięłaś się za wysiewy.

Ja nie wiedziałam, że aż tak poważnie wzięłaś się za wysiewy.
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
To nie jest czysta ziemia z kwiaciarni jest ona wymieszana z piachem i zwirem. Wszysto wygotowane:)
No troszke sie powyciągały,ale teraz mają wystarczająco światełka plus doświetlanie.
No troszke sie powyciągały,ale teraz mają wystarczająco światełka plus doświetlanie.
no mam roczne siewki astrophytum:) Mało zostało bo chyab tylko 6 ale jakie piękne są:) Lubie patrzeć