Trójkątna szachownica- ogród Marty

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
samanta
500p
500p
Od: 21 lip 2008, o 20:00

Post »

socurek pisze:Witaj Marto, wpadłam z rewizytą :) Już tu kiedyś pisałam, że Twój ogród jest zachwycający. Właśnie sobie podpatruję jak się uporałaś ze studzienkami i widzę, że Tobie lepiej poszło :twisted: Ja dopiero zaczynam swoją ogrodową przygodę. Pola do szaleństw raczej nie mam, ale właśnie myślę gdzie stworzyć kolejne rabatki ;) Masz pięknie... mam nadzieję że się nie obrazisz jeśli podkradnę parę pomysłów :roll: :)
Witaj Socurku.
Jeżeli znajdziesz coś ciekawego , coś co Cię zainspiruje w moim ogrodzie - to śmiało " podkradaj " - sprawisz mi tym prawdziwą przyjemność :P
Pozdrawiam cieplutko.Marta.
samanta
500p
500p

Post »

onka37 pisze:Nie byłam u Ciebie jakiś czas a Ty takie piękności pokazujesz ile kwiatów u Ciebie kwitnie i zdjęcia przecudne :D
Witaj Iwonko w moim o rok starszym ogrodzie - mam nadzieję , że przyjemnie spędziłaś tu czas.
Pozdrawiam cieplutko.Marta.
samanta
500p
500p

Post »

Żylistki, róże , kolejny liliowiec i czerwona - niska gailardia , którą nareszcie udało mi się zdobyć :P
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Żylistek na pierwszym zdjęciu jest przepiękny!

POwiedz mi proszę - jak długo trzyma kwiaty? Czy szybko się rozrasta? Gdybyś w wolnej chwili zrobiła mu szersze ujęcie i pokazała, byłabym w siódmym niebie :)
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
samanta
500p
500p

Post »

Kocina pisze:Żylistek na pierwszym zdjęciu jest przepiękny!

POwiedz mi proszę - jak długo trzyma kwiaty? Czy szybko się rozrasta? Gdybyś w wolnej chwili zrobiła mu szersze ujęcie i pokazała, byłabym w siódmym niebie :)
Witaj Marto.
Mój żylistek rozpoczął kwitnienie około trzech tygodni temu . W chwili obecnej jest w pełni kwitnienia , więc daję mu jeszcze może tydzień - góra półtora tygodnia , po czym straci swoje urocze kwiatki :cry:
Czy szybko się rozrasta ? - jak na warunki , które ma u mnie ( niestety , ziemia jest kiepska) , myślę , że tak . Sadzonkę kupiłam trzy lata temu - były trzy , cztery badylki wysokie na 30 - 40 cm.
A to zdjęcie w pełnej okazałości.
Obrazek
samanta
500p
500p

Post »

Kilka fotek z dnia wczorajszego .... Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nawet nie myślałam, że jest różowy żylistek...Ślicznie się prezentuje.
U Ciebie jest już tak kolorowo jakby to pełnia lata była. U mnie niestety dominuje kolor zielony. Nawet liliowce zaczynają kwitnąć :?:
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Świetna Corydalis flexuosa, czy cały czas ma takie nabrzmiałe na czerwono łodyżki?
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Masz kwiaty,ktorych nie znam, piękne, prosze podpisuj
samanta
500p
500p

Post »

tu.ja pisze:Nawet nie myślałam, że jest różowy żylistek...Ślicznie się prezentuje.
U Ciebie jest już tak kolorowo jakby to pełnia lata była. U mnie niestety dominuje kolor zielony. Nawet liliowce zaczynają kwitnąć :?:
Izo- nie spostrzeżesz się , a i u Ciebie wszystko zacznie kwitnąć :P , a wtedy ja przylecę podziwiać Twoją białą różyczkę .
Liliowce faktycznie zaczynają kwitnąć - pogoda u mnie im sprzyja.
Pozdrawiam cieplutko. Marta.
samanta
500p
500p

Post »

piterek pisze:Świetna Corydalis flexuosa, czy cały czas ma takie nabrzmiałe na czerwono łodyżki?
Łodyżki tej kokoryczy niestety nie są tak dekoracyjne przez cały czas , aczkolwiek zachowują lekko czerwony kolorek.
Pozdrawiam . Marta.
samanta
500p
500p

Post »

To, co dzisiaj spotkałam w swoim ogródeczku na porannym spacerze ...
Obrazek
dzwonek brzoskwiniolistny
Obrazek
wiesiołek
Obrazek
tawuła
Obrazek
hebe
Obrazek
margerytka
Obrazek
gailardia
Obrazek
ostróżka
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto - genialna ta margerytka, pamiętasz może jak się dokładnie nazywa? :shock:
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Marto - piękne kwiatuszki ...udany poranny spacer... a ostatnia fotka pokazuje wspaniały klimat twojego ogrodu :D
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
samanta
500p
500p

Post »

piterek pisze:Marto - genialna ta margerytka, pamiętasz może jak się dokładnie nazywa? :shock:
Przykro mi Piotrze , ale nie znam dokładnej nazwy - zakupując ją w sklepie ogrodniczym , sprzedawczyni nie potrafiła mi powiedzieć nic więcej na jej temat :cry:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”