Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Post »

:wit Witajcie!
Działka dzisiaj leży odłogiem przez cały dzień. Nie miałam czasu zajrzeć tam choć na chwilę.
Cóż, czasem tak się składa. Zapowiadali front atmosferyczny i znaczne ochłodzenie, więc zaplanowałam inne zajęcia, a pogoda wcale nie była taka zła i spokojnie mogłabym plany zmienić, gdyby nie to, że się nimi pochwaliłam w domu.

Izuniu - ale mi nakadziłaś, kochana , aż się zarumieniłam po czubeczki uszu. ;:7
Byłam u Ciebie, widziałam różyczki, a nawet zakochałam się w jednej z nich. ;:303

Kasiu [Kasiula] - 'szarpany' dzwonek to nowość w ogóle i nowość na mojej działce.
Ma ciekawe kwiatki, takie inne. ;:108

Marysiu [Maska] - :wit
Fakt, jojczyłam, tylko dlaczego mi to przypominasz... ;:98
Przyjrzymy się Twojemu bodziszkowi i może jakieś machniom zrobimy, nawet jeśli tylko w jedną stronę. One się tak rozrastają, że można dzielić spokojnie, tylko nie wiem kiedy: jesienią czy wiosną?
Buziaki oczywiście przyjmuję, życzenia takoż i szczerze odwzajemniam. ;:cm

Basiu [apus] - coś zaradzimy w kwestii tego bodziszka, ;:108 tylko ktoś musi mi podpowiedzieć, kiedy się dzieli te roślinki, bo ja mam je dopiero od ubiegłego roku. ;:218

Danusiu [danuta z] - galtonię wkopałam z doniczką, by łatwiej było ją do domu zabrać na zimę, a tak mi się podobała na obrazku, że musiałam ją mieć. ;:306
Nigdy nie przycinałam chabrów, nawet do głowy mi nie przyszło, że można tak zrobić. ;:7 Teraz już wiem, dziękuję ;:180 i tak zrobię.
U nas też popadało, ale tak trochę i delikatnie. ;:333

Soniu - hortensja pnąca po raz pierwszy zakwitła w ubiegłym roku trzema czy czterema kwiatkami, a teraz już rozkręciła się na całego. ;:333
Zbierałam nasiona białej naparstnicy i powiem Ci, że po wysianiu wyrosły białe i różowe w odcieniach ciemniejszym i jaśniejszym.
Dziękuję, kochana. ;:196 Dobre życzenia na pewno się spełnią. Gorąco w to wierzę.
Tobie również zdrówka życzę. ;:196

Ewuniu [ewarost] - dziwny regulamin sobie uchwalili, ;:131 ale to już ich problem.
Też lubię zdjęcia pokazujące więcej niż jedną roślinkę. ;:303

Co by tu dzisiaj... Może żurawki z mojej działki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wspaniałego weekendu wszystkim Wam życzę ja i moja kota. ;:4

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

To chyba rzeczywiście ten sam bodziszek ;:145 I jak my zrobimy machniom? Ale może jeszcze coś dla Ciebie znajdę ;:108 A może nie masz pełnej margerytki, czy też złocienia? Zresztą jak go zwał, tak zwał :;230 W każdym razie pełny i biały.
A z białą naparstnicą miałam tak samo. Sama mi się wysiała, ale na jasno różowo. Tylko mateczna jest biała ;:oj
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj :wit . Biały kolor doskonal podkreśla urodę innych ;:173 . Zdecydowanie dobrze robisz, że masz go razem z innymi ;:306 . Bodziszki to świetne bylinki a poza tym jest ich całe mnóstwo ;:oj . Co do wiciokrzewu to na razie głośno się zastanawiam ale boję się trochę bo one są trujące . W zasadzie sporo roślin w ogrodzie jest trujących ale wiciokrzew ma trujące owoce. Wiadomo , owoce bardziej kuszą dzieci :roll: . Na razie nie będę go sadziła ale może kiedyś się skuszę ;:108 . Mimo wszystko dziękuję za sugestię ;:196 . Masz sporo pięknych żurawek Lucynko ;:63 . Najlepsza jest jednak modelka na końcu ;:108 . Pozdrawiam i słonecznego weekendu życzę :wit .
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Lucynko, masz niezłą kolekcję żurawek . Przynajmniej mam nadzieję że odpoczęłaś troszeczkę . ;:224
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Lucynko kolekcja żurawek bardzo łądna.
Ja też je lubię.I trochę ich mam.
A kociula jaki model.Te nasze zwierzaki jka kwiatki cieszą ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lucynko głaski dla koteczki :) żurawki super też mam kilka ale tyle co ty na pewno nie, tak, że chętnie podglądam ;:215 Druga jest urocza z tymi przebarwieniami ;:333 Nie chwal się w domu planami wtedy zawsze możesz je zmienić ;:306 Moja babcia mawiała > kto w głowie uradzi do skutku nie doprowadzi < :D
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko jaki piękny ten kwiatek motylek ,ja dzisiaj napracowałam się jak dziki osioł ale miałam pomoc i bardzo fajnie się pracowało ,prace poszły mocno do przodu z czego jestem bardzo zadowolona.Twoja działeczka w pełnym rozkwicie ;:215 ,pozdrawiam serdecznie i zdróweczka dla Was ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Kochana no taka up....jestem i pamiętliwa :;230
Te żurawki to coś Ci za ładnie rosną, :;230 moje niektóre mimo że rok temu odmładzane w drzeweczka poszły ;:124
Donoszę uprzejmie że Twoje chmury są u mnie tylko dlaczego tak długo zostały? zapraszałam tylko na noc :;230 Jakieś takie mendowate :lol:
Miłej i ciepłej niedzieli Lucy ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Lucynko, ;:196 bodziszki, to na wiosnę, ale trzeba mu dać czasu, żeby się rozrósł. W każdym razie urodny jest!
Masz też wspaniałą kolekcję żurawek! ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Anisa
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 24 maja 2015, o 09:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Jestem tu pierwszy raz, pięknie u Ciebie, szczególnie zachwyciła mnie róża i łubiny :)
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Lucynko piękne bodziszki i żurawki ;:63 Kolorowo u Ciebie ;:333
Pozdrawiam niedzielnie ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie u schyłku długiego weekendu!
Sobotę spędziłam na wyjeździe i przywiozłam dla wszystkich kochających kwiaty serdeczne pozdrowienia od mojej mamy.
Niedziela była tylko dla nas i dla naszej działeczki oraz zwierzątek i ptaszków.
Niestety, z uwagi na jutrzejszy ciężki dzień dla M, musieliśmy wrócić ciut za wcześnie.
A dzień dzisiejszy był - jest - cudny, cieplutki, słoneczny! A działka kwitnie coraz piękniej i piękniej.
Kocham te moje kwiatuchy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Iwonko1 - czym Ty się martwisz, kochana? Zamiast cieszyć się pięknem swojego ogrodu, Ty się zastanawiasz nad tzw. "machniom". Odpuść sobie, ja naprawdę nie oczekuję niczego w zamian. Przeciwnie, cieszę się, że sobie trochę na działce poluzowałam. :tan
Pełne złocienie wysiałam niedawno, więc myślę, że za rok już mi zakwitną. Jeśli nici wyjdą z mojego siewu, wówczas poproszę o kawałek od Ciebie.

Obrazek

Ewelinko - okazało się, że przez przypadek, absolutny przypadek, mam w tym roku wyjątkowo dużo bieli na rabatach. ;:333
Wiciokrzew faktycznie przy dzieciach w ogrodzie nie jest bezpieczny. Tak więc dobrze robisz, czekając ze sprowadzeniem go do ogrodu.
Żurawki po zimnej wiośnie były brzydkie, ale szczęśliwie już się odbudowują i zaczynają cieszyć oko. ;:63

Obrazek

Iwciu - dziękuję. ;:196 Dzisiaj odpoczęłam aż nadto. Nie lubię bezczynności.

Obrazek

Aniu [anabuko] - ja też nie mam dużo Żurawek, choć bardzo je lubię, ale przecież nie można mieć wszystkiego.
Misia wnosi dużo radości, zwłaszcza gdy broi i wie, że to robi. ;:306

Obrazek

Ewuniu [ewarost] - kicia wygłaskana, słodko mruczała w podziękowaniu. ;:180
Twoja babcia to była bardzo mądrą kobietą, powiedzenie adekwatne do tego, co sobie zgotowałam na piąteczek.

Obrazek

Tereniu [tencia] - motylek podbił moje serce swoimi delikatnymi kwiatuszkami, które faktycznie przypominają wiotkie motylki.
Cieszę się, że jesteś zadowolona z poczynionych na działce prac i cieszy mnie to, że masz pomocników. ;:63
Dziękuję za dobre życzenia i wzajemnie zdrówka życzę. ;:167

Obrazek

Marysiu [Maska] - trudno, jakoś to przeżyję. ;:113
Tylko mi nie zaurocz żurawek, to może się z Tobą trochę podzielę, jeśli wyrazisz taką ochotę.
A jeśli chodzi o to, jak rosną, to moja metoda na nie jest taka, że wiosną podkopuję delikatnie wokół rośliny, a następnie podsypuję kompostem pod same listki.
Chmury pogoń tam, gdzie jeszcze nie były, a do swojego ogrodu zaproś ;:3
Dobrego tygodnia Ci życzę, a nade wszystko zdrowego. ;:196

Obrazek

Basiu [apus] - wobec tego przypomnij się wiosną.
Co do żurawek, czyżbyś była zainteresowana? Jeśli tak, to jesienią mogę kilka ukorzenić. ;:108

Obrazek

Aniso - Czy mogę się do Ciebie zwracać per Aniu?
Bardzo serdecznie witam Cię na mojej skromnej działeczce. ;:180
Cieszę się z Twojej obecności ;:303 i zapraszam częściej. Furteczka stoi otworem, piesek niegroźny, a kota tchórzliwa.

Obrazek

Tereniu [TerDob] - dziękuję i pozdrawiam równie serdecznie. ;:196

Obrazek

Zakwitły kolejne maki.
Obrazek

Obrazek

Metamorfoza dzwonka skupionego 'Genti Twisterbell'.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrego wieczoru, kochani. ;:79
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko podobnie jak Ty, dziś od rana działka była moja :lol: słoneczko przygrzewało az za mocno a po wczorajszym deszczu roślinki rosną w oczach,
Śliczny ten dzwonek skupiony, miałam ale jakiś taki nieciekawy i wywaliłam Twój jest dorodny i śliczny
Dobrze ze przypominasz o trzymaniu kciuków na jutro.
Spokojnego wieczoru ;:196
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Napatrzyłam się wieczorową porą na Twoje róże ;:63 ...prawie we wszystkich wątkach róże królują, piszę prawie bo choćby u mnie ze świecą ich szukać ;:oj ...Kilka usiłuje kwitnąć ale to te na wysokościach...niskie bardzo smakują sarenkom i pozbawiają mnie szybciutko możliwości ich oglądania... Trwa wyścig kto pierwszy...czy one czy ja z aparatem..Czasem i mnie się uda przed nimi...Myślę, że jeszcze w tym roku przeczekam a w przyszłym jak się sytuacja nie poprawi zrezygnuję z nich ;:131 ...Szkoda się denerwować dla paru kwiatków...
Na działkę szykuję się na jutro, dzisiaj miałam obiadek rodzinny i popołudniową kawkę z Rodziną w domu... ;:167
A teraz forumowy spacerek ...
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lucynko ale masz dużo pięknych różyczek ;:215 , ale ten mak w barwach niemal narodowych jest super ;:333
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”