Większość nasadzeń

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Większość nasadzeń

Post »

To może i ja tak potraktuję swoją Jubilee? Też mnie wkurza, że tak ciągle leży na ziemi, jak jakaś zemdlona nastolatka ;:306 Ale ja w stosunku do nich nie potrafię być twarda ;:224 A do Twojego Charlesa de Nervaux dalej będę wzdychać ;:oj Śliczny Ci on ;:108
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Smacznego :D Ewa ja nie lubię jak róża krótko utrzymuje kwiaty i Geoff Hamilton dlatego odpada ;:108
Co do Charlesa de Nervaux, on i wszystkie inne róże, które mają tak napakowane kwiaty niestety nie dają sobie rady
po deszczu.
Jest wyjątek, Versigny ma sztywne pędy i nawet deszcz jej nie rusza ;:333
U mnie właśnie cały dzień pada i już podejrzałam, że wiele róż umorusało swoje kwiaty w ziemi :;230
Jak wyschnie będzie ostre cięcie, a to boli ;:108
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Piękne liliowce ;:167 I ostróżki też, ależ masz ich, dosłownie ostróżkowy lasek :D
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Takie drastyczne rozwiązania zawsze budzą we mnie opór ;:224 , ale twoim różycom zdecydowanie pomogły :D
Moje liliowce jeszcze w pakach, a że kilka mam nowych to już przedreptuję nad nimi ;:65 :lol:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj :wit . Dzięki za informacje o świdośliwie ;:196 . Moja znajoma ma uczulenie na wszelkie pestkowce w stylu czereśnie, wiśnie, śliwki i byłam ciekawa czy taką świdośliwę mogłaby zajadać. Na pewno ja skuszę się bo widziałam też piękne sadzonki w szkółce odmiany Smoky . Możesz sprawdzić jaką masz u siebie ;:108 .Róża Bailando cudnie kwitnie a moje świeżynki sadzone wiosną uraczyły mnie pojedynczymi kwiatami ;:108 . Geoff Hamilton zapowiada się na piękną różycę a ja już mam do wyrzucenia 3 cudaki i myślę czym jej zastąpić :lol: . Będę miała niezły orzech do zgryzienia przy wyborze :;230 . Jeżówki i u mnie powoli rozpoczęły ale czekam na kolejne i na liliowce również. Niektóre ładnie się rozrosły ;:108 . Pozdrawiam ;:196 .
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Ewa, wspaniale kwitną Twoje różyczki ;:138
Ja Geoff Hamilton uwielbiam. To róża, która u mnie kwitnie obficie, ma cudnie pachnące kwiaty, i od kilku lat jest zawsze zdrowa.
A na Jubilee Celebration warto poczekać. Na swoją, żeby wreszcie raczyła mieć sztywniejsze pędy czekałam trzy lata, ale warto było ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewciu przepiękne róże pokazujesz i już miałam zapisywać odmiany ale sobie przypomniałam, że byliny tak się rozrosły iż miejsca niet! Może kiedyś jak część wypadnie to podmienię. Ładne nowe zakupy liliowcowe ;:333
Ta ławeczka to przy pergoli z różami? ale zapachy będą ;:224 ;:224
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Iwonka1, ja już w stosunku do każdej róży potrafię być zasadnicza. Przynosi to zamierzony efekt. Charlesa de Nervaux to taka średnia bieda. ;:306 Zobaczymy co będzie dalej. Kwiaty ma bardzo ładne i dlatego zastaje.

majka411, dziękuję. Ciasto było pyszne i już jest zjedzone. U mnie po deszczu róze nie wyglądają najlepiej. No cóż przekwitają, ale liliowce i jeżówki będą cieszyć oko. Widzę, ze floksy nie chcą być gorsze. A i zapomniałabym o ostróżkach, a one są takie cudne.

Aguss85, te białe ostróżki mają już chyba trzy lata to kępa się rozrosła.

clem3 Małgosiu, ja nie mam czasu zastanawiać się nad roślinami, podejmuję szybkie decyzje. Teraz lepiej je obciąć bo nie mam czasu ich podziwiać. Jak skończę ogród to one będą wzmocnione i mam nadzieję spełnią moje oczekiwania. Jak nie to się pożegnamy.

ewelkacha88, Ja mam odmianę Smoky, więc kupuj, będziesz zadowolona. Ewelinko, ja chyba pożegnam się z kolejnymi różami, zwłaszcza z wielkokwiatowymi i rabatówkami. Mnie wzięło na krzaczaste i pnące. :uszy Mam już pierwsze kandydatki. Z niektórymi będę rozstawać się z bólem serca. Dodatkowo jest coraz gęściej i czas przerzedzić rośliny.

dorotka350 ja już jestem zakochana w Goff Hamilton. Przepiękna róża. Zobaczymy co dalej pokarze Jubille.

Maska Marysiu, u mnie też roślinki się rozrastają. W tym roku zaskoczyły mnie floksy. Bardzo się rozrosły. W przyszłym roku muszę je odchudzić. Ławeczka będzie przy różach. ;:215

Posiałam dzisiaj trawę w alei różanej. Mam nadzieję, ze następny razem pokażę ją już całą zieloną.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Odrobina dzisiaj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dzisiaj panowie złożyli ławeczkę z pergolą ;:138 ;:138 ;:138

ale się cieszę i bardzo mi się podoba ;:167 ;:215

Obrazek

http://www.fotosik.pl/
Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewuś pieknie się różowa ostróżka przytuliła do powojników. ;:oj
Wyobraź sobie, że napisałam dość ostro do sprzedawcy białej szałwii i z przeprosinami za pomyłkę dostałam pięć dorodnych sadzonek. ;:215 Fioletowe gdzieś do kąta przesadziłam. :roll: Dziękuję, ;:196 już nie musisz zbierać nasion dla mnie.
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu dobrze, że piszesz bo biała szałwia właśnie przekwita.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Ewuś, pięknie prezentuje się ławka z pergolą.
Fajny kolor, bardzo mi się podoba.
Masz już pomysł, czym będziesz ją obsadzać, bo pergola aż prosi się o jakieś romantyczne pnącze :lol:
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiola, w donicy już czeka róża Veilchenblau. dodatkowo chciałabym jakiegoś powojnika, ale póki co nie mam wybranego. Obsadzona będzie też hortensją Anabellą, też już czeka. I jeszcze coś tam posadzę tylko musimy jeszcze poprawić malowanie i już będzie finał.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . O widzisz, a więc kupię Smoky ;:215 . Piszesz, że wzięło Cię na krzaczaste i pnące. Rozumiem to, bo takie różane potwory robią klimat ale jednak zajmują sporo miejsca ;:224 . Ja obiecałam sobie, że posadzę też trochę historycznych i pnące też na pewno będą . Bardzo ładna ławeczka z pergolą ;:215 . Już widzę różę Veilchenblau ;:215 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Piękny duecik powojnika i ostróżki. A ławeczka zachęca do odpoczynku... uroczo u Ciebie ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”