Ogródek to moje drugie życie cz.11 -sezon 2017
- anida
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 sie 2015, o 21:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek to moje drugie życie cz.11 -sezon 2017
Wow! Miałam wreszcie czas zwiedzić Twój ogród. Bardzo mi się podoba wszystko! Kolekcje prymul, chryzantem, krokusów i innych roślin są niesamowite. Nie mogę się doczekać kiedy moje roślinki się tak rozrosną.
Pozdrawiam Anida
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Kolejny raz podziwiam Twoją kolekcję chryzantem
wspaniała 

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Dorotko cudowne kolory jesieni u mnie już szaro i łyso. Zbiór chryzantem imponujący 

Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Witam Was w Nowym Roku

U mnie dzisiaj w południe było 10 stopni,byliśmy na spacerze i zauważyłam przed jednym domem pąki na forsycji
nie wiem jak Wy ,ale ja od dzisiaj odliczam dni do wiosny ,a przynajmniej do pierwszych prac działkowych,na stole kwitnie hiacynt a ja planuję zakupy
Oby ten rok był dobry dla nas i naszych ogrodów

U mnie dzisiaj w południe było 10 stopni,byliśmy na spacerze i zauważyłam przed jednym domem pąki na forsycji

nie wiem jak Wy ,ale ja od dzisiaj odliczam dni do wiosny ,a przynajmniej do pierwszych prac działkowych,na stole kwitnie hiacynt a ja planuję zakupy

Oby ten rok był dobry dla nas i naszych ogrodów

- Przemekt23
- Od: 13 gru 2013, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam również w Nowym Roku 2018
. Oby ten rok był dobry dla nas i dla ogrodów. Ja jeszcze zmulony pogodowa przeplatanką więc o wiośnie na razie nawet nie myślę. Pewnie to kwestia kilku tygodni 

- Blueberry
- Kontakt:
Tobie również dużo szczęścia w Nowym Roku
Trzeba myśleć że z każdym dniem coraz bliżej do wiosny

Trzeba myśleć że z każdym dniem coraz bliżej do wiosny

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- dorcia7
- Blueberry
- Kontakt:
Może w tym roku uda się z nadejściem wiosny...? 

Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- dorcia7
A tak sobie obiecywałam,żadnych już róż
cienki Bolek ze mnie
1) Schone Maid
2) Eyes for You
3) Soeur Emmanuelle - Dieter Muller(DELamo)
4) Claire Marshall (Harunite)
5) Hot Chocolate (Wekpaltlez)
6) Escimo Flower Circus

1) Schone Maid
2) Eyes for You
3) Soeur Emmanuelle - Dieter Muller(DELamo)
4) Claire Marshall (Harunite)
5) Hot Chocolate (Wekpaltlez)
6) Escimo Flower Circus

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj
. Wspaniałe to ostatnie zdjęcie
. Za takimi kolorkami już tęsknię . W nowym roku życzę Ci wszystkiego co najlepsze, samych sukcesów i dużo zdrowia
. U mnie też jest za ciepło jak na styczeń iii
. Jestem bardzo ciekawa co dalej z tą zimą. Pozdrawiam
.

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Dorotko, wpadłam z rewizytą i zakotwiczyłam na dłużej. Do Ciebie nie można zajrzeć na chwilę, Twój ogród wymaga uwagi
Zdumiała mnie ilość kwiatów jaką zmieściłaś na, przecież nie tak wielkim, skrawku ziemi. Musiałam zajrzeć do pierwszego wątku, żeby zobaczyć jak dużą działką dysponujesz. I stwierdzam, że jednak 200 metrów więcej robi ogromną różnicę
Zachwyciłam się ilością pierwiosnków, niektóre są naprawdę niesamowite. Zgromadziłaś wiele odmian i chyba każdy możliwy kolor
Kilka razy kupiłam je w Biedronce, ale nigdy nie dożyły wiosny.
Znaczników masz chyba tyle samo co roślin? Jak Ci się udaje je utrzymać nad ziemią? Czasami coś oznaczę, ale za jakiś czas okazuje się, że znacznik leży zdeptany, połamany, albo wdepczę go w ziemię. Dlatego większość moich roślin jest NN, tylko róże znam na pamięć, ale tych u mnie nie ma zbyt dużo, to i pamięć nie jest zbytnio obciążona. Jak już jestem przy różach, to i Twoje muszę pochwalić. Piękne kwiaty i piękne odmiany. Większość znam tylko z widzenia, u siebie mam chyba tylko Jalitah i Marietheresię. Obie warte grzechu
Dzisiaj mam czas, to z przyjemnością wrócę do czytania Twojego wątku.
Widzisz? Już się znamy

Zachwyciłam się ilością pierwiosnków, niektóre są naprawdę niesamowite. Zgromadziłaś wiele odmian i chyba każdy możliwy kolor

Znaczników masz chyba tyle samo co roślin? Jak Ci się udaje je utrzymać nad ziemią? Czasami coś oznaczę, ale za jakiś czas okazuje się, że znacznik leży zdeptany, połamany, albo wdepczę go w ziemię. Dlatego większość moich roślin jest NN, tylko róże znam na pamięć, ale tych u mnie nie ma zbyt dużo, to i pamięć nie jest zbytnio obciążona. Jak już jestem przy różach, to i Twoje muszę pochwalić. Piękne kwiaty i piękne odmiany. Większość znam tylko z widzenia, u siebie mam chyba tylko Jalitah i Marietheresię. Obie warte grzechu

Widzisz? Już się znamy

- dorcia7
Ewelinko a któż z nas nie tęskni ???

Tobie i Twojej rodzince oraz ogrodowi życzę dobrego roku i szybkiego nadejścia wiosny
Iwonko co za miła wizyta
no tak zajrzałaś do pierwszej części i przeczytałaś że działka ma prawie 500 m ,niestety ,jesteśmy świeżo po inwentaryzacji naszego ROD,która odbyła się jesienią ,wszystkie działki zostały pomierzone i mam mniej o ok 100 m,to jakieś zaszłości sprzed wielu wielu lat,płaciliśmy dobrze,ale wykaz zsiwą brodą był z roku na rok powielany więc skoro co roku czytałam że mam 480 m to tak sobie to w głowie zakodowałam-tak więc korekta mam 380 m
Pierwiosnki to mój mały bzik ,kupuję odmianowe i marketowe ,nie mogę się opanować ,a tuż tuż pojawią się bo zawsze w okolicy Dnia Babci i Dziadka jest wysyp,już ręce zacieram
,ciekawe dlaczego Twoje nie rosną?mam sporo biedronkowych od lat,przed posadzeniem wczesną wiosną dokładnie czyszczę bryłę korzeniową aby otrzepać podłoże w którym są w doniczce,sporo osób też płucze ,sadzę w cieniu lub półcieniu i....mają się dobrze
Znaczników u mnie prawdziwy las,uważam,żeby ich nie deptać a jak już się zdarzy to od razu wędrują na właściwe miejsce ,mam rośliny których mam po kilkadziesiąt odmian,bez podpisania bym zginęła -stąd te wątpliwe ozdoby w postaci znaczników
powiem Ci jeszcze jedno na początek znajomości-łączy nas jeszcze jedno -mój M mieszkał 15 km ode mnie i co ciekawsze to brat koleżanki z klasy licealnej,ale musiałam pojechać nad morze ,żeby z tego coś było i tak 33 roczek nam biegnie

Tobie i Twojej rodzince oraz ogrodowi życzę dobrego roku i szybkiego nadejścia wiosny

Iwonko co za miła wizyta

Pierwiosnki to mój mały bzik ,kupuję odmianowe i marketowe ,nie mogę się opanować ,a tuż tuż pojawią się bo zawsze w okolicy Dnia Babci i Dziadka jest wysyp,już ręce zacieram

Znaczników u mnie prawdziwy las,uważam,żeby ich nie deptać a jak już się zdarzy to od razu wędrują na właściwe miejsce ,mam rośliny których mam po kilkadziesiąt odmian,bez podpisania bym zginęła -stąd te wątpliwe ozdoby w postaci znaczników
powiem Ci jeszcze jedno na początek znajomości-łączy nas jeszcze jedno -mój M mieszkał 15 km ode mnie i co ciekawsze to brat koleżanki z klasy licealnej,ale musiałam pojechać nad morze ,żeby z tego coś było i tak 33 roczek nam biegnie

- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Dorotko jak miło nacieszyć oko takimi widokami
od początku podziwiam ilość roślin jaką posiadasz i jak to wszystko skomponowałaś
Życzę wszystkiego dobrego w nowym roku i owocnych kwitnień