Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Post »

Trzymam kciuki za powojnika :) by ładnie rósł i cieszył swoim widokiem ;:215
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu szkoda magnolii, aż serce ściska na widok takich czarnych pąków :( Miło pooglądać twoje piękne tulipanki w słońcu ;:173
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu mam nadzieję, że Rubra przysporzy Ci wiele radości. ;:196 A było więcej viticelli? Musze podejrzeć w swoim LM.
Nie zamierzam kupować więcej mixu Orange Emperor i Purissima. Nie to by mi się nie podobały. Nie nie... po prostu nadal szukam swoich wymarzonych, idealnych... a to na pewno nie te. :wink:

Aniu błagam Cię, odnajdź nazwę tych tulipanów. ;:65 Coś czuję, że one, ten kolor, mogą być bardzo bliskie poszukiwanego mojego ideału:
Annes 77 pisze:
Obrazek
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj, Annes!
Co roku wysiewałam kobeę i co roku z torebki wschodziła jedna, góra dwie rośliny.
Teraz wyczytałam w internecie, że nasiona trzeba na 24 godziny zanurzyć w letniej wodzie, a potem nasionka umieszczać w ziemi na sztorc (!). I wyobraź sobie - wzeszły wszystkie ;:oj.
No i teraz z trzech torebek mam ich cały zagajnik ;:218, więc ten sposób mogę polecić miłośnikom tych pięknych roślin.

Pozdrawiam - Jagi
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Pogodę masz może nie za bardzo fajną ale po Twoich zdjęciach wnoszę, że wiosna wygląda pięknie ;:138 . Wszystko ładnie Ci kwitnie a tulipanki na pewno otworzą buźki jak tylko zobaczą słoneczko. Tego słońca Ci życzę ;:196 . Powojnik na balkonie będzie ładną ozdobą ;:108 . Wspaniale połączyłaś te kremowe tulipany z pomarańczowymi ;:138 . Świetne zestawienie ;:333 . Pogody Ci życzę na ten długi weekend i pozdrawiam :wit .
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Pogoda wszystkim daje się we znaki u nas już drugi dzień tylko pada deszcz i zimno, tulipany masz piękne. Pozdrawiam i życzę ;:3
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Dalej zimnica,czy to zimno kiedyś się skończy? Dziś znów wiało,na godzinkę urwaliśmy się z M i pojechałam zobaczyć co w trawie piszczy.
Moja mamcia ostatnio pojechała na działkę i po powrocie oznajmiła mi,że listki różom wiszą smętnie ;:oj
No nieźle mnie wystraszyła? Czyżby mróz poczynił o wiele większe straty? Po przymrozkach raz byłam i widziałam zmarznięte magnolie,wisterię.Po dzisiejszym dniu potwierdziły się moje obawy.Na wielu różach podmarznięte listki i młode przyrosty.Maria Therese w tym roku tak bujnie na pewno nie zakwitnie.
Smutno mi było,kiedy zobaczyłam jak są uszkodzone ;:145 Czy u Was mróz też poczynił takie szkody?
Tulipany jedne rozwinięte,za to drugie ściśnięte mają pąki.Hortensje ogrodowe pomarzły jak nigdy.

Olu tulipany dzielnie się trzymają ;:333 Gorzej z różami.Koniecznie muszę zrobić oprysk,ale jak? cztery dni deszczu przed nami ;:218

Piotr dziękuję,mam nadzieję,że kciuki pomogą ;:333

Małgosiu mam nauczkę,że trzeba okrywać,a nie zdać się na los ;:124

Aneczka jak znajdę nazwę tulipanów o które pytasz to zaraz dam Ci cynk ;:333
Widziałam w LM tylko dwa powojniki z viticella,a le drugiego nie pamiętam co to za jeden.Dobrze,że zdążyłam go posadzić,bo u nas zimno jak diabli ;:303

Jagi dzięki za informacje ;:108 czyli trzeba je najpierw pomoczyć.Ciekawe co zrobisz z nadmiarem kobei?

Ewelinka za długo jest zimno,ta pogoda mnie dobija ;:222 Tulipany ratują jak mogą ;:303

Kasiu dziękuję ;:215 Tak bardzo wszyscy pragniemy słonka,a ono się chowa za chmurami i ma wszystko w nosie ;:3

Tulipany pomimo braku promieni słonecznych powoli się otwierają...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Takie liście zastałam na wielu różach ;:145

Obrazek

Miłego tygodnia ;:3 :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, u mnie tylko 2,3 róże mają takie listki. Reszta została ocalona. Za to obawiam się o czereśnię.
Część kwiatków brązowa, a nie mam pojęcia, czy resztę coś zapyli, bo zimnica ciągle. Prawie żadne owady nie latają.
I najgorsze, że żadnej poprawy pogody nie widać :roll:
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Aniu, u mnie też są takie listki u róż. :(
Inne za nic mają sobie taką pogodę i rosną na całeg, tak jak Twoja na zdjęciu z liliami. :D
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Gosiu u mnie dużo róż dostało po przymrozku ;:224 Niektóre młode przyrosty musiałam usunąć,bo wisiały smętnie ;:222
Moja jabłoń też zmarzła i mało jabłek będzie,tylko śliwka w kwiatach.Bzyki w ogóle nie latają,zimno dalej,wypatruję w prognozach słonka i ciepła,ale dopiero w sobotę ma być około 15 stopni ;:65

Aniu nie zdążyłam wszystkich oglądnąć,ale te starsze róże bardziej ucierpiały.Mam nadzieję,że się szybko odbudują ;:224
Róża koło kiełkujących lilii to albo Eyes For You albo Stephanie Baronnie zu G ;:333

Dzisiaj zimno dalej,ale nie pada.Szkoda,bo już bym pojechała na działkę tak jak co roku w wolny dzień :D
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu, u mnie podobnie liście wielu róż wyglądają, szczególnie na górze, ale liczę że będzie dobrze, że już to zimno od nas odeszło i to wariactwo pogodowe się skończyło.
Piękne tulipany masz! ;:215
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Aniu w tym roku pogoda jest nie do wytrzymania :twisted: Mam nadzieję, że twoje piękne róże szybko się zregenerują ;:333 Tulipany dzielnie sobie radzą i takie piękne ci one ;:173
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu, nie tylko Twoim różom się dostało od przymrozków. U mnie całkiem spora gromadka tak wygląda - niestety :( Róże to mocarne panny i nic im nie będzie. To co przyschło, trzeba będzie usunąć i tyle. Bardziej martwi mnie to ciągłe zimno :evil: Mam wrażenie, że lata w tym roku to nie będzie...a kwitnienie róż może się opóźnić.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu, u mnie również sporo róż tak wygląda, początkowo myślałam, że może przesadziłam z nawożeniem ale to zdecydowanie sprawka mrozów. W porównaniu do lat ubiegłych ten sezon nie może się rozkręcić ... zimno i poprawy nie widać :roll:
Za to tulipany masz śliczne ;:180
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

To widzę, że jestem szczęściarą mieszkając w takim regionie :heja Jak były przymrozki, to moje róże ledwo miały kiełki. Co prawda teraz nie jest dużo lepiej ;:222 Kiełki może są większe, ale gdzie im do listeczków ;:218
Tulipany mogę oglądać bez końca, Twoje są śliczne i już w takiej ilości ;:oj Może jak zrobi się cieplej, to i moje już się rozwiną. Już nieśmiało pokazują kolor, ale pączki jeszcze mocno stulone.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”