Moje Arboretum cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje Arboretum cz.6

Post »

Fajna ta chryzantemowa kompozycja http://images83.fotosik.pl/162/47b9a2e04aa86985med.jpg .No znów były małe zakupy różyczkowe .Jestem ciekawa bo miałam różyczkę na pniu szczepioną stała w donicy .Teraz na zime zostawiłam ja w tej donicy miejsce szczepienia okryłam folią bąbelkową i zadołowałam .Jestem ciekawa czy przeżyje .To taka miniaturka i jeśli padnie to płakać nie będę lecz to prezent i wypada ,żeby przeżył :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu moje to takie male różyczki w doniczce, do mieszkania, dwa kolorki, zrobię to pokażę. Spróbuje po przekwitnięciu przechowac w piwnicy a potem do gruntu. Raz mi się takie przyjęły w gruncie i kilka lat rosły, potem zaniedbałam i zginęły :?
A w kompozycji na zdjeciu jest biały marcinek i chryzantema z doniczki , strasznie sie w gruncie wyciagnęła :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szkoda ,ze te małe różyczki nie pachną .Możesz je zadołować w ogródku po przekwitnięciu i zrobić kopiec nic nie tracisz
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A zrobię tak Jadziu, zrobię :wink: zaraz zrobię zdjęcie

Obrazek
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A tak się pracuje z Bąblem :wink:

Obrazek

Obrazek
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Karolciu,pięknie jeszcze u Ciebie.Chryzantemy śliczne.Moje się podniosły,bo śnieg się stopił.Nie są jeszcze takie ostatnie.Aż się zdziwiłam,bo myślałam,że pójdą na kompost.Też mi jedna nie zakwitła.Chyba muszę spróbować dać jej słoneczne miejsce.
Piękne ogniki i pięknotka(?).Też mam ogniki.Czerwonego kupiłam kiedyś w Obi i jest już wyższy ode mnie,a pokrój ma choinki(w tym roku 1 raz ma owoce).A drugiego w tym roku kupiłam żółtego,też w Obi(nieduży,a już z owocami).Oba z przeceny :heja .Ciekawe,czy ten nowy dobrze przezimuje.Szkoda by było.

Co do programu Mai,to niestety,ale mają ograniczony czas i nie zdążą pokazać wszystkiego i o każdym rarytasie nie powiedzą :roll: .Ale Przynajmniej pokazali ogród stworzony nie przez wyuczonego ogrodnika,czy firmę.Tworzony z wielkim ;:167 i miłością.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To prawda Jolu ,że pokazali ogród stworzony nie przez zawodowców. To dobrze, bo mój też zupełnie nie ma śladów zawodowców -ogrodników . U nas cieplutko, nadal pracuję w ogrodzie. Rozsadzam marcinki a nawet chryzantemy. Będzie mniej roboty na wiosnę :) Ja też mam olbrzymie ogniki, jeden jak drzewo, ale rośnie w cieniu i owoce szybko czernieją. Ognik musi być w słońcu, dlatego nowe , z własnych patyczków sadzę gdzieś pod płotem i tam gdzie jest miejsce i słońce :)
Wydaje mi się ,ze one nie boją się mrozów, nie zmarznie Ci :lol: Fajnie ,że chryzantemki jeszcze Ci kwitną, one są jednak wytrzymałe. Ponieważ tak późno kwitną , to je rozmnazam, rozsadzam , wciskam gdzie się da, żeby długo w jesień zdobiły i rozświetlały puste już miejsca :)
Moje Arboretum
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Czyżby Bąbel śladami pańci buszował po forum? ;:306 Myślałam, że tylko w przenośni pozwalasz mu wchodzić sobie na głowę, ale zdjęcie pokazuje, że dosłownie tak jest ;:306 W głos się śmiałam na ten widok, aż kot popatrzył na mnie zgorszony, że mu sen zakłócam ;:306 chryzantemy ci szaleja na całego, czyżby nie było u ciebie w ogóle mrozu?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolcia to mój kot nawet nie wchodzi mi na głowę ;:306 Te parę kg to sporo jak na Twój chory kręgosłup ;:224
clem3 pisze:Myślałam, że tylko w przenośni pozwalasz mu wchodzić sobie na głowę, ale zdjęcie pokazuje, że dosłownie tak jest ;:306 W głos się śmiałam na ten widok, aż kot popatrzył na mnie zgorszony, że mu sen zakłócam ;:306
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Praca z Bąblem bombowa. :;230
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko , Jadziu , Małgosiu oczywiście , moja wina bo na wszystko mu pozwalam , dosłownie wchodzi mi na głowę ;:306 Jak mu nie pozwalam pisać na komputerze , bo sama chcę pisać , to wchodzi wyżej , usiadł sobie na mojej głowie, cale 6 kg szczęścia i obserwuje z wysokości . Wydaje mu się ,że jest taki duuuży . Siedzi dopóki coś ciekawszego sobie nie upatrzy. W tym wypadku Stasiu błysnął po oczach lampą i zlazł do parteru czyli na biurko ;:224
To jest przeszcześliwy piesek, wychów bezstresowy, jak sobie nas wychowa tak ma ;:306
Jak rano wstaję to on już czeka. Skacze, cieszy się, zaglada do moich kieszeni bo uwielbia wyciagać z tamtąd chusteczki i inne drobiazgi ;:306 Potem razem jemy. Siedzi na kolanach i jeden kęs ja drugi urywam i daję jemu po kawałeczku. To taki już rytuał . ;:306 A potem to juz tylko zabawa, zabawa, zabawa. na podwórku szaleńcze biegi, gonitwy z piłką czy szmatką , ważne zeby szaleńczo biegać . Rozśmieszy choćby w najpochmurniejszy dzień. A kiedy kładę sie oglądać tv, czy odpocząć to wciska sie między mnie a oparcie wersalki, w maleńką szczelinę i tak ze mną leży . Kocha mnie nad życie i jak tu nie uwielbiać takiego psiaka. Noszę go na rękach jak dziecko i jak mówi Jadzia, na mój kręgosłup te 6 kg żywej wagi to nie bagatela , ale jak nie wziąć kiedy prosi na rączki ;:306 Ot i taki9 jest mój Bąbel . A u mnie ładna pogoda, tylko trochę wiatr. Przymrozki były ale małe i krótko . MIłego łykendu dziewczynki ;:215
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Ja już myślałam ze o kotku piszesz a tu bąbelek wchodzi na głowę ;:306
Po to jest by kochać i rozpieszczać ;:167 ;:167 Ugłaskaj go chyba ze siedzi Ci na głowie to nie będzie jak
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ugłaskałam , ugłaskałam Kasiu tego mojego pieszczocha :lol: zwłaszcza,ze kładzie się na pleckach i wystawia brzuszek do głaskania , taki mądrala i pieszczoch . A z głowy jakoś zlazł , tylko chodzi po klawiaturze i trudno pisać. :wit
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Może chce z Nami popisać ;:138
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Karolino, o zwierzakach i roślinach można mówić bez końca.Ja mam swoją sunię Mokę ,a dzieci kocura Maksymiliana,o którym mówią "nasz synek".Nasze zwierzaki,są poniekąd uczłowieczone,być może wynika to,z naszego traktowania i rozpieszczania.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”