Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Post »

Jak ja Ci zazdroszczę tego białego puchu. Miałam tak ślicznie biało przez jedno popołudnie.Było miło i się skończyło :lol:
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewelinko, u Ciebie puchowa kołderka, ;:333 a u mnie deszcz leje równo. ;:222
Jeśli ta woda zamarznie, a wieszczą mrozy, to będzie prawdziwie goła leć ;:202
No i moje roślinki jeszcze bez zimowego okrycia, ;:174 a jeśli nie przestanie padać, to jutro też ich nie odzieję. :oops:
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewelinko widok z góry na ogród bardzo ładny. ;:215 Trawy powiązałaś podwójnie. ;:138 Ja z lenistwa pojedynczo. :oops: Też marzył mi się efekt rzeczki z tulipanów, ale w doniczkach, to już nie to. ;:174 Zmiana samochodu to ważne przedsięwzięcie. Bardzo mnie zawsze ekscytowało, choć teraz jakby mniej. ;:131 U mnie nadal pada, już 15 cm jest z pewnością. Pozdrawiam ciepło. ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko wczoraj miałam napisać że u mnie trzy razy więcej śniegu, ale dzisiaj ktoś mi go podebrał. Za to wieje jak diabli! teraz sypia jakaś drobna kaszka ...szalona pogoda! Mam nadzieję, że część śniegu przetrwa, bo czytam o nadchodzących mrozach. Życzę Ci miłego weekendu ;:168
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Trochę z zazdrością patrzę na ogródki gdzie jest śnieg... u mnie było zaledwie ciut, a dzisiaj już wcale... wolałabym aby ta kołderka sięgała choćby i do pół metra... mogłabym się choć ociupinkę wyżyć na odśnieżaniu chodnika... ;:306
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ewelinko oj jak ja czekam na tę wiosnę ;:173 U ciebie chociaż śliczne śnieżne widoczki, a u nas paskudnie buro, ciapa wszędzie :( Mam nadzieję, że nasze cebulki nie zrobią nam paskudnego psikusa i wszystkie pięknie zakwitną wiosną ;:108 Żałuję, że choć kilku nie wsadziłam sobie do doniczki i nie zostawiłam w domu, zawsze to oko by się pocieszyło namiastką wiosny ;:306
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Ogródek zasypany na biało bardzo mi się podoba, ma swój urok. ;:173 a i Ewelinko możesz spokojnie spać że roślinki mają pierzynkę. Ja na razie także śpię spokojnie, pierzynki nie ma ale mrozu też nie. ;:128 . Szkoda tylko że brak u mnie takich widoków. :wink: Oby choć na święta troszkę było śniegu. ;:224
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

No i po zimie ;:306 . Śniegu u mnie coraz mniej bo jest na plusie i trochę się stopiło ;:131 . Nie mniej śnieg gdzieniegdzie jeszcze jest ;:108 . Rano jak jechałam zawieźć Emilkę do przedszkola to widziałam bociana ;:oj . Biedak szedł po drodze taki mokry cały. Zadzwoniłam do gminy i mieli się nim zająć więc mam nadzieję, że jednak przetrwa zimę z pomocą ludzi.

Małgosiu u mnie też ten biały puch powoli znika . Zapowiadają temperatury na minusie więc może trochę zostanie na bałwana ;:224 .

Lucynko u mnie dzisiaj do południa padało a to deszcz a to deszcz ze śniegiem i sam śnieg ;:oj . Istna mieszanka. Teraz jest na plusie i śnieg się trochę topi :( . Ja póki co mam porobionych tylko kilka kopczyków a jeszcze sporo mam do zrobienia. Czekam na bardziej sprzyjające warunki i będę musiała zabrać się do pracy ;:108 .

Soniu dziękuję ;:196 . Trawy dostały dwa wiązania bo jakoś tak mi się bardziej spodobało . No właśnie ważne przedsięwzięcie i już wiemy czego szukamy ;:108 . Mam nadzieje, że w końcu pojawi się odpowiedni samochód. Szukamy z rynku wtórnego bo na salonowy niestety nas nie stać ;:131 . Sporo śniegu u Ciebie a u mnie już się topi ;:222 .

Marysiu no właśnie u mnie dzisiaj też sporo mniej tego śniegu. Temperatura dodatnia robi swoje. U nas wiało wczoraj od popołudnia i przez noc, dzisiaj trochę się uspokoiło. Dziękuję i również życzę udanego weekendu ;:168 .

Gabrysiu nie ma już czego zazdrościć bo u mnie też roztopy ;:306 . Ja tam wolę posiedzieć w ciepłym domku niż odśnieżać ;:306 .

Małgosiu-clem ja też czekam na wiosnę i to jak ;:138 . Oby szybko przyszła i cieszyła oczy . Też mam taką nadzieję że cebulowe nie zawiodą ;:196 . Ja nie posadziłam nic do donic , nawet o tym nie pomyślałam a szkoda .

Zuza ten urok już powoli odchodzi w niepamięć bo jest na plusie i wszystko się topi . Zrobiła się taka trochę breja i ciapa. Nie lubię takiej pogody raz śnieg, potem odwilż, zaraz znowu śnieg , no masakra jakaś ;:223 . Święta też chcę białe ale to jak każdy i oby tak było.

Pozdrawiam Wszystkich i życzę udanego popołudnia :wit .
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Mam nadzieję że bocian znalazł dobrą opiekę. U mnie dzisiaj klęska urodzaju, śnieg położył wiele roślin.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Zimnica u mnie bo w nocy było - 6 ;:oj . Dzisiaj w końcu pojawiło się słoneczko a ja planuję porobić trochę kopczyków. Weekend zleciał nam bardzo szybko a dziewczynki w sobotę odwiedził Mikołaj ;:108 . Obie mają jeszcze Mikołaja w przedszkolu a więc jeszcze kolejna porcja radochy przed Nimi ;:108 . W ogrodzie jakoś tak smutno bo śniegu jest niewiele ale za to upolowałam dzisiaj wschód słońca ;:3 . Mam nadzieję, że Marysia wybaczy mi , że od Niej odmałpowałam tematykę zdjęć ;:173 . Mamy już grudzień i święta za pasem a w dodatku jeszcze chwila i dni zaczną się powoli wydłużać a to wspaniała wiadomość ;:138 . Z niecierpliwością czekam na wiosnę bo już brakuje mi tych kolorów i pracy w ogrodzie :tan .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Olu nie wiem co z bocianem ale też mam nadzieję, że odpowiednie służby zaopiekowały się nim . Co do śniegu to widziałam ile było/jest go u Ciebie a u mnie w zasadzie miejscami i tyle ;:222 . Szkoda bo było już tak ładnie i rośliny miały okrycie ;:224 .

Pozdrawiam i życzę Wam udanego dnia :wit .
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

EWELINO :wit
Słoneczko świeci dla wszystkich,a Ty je ładnie pokazujesz ;:108
Fotki dobrze skadrowane i /co dla mnie ważne / bez płotu z siatki :!:
Ale o to właśnie biega w fotografii,nawet amatorskiej jak nasza ...
Pozdrówki,
SŁA
U nas także zimnica,-5 st.Brrrr... :evil:
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27

Post »

Piękny wschód słońca ;:3 . Ja nie dam rady takiego zdjecia zrobić bo słońce u mnie wschodzi na tle blokowiska a na wsi zasłaniajądrzewa sąsiadów. Dobrze, że przypomniałaś o tym, ze dni niedługo zaczną się wydłużać -to jakby juz wiosna zaczęła nadchodzić. Zaraz luty i można będzie ostre papryczki siać ;:333 .
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Bardzo zgrabnie Ci wyszło ;:108 Jeszcze czas porobić zachody ;:108
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Super ładne fotki wschodzącego słońca! Choć mroźno to i u nas bardzo ładne słońce ;:3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, zdjęcia coraz to bardziej artystyczne! ;:63 ;:63
Chciałabym taką sztukę opanować, ;:108 ale już nie te latka, ;:185 już za późno na naukę. ;:223
Czasami strzelę sobie jakąś fotkę zachodzącego słoneczka, bo wschodzi zza wieżowców i go nie widać. ;:204 Jednak te moje zdjęcia to taka szara amatorszczyzna, :( ale i tak mnie cieszą. :tan Widzisz, jak mało człowiekowi do szczęścia potrzeba... ;:306 ;:306
A śniegu u mnie ciągle nie ma, ;:174 tylko mrozi coraz bardziej. ;:145
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”