Maryniu byle do wiosny....Już niedługo kochana.
Rosarium masz piękną.Moja przygoda z tą piękną różą nie skończyła się dobrze... Nowo kupiona zachorowała a potem nie odbiła po zimie...A szkoda...
Iwonko ocieplenie nadchodzi! Z każdym dniem będzie lepiej!
Olu miejmy nadzieję, że wiosna nie pozwoli nam długo na siebie czekać! Z różami tak bywa,choć z innymi roślinami również się zdarza , że nie wszystkim się u nas spodoba i nie aklimatyzują się u nas...
No ale my długo ich nie opłakujemy tylko szybciutko rozglądamy się za innymi...
Niebawem okaże się jakie straty będziemy mieć po zimie...
Lucynko nie płacz,nie płacz ,... fotek na FO jest dość dużo i można oglądać do woli A i ja nie dam długo na siebie czekać...Słoneczko przygrzało i ociepliło się odrobinę . Spacer po osiedlu dodał mi skrzydeł... Wiosnę poczułam mimo śniegowej zmarzliny wokół!
cyma2704Soniu ten duży przywrotnik rośnie u mnie poza działką to taki mój przedogródek.
Na rabatach też się znajdzie ale tam w bardzo ograniczonej wielkości i ilości. Ogólnie mam do niego podejście jak do chwastów... Prognozy mamy coraz lepsze...
gloff W lesie rozglądam się nie tylko za grzybami.. Zawsze coś można ciekawego wypatrzeć a to paprotkę,trawkę, mech, ciekawy korzeń... Uwielbiam takie wyprawy i często sobie coś przytargam do ogrodu..Nie wszystkie rośliny przetrwają w w warunkach ogrodowych ale część zostaje na lata!
Witaj Marysiu. Widać, że uwielbiasz swoją działkę. Jest ślicznie zagospodarowana, pełna zakątków. Roślin dużo i okazałych ale widać pełna kontrolę. Zawsze podziwiam działkowców , którzy potrafią tak wiele gatunków zmieścić i stworzyć piękny ogród, również jestem działkowcem ale ciągle pracuję żeby ogarnąć całość . Prześliczny masz ogródek i piękne kwiaty. Będę Cię często odwiedzać bo cudnie u Ciebie a sposób zagospodarowania działki sprawia że ogród jest większy
Maryniu, u mnie też sarny wpadły kiedyś z wizytą m.in. na liście róż, które jeszcze zostały na krzaczkach. A dzisiaj nad ranem wpadł zając, jeszcze nie byłam oglądać gdzie sobie zrobił stołówkę, ale mam nadzieję, że nie na jabłonkach...
Piękne lilie, oj jak się już mi dłuży i tęskni za tymi kolorkami...
MagdalenaKCh Miło, że zechcesz zachodzić w moje progi! Każdy Gość witany z zadowoleniem! Za ciepłe słowa serdecznie dziękuję! gloff Mariusz musisz się bardziej starać!
Blueberry Natalio dziękuję zdjęcia bywają lepsze lub gorsze i gusty oglądających różne a rośliny zawsze mają swój urok...Czasem to piękno na zdjęciach trzeba dostrzec bo nie zawsze na pierwszy rzut oka je zobaczymy... Znam Twoje zdjęcia i wiem, że Ty to potrafisz!
apus Basiu nie wspominaj mi nawet o sarnach ...Ja żyję w błogiej nieświadomości bo na działce nie bywam... Najbliższe dni odkryją mi straty niewątpliwie!
Miło, że zajrzałaś do mnie!
Trochę jeszcze z przeszłości a wnet pewnie już nowalijkami forum zostanie zasłane...
Maryniu może taka nieświadomość jest dobra... jak mi sarny zjadły trzmielinę to mnie bolało. Ale z drugiej strony tłumaczę to sobie tym, że one głodne a jedzenia coraz mniej. No cóż...
Powiedz mi co to za róża na trzecim zdjęciu? Pnąca jakaś?
Basiu póki co mam spokojne nerwy, nie bywam, nie widzę...ta dzicz mnie wkurza na maxa!
Zbytnio się spoufaliła! W okolicy działek jest Kółko Rolnicze i w ub.sezonie pracownicy stworzyli dla dzików żerowisko z ziemniakami i z czymś tam jeszcze ale one wolały przeorywać im całe łany ziemniaków całkiem blisko...
Co do róży to jest okrywowa The Fairy już krzaczek kilkuletni w ub.sezonie wlazł na sąsiadującego z nim iglaka na kilka metrów wzwyż! Nawet sarny się nim nie zainteresowały...