Dużo

Joasiu skoro na Twoich piaskach mokro to cóż można powiedzieć o naszej ciężkiej ziemi. Czarnoziem choć w wielu miejscach rozluźniony żwirem to i tak trudny do wysuszenia. A swoją drogą dziwna sprawa bo tyle żwiru w niektórych miejscach daliśmy, a po roku czy dwóch przy kopaniu nie widać go ... jakby coś ściągało go w dół.joannamm pisze: Napisane: So 23 wrz 2017
Krysiu
Nie da się ukryć, że w tym roku przyroda narozrabiała.
Nawet na moich kaszubskich piaskach cały czas mokro. Ale u Ciebie to trochę przesadziła. Pozostaje pocieszenie, że wiele roślin uprawianych jest metodą hydroponiki i Twoim pięknym roślinkom nic nie będzie.
Moją uwagę przykuł śliczny bieluń, czy on jest jednoroczny?
Dzielżany prezentują się okazale. Zresztą u Ciebie wiele piękności zachwyca swoją urodą.
Pozdrawiam serdeczniei życzę słoneczka
i zdrówka
Joasia
Jadziu mimo takiej paskudnej pogody niektóre dzielżany nadal kwitną.JAKUCH pisze:Napisane: So 23 wrz 2017
Piękne dzielżany szczególnie ten niski czerwonawy .Nie wiedziałam ,ze uszkodzone miejsca u dalii można zdezynfekować wodą utlenioną .Krysiu czy tę wodę można zastosować do każdej rośliny to tak na przyszłość. U nas też dziennie podlewanie z nieba lecz u mnie nie widzę żadnych uszkodzeń bo gleba wszystko wciąga i niektóre rośliny dopiero odżywają po lecie, lecz może to zbyt późno .Jednak powoli powinny kończyć wegetację
Teresko ano pogoda nas nie rozpieszcza i ... roślin też ...tencia pisze:Napisane: So 23 wrz 2017
Krysiu jak Twoja działka ,to straszne co się dzieje w tym roku z tą pogodą,jeśli kiedyś będziesz dzieliła swoje śliczne dzierżany to ja chętnie sadzoneczkę przygarnę.Pozdrawiam serdecznie i dużo ,dużo
Aniu pogoda nadal nie sprzyja roślinom i ogrodnikom. Przychodzą mi do głowy dziwne myśli - czy jest sens chodzić tam i stresować się skoro na nadmiar wody nic nie poradzimy ...anabuko1 pisze:Napisane: Pt 29 wrz 2017
Jakie piękne dzielżany! I kępy duże i ukwiecone.
Przyjemne widoczki dla oka![]()
I piękne dalie.
Jak tam woda sobie poszła ??Pogoda chyba wszędzie dotarła ?
Pozdrawiam
Janko jedni narzekają na suszę a inni na nadmiar wody w glebie ...maniusika pisze:Napisane: So 30 wrz 2017
Piękne pelargonie ja w tym roku mam tylko dwie , U mnie nareszcie jest trochę mokrzej ale i tak w zbiorniku mam tylko połowę wody ale ziemia jest nareszcie wilgotna , Wszędzie padało a mnie omijało co córka stwierdziła gdy opłacała rachunki za wodę . Tez liczę na ciepły październik bo mam sporo cebul do sadzenia a jeszcze nie mam siły po szpitalu ..
Gosiu dziękuję za słowa otuchy .. Dni mam różne ale obawy, że zastanie mnie mroźna zima z mnóstwem doniczek z wykopanymi bylinami i cebulami, które czekają na zadołowanie w normalnej ziemi a nie błocie ... przeraża mnie.Margo2 pisze: Napisane: N 01 paź 2017
Mam nadzieję, ze rosliny przetrzymają ten potop
Altankę osuszysz i bedzie dobrze.
Najważniejsze, że Ty się nie poddałaś
Teresko lubię korzystać z cytatów , powiedzeń i takich różnych sentencji bo w kilku słowach zawarta jest mądrość poparta doświadczeniami, obserwacjami itd.TerDob pisze:Napisane: Pn 02 paź 2017
Krysiu piękne pelargonie i cudowne cytaty![]()
Soniu za życzenia ciepełka i słońca bardzo dziękuję - potrzebne jak nigdy w życiucyma2704 pisze: Napisane: Pn 02 paź 2017
Krysiu podglądam, a pelargonie szczególnie,bo moje jakoś w tym roku marniutkie były. Piękne i mądre, jak zawsze, sentencje.
![]()
Ciepła i słońca dużo.
Lucynko na siły natury nic nie poradzi więc staram się pokornie czekać na poprawę aury choć w prognozach długoterminowych nic dobrego nie widać ...plocczanka pisze: PostNapisane: Pn 02 paź 2017
Witaj Krysiu!
Cieszy mnie Twoje podejście do problemów.![]()
Następny sezon będzie lepszy, bo przecież nie może być tylko mokro.
Pelargonie masz przepiękne. Połowy nie znam.
Jadziu ja się nie dziwię ,że zauroczyły Cię dalie .JAKUCH pisze:Napisane: N 08 paź 2017
Cudna ta ostatnia dalia ostatnio zamiast na róże spoglądam na dalie szkoda tylko ,że nie mam miejsca dla nich . Krysiu fajna sentencja na pierwszej fotce ,że jesienią można sobie nawet popłakać, szczególnie jak za oknem wciąż pada
Kasiu dziękuję w imieniu pelargonii.vimen pisze: Napisane: N 08 paź 2017
Krysiu piękne pelargonie. Ja nie mam gdzie przechowywać wiec przez ostatnich kilka lat miałam pelargonie z nasion. Dalia Gardaia faktycznie jest bardzo podobna do tego Twojego słoneczniczka![]()
Od połowy października zapowiadają zmianę pogody i trochę słońca, ale miejmy nadzieję, że wcześniej przestanie padać.
plocczanka pisze:Napisane: Pn 09 paź 2017
Pięknie,pięknie,
wszystko piękne,
![]()
ale dalie najpiękniejsze.
![]()
![]()
DużoKrysiu życzę Tobie i Twoim roślinkom.
Aniu dalie faktycznie są piękne i gdyby zimowały w gruncie to myślę,że dużo więcej fanów by miały. Jest taka różnorodność form kwiatów i kolorów, że na każdą rabatę jako uzupełnienie koloru przydaje się pod koniec sezonu bo kwitnie do mrozów.anabuko1 pisze: Napisane: Pn 09 paź 2017
Krysiu![]()
Jakie piękne te twoje dalie.Piękne, dorodne, mają dużo kwiatów.Tak jak powinno być.
A moje nie wszystkie takie są.Może za sucho miały.Przyznaję,że trochę po macoszemu je traktowałam.
A ta dalia Yuuraku o ogromnych kwiatach , takie lubię. Prawdziwa piękność. Chyba z daleka widoczna w ogrodzie
Ewelinko dziękuję za troskę ale nic na to nie poradzi i musimy jakoś przetrzymać .ewelkacha88 pisze:Napisane: Pn 09 paź 2017
Witaj Krysiu . Szkoda, że u Ciebie nadal taka beznadziejna pogoda . Przynajmniej plusem tego jest spiżarnia wypełniona po brzegi. Dalie masz przepiękne, zwłaszcza ta biała podbiła moje serce
. Pozdrawiam i słoneczka życzę .