Tolinka i róże cz.II
- ewka36jj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tolinka i róże cz.II
Tolinko - gratuluję z całego serca!
- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Monika u mnie też pnące cięte nisko ,odbijają i ładnie kwitną ,ale gdzie im tam do zeszłego roku...naparstnice mam i białe i kremowe
no i różowe
bardzo lubię naparstnice a one chyba mnie bo rozsiewają się wszędzie.
Miłka WIliam młodziaczek i pędy wiotkie ,kwiaty smutno zwisają muszę je podpierać ,nawet ostatnio ścięłam je wszystkie nawet pąki niech się nie męczy kwitnieniem ,tylko zmężnieje
Louis juz chory
no nie dobrze ,szkoda,ale czasem tak jest że ładnie kwitnie róża i tak ją to osłabi że choruje ja w zeszłym roku miałam tak z Morden B.Konfitur jeszcze nie robiłam ,no nie mam kiedy
Jadziu na drabinę do LO
o rany!! to musi być różyca u ciebie ,moja nie wysoka ,raczej rozłożysta bo ją kulkuję .
Wczoraj obrobiłam troszkę fotek zapraszam do oglądania
Tea Clipper cudny wieeelki pachnący kwiat

Charlotte

Rose de Resht jedyna nie cięte wcale w tym roku ,teraz już przekwita ale jestem z niej bardzo zadowolona

Rosarium

Rosenfaszination zaczyna oj będzie spektakl! Zbudowała ładny szeroki krzew ,bardzo jestem z niej zadowolona

Pastella

Pashmina
na reszcie rozumie dlaczego wszyscy tak się nią zachwycają

Nina Renaissance

Miłka WIliam młodziaczek i pędy wiotkie ,kwiaty smutno zwisają muszę je podpierać ,nawet ostatnio ścięłam je wszystkie nawet pąki niech się nie męczy kwitnieniem ,tylko zmężnieje

Jadziu na drabinę do LO

Wczoraj obrobiłam troszkę fotek zapraszam do oglądania

Tea Clipper cudny wieeelki pachnący kwiat

Charlotte

Rose de Resht jedyna nie cięte wcale w tym roku ,teraz już przekwita ale jestem z niej bardzo zadowolona

Rosarium

Rosenfaszination zaczyna oj będzie spektakl! Zbudowała ładny szeroki krzew ,bardzo jestem z niej zadowolona

Pastella

Pashmina

Nina Renaissance

- Tolinka
Ewunia dziękuje
Może coś ogólnie?

To teraz coś z fioletu
Minerva

Lavender Ice

i w duecie z Guernsey

Guernsey ma w tym roku piękne wielkie kwiaty

Leonardo da Vinci

Lamaint ,zapach oooobłędny

Lacre

Glamis Castle w tym roku wreszcie dała się poznać i chyba się polubiłyśmy

zapowiedź Giardiny start od zera ale to co zbudowała na dole może zachwycać ,to co na zdjęciu to tylko jeden z kilku takich bukietów

Eden Rose wygląda jak filiżanka truskawkowego latte

Geoff H.zachwyca jak zawsze

i na koniec Chandos Beauty kwiat ma ogromny i pięknie pachnący na zdjęciu ze Stefanią Baronin i Schone Maid które nie mają wcale małych kwiatów ,a widać jak spora jest różnica
no może odrobinę Chandos jest wyższa a tamte pozostają w dole ale i tak kwiat jest wielki

Może coś ogólnie?

To teraz coś z fioletu

Minerva

Lavender Ice

i w duecie z Guernsey

Guernsey ma w tym roku piękne wielkie kwiaty

Leonardo da Vinci

Lamaint ,zapach oooobłędny

Lacre

Glamis Castle w tym roku wreszcie dała się poznać i chyba się polubiłyśmy

zapowiedź Giardiny start od zera ale to co zbudowała na dole może zachwycać ,to co na zdjęciu to tylko jeden z kilku takich bukietów

Eden Rose wygląda jak filiżanka truskawkowego latte

Geoff H.zachwyca jak zawsze

i na koniec Chandos Beauty kwiat ma ogromny i pięknie pachnący na zdjęciu ze Stefanią Baronin i Schone Maid które nie mają wcale małych kwiatów ,a widać jak spora jest różnica

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Napatrzeć się nie mogę!
Rosenfaszination mam od marca. Kupiłam w donicy i pięknie się przyjęła, ale walnęła jednego kwiatka niepodobnego do niczego i ... stanęła. Czekam aż puści coś jeszcze, ale chyba ja do tego zmobilizuję i przytnę jej kilka gałązek.
Piękna Pastella! Ja swoja przesadziłam więc zbiera siły , ale mam nadzieję, ze zrozumie, ze dałam jej lepsze miejsce.
Oj jak ja bym chciała, żeby mi tak pięknie wszystkie kwitły!!!
Widoki ogólne dech zapierają!
Rosenfaszination mam od marca. Kupiłam w donicy i pięknie się przyjęła, ale walnęła jednego kwiatka niepodobnego do niczego i ... stanęła. Czekam aż puści coś jeszcze, ale chyba ja do tego zmobilizuję i przytnę jej kilka gałązek.
Piękna Pastella! Ja swoja przesadziłam więc zbiera siły , ale mam nadzieję, ze zrozumie, ze dałam jej lepsze miejsce.

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Cudowności masz
A duet Gurnsey i Lavender Ice baaaardzo udany
Zapisałam sobie w inspiracjach.

A duet Gurnsey i Lavender Ice baaaardzo udany

- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje gratulacje
, witaj w babcinym gronie
wobec takich nowin, nieobecność usprawiedliwiona
Ogród jak widać daje sobie doskonale radę, róże przepiękne. Ławeczka z różami cuuudowna, tylko kawusia, dobra książka i pełnia szczęścia.

wobec takich nowin, nieobecność usprawiedliwiona

Ogród jak widać daje sobie doskonale radę, róże przepiękne. Ławeczka z różami cuuudowna, tylko kawusia, dobra książka i pełnia szczęścia.
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Tolinko - gratuluję Ci bardzo, to cudowna nowina!
Wspaniałe róże pokazujesz...
Mam prośbę, czy masz w swoich zasobach zdjęcie Charlotte, ale w pierwszej fazie kwitnienia i pąk?

Mam prośbę, czy masz w swoich zasobach zdjęcie Charlotte, ale w pierwszej fazie kwitnienia i pąk?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
GratulacjeTolinko
dla nowej babci, która ma także cudny ogród. Rosenfaszination ukwiecona na maxa to samo Eden Rose reszta róż również .Niestety każda z nich potrzebuje dla siebie trochę czasu ,żeby się wystroić,zresztą jak każda kobieta
https://images84.fotosik.pl/663/27959e8b8ca534afmed.jpg poprzednia również
Takich widoków nam trzeba

- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Tolinko - jak po przesadzeniu ma się First Lady? U mnie po wypuszczeniu kilku cienkich pędów , teraz wypuśiła też grubaska i ten już jest fajnych rozmiarów jak na pierwszoroczną różyczkę. Moja rośnie w słońcu, jak to u Ciebie wygląda.
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Tolinko, co ja czytam? Będziesz babcią?
To super nowina! Moje gratulacje!
Różane rabaty masz pięknie ukwiecone
Giardina i Geoff cudnie wyglądają a Glamis Castle miło czytać, że polubiłaś. Pamiętam jak na nią troszkę narzekałaś. Ja ze swojej jestem naprawdę zadowolona. Ma wigor ta dziewczyna
Ledwie przekwitły pierwsze kwiaty a ona już tworzy następne pączki 

Giardina i Geoff cudnie wyglądają a Glamis Castle miło czytać, że polubiłaś. Pamiętam jak na nią troszkę narzekałaś. Ja ze swojej jestem naprawdę zadowolona. Ma wigor ta dziewczyna

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Tolinko witaj w klubie forumkowych babć
Giardina to mocna różyca a cięcie lubi zresztaą każda róża. miałaś szczęście lubi Ciebie zakwitła takimi gronami

Giardina to mocna różyca a cięcie lubi zresztaą każda róża. miałaś szczęście lubi Ciebie zakwitła takimi gronami

- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tolinko mam nadzieję, że pogoda nie napsociła Ci w ogrodzie. U mnie drugi dzień wieje, ale na szczęście niegroźnie.
- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Tolinko, gratulacje
Bycie babcią to poważna i strategiczna wręcz funkcja
Wiele róż ma w tym roku ogromne kwiaty, może dlatego, że jest ich mniej? Widzę, że Twoja Pastella czaruje, moja przemarzła i ledwo wegetuje
Kusisz L'aimant, oj kusisz
Możesz coś więcej napisać? Będę wdzięczna 

Wiele róż ma w tym roku ogromne kwiaty, może dlatego, że jest ich mniej? Widzę, że Twoja Pastella czaruje, moja przemarzła i ledwo wegetuje

- Tolinka
Witajcie kochani
na wstępie bardzo dziękuje za gratulacje
jestem mega szczęśliwa i już zakochana
Ostatnio z czasem u mnie bardzo krucho tak mam że latem tego czasu ciągle brakuje mimo że dzień dłuższy.Postanowiłam więc dziś zanim wyruszę w wasze ogrody i przepadnę w nich do późnej nocy najpierw odświeżyć co nie co mój wątek i uaktualnić fotki
tylko daj im jeszcze troszkę czasu przecież większość to młodziaki.Twoje moje dalie te co w donicach mają już ładne pąki i czekam na kwiaty
a ciekawa jestem bardzo co ty mi tam przesłałaś za ślicznoty ,bo szybko posadziłam i nawet nazw nie spisałam
Mam nadzieję że jeszcze nie raz cię zainspiruje
Powiem ci w tajemnicy że już się na to miłe babcine towarzystwo nie mogłam doczekać
Ogród daje sobie radę a jakże...po swojemu róże sobie ,chwasty sobie ,plaga mszyc i jakieś paskudne lichy co mi różane liście jedzą ,a dzisiaj po deszczu wypełzły ślimaki ...no koszmar ,ani opryskać bo pada ,ani posypać na ślimaki ,bo pada ,a na plewienie nie mam czasu ani ochoty ,ogarniam tylko róże ,bo je kocham i żal mi jak wiszą przekwitłe mumie.Ławeczka w tym roku jest modyfikowana ,została tam tylko Rose de R, i Ghita R. a dosadziłam Doktorka i Munstead W.Tam gzie ona stoi nie ma zbyt wiele godzin słonecznych ,a i róże dobrałam wcześniej nie fortunnie ,no cóż człowiek całe życie się uczy ,mam nadzieję że w przyszłym roku będzie ro już podobne do tego co chciałam osiągnąć....zobaczymy 

Ostatnio z czasem u mnie bardzo krucho tak mam że latem tego czasu ciągle brakuje mimo że dzień dłuższy.Postanowiłam więc dziś zanim wyruszę w wasze ogrody i przepadnę w nich do późnej nocy najpierw odświeżyć co nie co mój wątek i uaktualnić fotki

Miłka z Rosenfaszination jestem bardzo zadowolona ,w tym roku rozkrzewiła się i zakwitła pięknie ,aż muszę przesadzić rosnącą pod nią aktualnie Cream A. bo ją zupełnie zarosła.Będą ci kwitły będąNapatrzeć się nie mogę!

Aprilku dziękujeCudowności masz
A duet Gurnsey i Lavender Ice baaaardzo udanyZapisałam sobie w inspiracjach.

DaysyMoje gratulacje, witaj w babcinym gronie
wobec takich nowin, nieobecność usprawiedliwiona![]()
Powiem ci w tajemnicy że już się na to miłe babcine towarzystwo nie mogłam doczekać

- Tolinka
Basieńko cuuudownagratuluję Ci bardzo, to cudowna nowina!

Wiem dlaczego pytasz o Charlotte ,masz wątpliwości czy to na pewno ona ,widziałam u ciebie ,przejrzałam zdjęcia w internecie ,a na dodatek kupiłam ją ze źródła gdzie pewności nie mam . Zrobiłam jej kilka zdjęć spróbuj porównać ze swoją i powiedz mi czy to ona czy nie ona ,bo już sama nie wiem.
Jadziu dziękuje w imieniu babci i jej ogroduGratulacjeTolinkodla nowej babci, która ma także cudny ogród. Rosenfaszination ukwiecona na maxa to samo Eden Rose reszta róż również .Niestety każda z nich potrzebuje dla siebie trochę czasu ,żeby się wystroić,zresztą jak każda kobieta
https://images84.fotosik.pl/663/27959e8b8ca534afmed.jpg poprzednia również
Takich widoków nam trzeba

Ewunia już za chwileczkę wstawię zdjęcie pierwszej damy...padnieszTolinko - jak po przesadzeniu ma się First Lady? U mnie po wypuszczeniu kilku cienkich pędów , teraz wypuśiła też grubaska i ten już jest fajnych rozmiarów jak na pierwszoroczną różyczkę. Moja rośnie w słońcu, jak to u Ciebie wygląda.

Dorotko no cieszę się bardzo mówię ciTolinko, co ja czytam? Będziesz babcią?To super nowina! Moje gratulacje!
Giardina i Geoff cudnie wyglądają a Glamis Castle miło czytać, że polubiłaś. Pamiętam jak na nią troszkę narzekałaś. Ja ze swojej jestem naprawdę zadowolona. Ma wigor ta dziewczynaLedwie przekwitły pierwsze kwiaty a ona już tworzy następne pączki
![]()

Rabaty kwitną aż miło to prawda