Pod Puszczą cz-1
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pod Puszczą cz-1
Elu! taką krótką i lekką jak były ostatnie dwie to może i polubię!
Jestem ciepłolubek!

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja zimę bym polubiła gdyby była ciepła,słoneczna i dni długie 

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Elu zaległości każdy ma .Zimę lubię ,ale tę prawdziwą ze śniegiem z mrozami .każda pora roku ma swój urok .
Wczoraj lało u mnie mocno i sie ochłodziło rozpaliliśmy w piecu i było bardzo przyjemnie
A marzy mi sie kuchnia kaflowa ,a w niej piekarnik na jej płycie cały czas prawie gorąca woda w czajniku .W imbryku zaparzona herbatka .
Ale się rozmarzyłam
Elu to jabłuszka są jak malowane i różyczki sliczne .
Pozdrawiam
Wczoraj lało u mnie mocno i sie ochłodziło rozpaliliśmy w piecu i było bardzo przyjemnie

A marzy mi sie kuchnia kaflowa ,a w niej piekarnik na jej płycie cały czas prawie gorąca woda w czajniku .W imbryku zaparzona herbatka .
Ale się rozmarzyłam

Elu to jabłuszka są jak malowane i różyczki sliczne .
Pozdrawiam

Pozdrawiam Alicja
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Rododendrona rozpoznaję
a pod nim takie ogonki fioletowe? Soboty są zabiegi w niedzielę nie, ale z sanatorium zwalniają tylko z ważnych sprawach 

- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Cześć dziewczyny
Bożenko , ciepła zima to nie zima ,jak przywali śniegiem i zetnie mrozem to dopiero jest zima i ja taką właśnie lubię .Niezależnie od pory roku i pogody codziennie i od święta jeżdżę rowerem i nawet ostra zima mi w tym nie przeszkadza.Uprawiam wtedy kolarstwo śniegowo -lodowe a już jak mi się trafi jakieś odśnieżanie to dopiro mam frajdę .Po prostu lubię zimę i cieplutki ,mięciutki kocyk i dobrą książkę i kieliszeczek naleweczki ,no po prostu czysta rozkosz .No i niech mi ktoś powie ,że zima jest do bani .
Dorciu , Dorotko , no dłuższe dni to by mogły być bo więcej bym mogła przeczytać książek .
Alu , masz rację ,że miło jest przy piecu . Na wsi mam kuchnię ,wprawdzie nie kaflową , ale z piekarnikiem i z płytą grzewcza a na niej czajnik z gorącą wodą .Alu , niespodzianka ,to nie jabłuszka ale dojrzała pigwa .
Marysiu , w takim razie nie mogę do sanatorium .
Te ogonki fioletowe to kwiaty wrzosów płożących o złotych pędach i właśnie fioletowych kwiatach .

Bożenko , ciepła zima to nie zima ,jak przywali śniegiem i zetnie mrozem to dopiero jest zima i ja taką właśnie lubię .Niezależnie od pory roku i pogody codziennie i od święta jeżdżę rowerem i nawet ostra zima mi w tym nie przeszkadza.Uprawiam wtedy kolarstwo śniegowo -lodowe a już jak mi się trafi jakieś odśnieżanie to dopiro mam frajdę .Po prostu lubię zimę i cieplutki ,mięciutki kocyk i dobrą książkę i kieliszeczek naleweczki ,no po prostu czysta rozkosz .No i niech mi ktoś powie ,że zima jest do bani .
Dorciu , Dorotko , no dłuższe dni to by mogły być bo więcej bym mogła przeczytać książek .
Alu , masz rację ,że miło jest przy piecu . Na wsi mam kuchnię ,wprawdzie nie kaflową , ale z piekarnikiem i z płytą grzewcza a na niej czajnik z gorącą wodą .Alu , niespodzianka ,to nie jabłuszka ale dojrzała pigwa .

Marysiu , w takim razie nie mogę do sanatorium .

-
Taaaa ,,,jak przywali śniegiem to ja odcięta od świata! szufla szufla i hajdaaaa 

- Maska
- Kontakt:
Elu to nie ma dla Ciebie odpoczynku
Właśnie podejrzewałam że to wrzos, ale dziwny bo mój wyprostowany stoi na baczność a Twój pląsa
Dobrej nocy 

Właśnie podejrzewałam że to wrzos, ale dziwny bo mój wyprostowany stoi na baczność a Twój pląsa

- pela11
Oj Bożenko , przynajmniej masz dobrą rozgrzewkę i czas Ci się nie dłuży bo nie ma nudy , no i utrzymujesz dobrą formę na wiosenne wykopki . Masz też darmową siłownię , zobacz ile zima niesie pozytywów . Jak jej nie kochać ?
Marysiu ,on nie pijany jeno rozesłany ,czyli płożący , taka odmiana ,fajny tylko trudny do cięcia .
Marysiu ,on nie pijany jeno rozesłany ,czyli płożący , taka odmiana ,fajny tylko trudny do cięcia .
-
Elu! z moim rusztowaniem? to szok !
- Maska
- Kontakt:
Elu, ale w naturze nikt wrzosów nie tnie a kwitną...jak to jest?
- pela11
Bożenko , a co jest z tym Twoim rusztowaniem nie tak ?
- pela11
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Witaj Elu.
. Zdjęcie z perspektywy....wiedziałam że masz dużą działkę ale że aż taką.
. Wyobrażam sobie ile się po niej musisz nachodzić.
Ja ciągle z jednego końca na drugi bo stale czegoś szukam.
. Widzę wanienka z kwiatkami w centralnym punkcie
. Co tam jeszcze ci kwitnie 

- pela11
Zeniu , Ty mi nawet nie przypominaj ile ja się muszę przez dwa dni nadreptać w tę i nazad . To jest bok ogrodu ,a żeby uzmysłowić Ci ile mam jeszcze pracy do wykonania to poszukam zaraz zdjęcia połowy tyłu ,który mam do zagospodarowania to dopiero staną Ci włosy na głowie .Będzie tam warzywnik i drzewa owocowe , foliak lub nieduża szklarenka , jakiś mały inspekcik i zagonki warzywne . Daję sobie na to dwa lata ,ale jak się przeciągnie to płakać nie będę bo to nic pilnego .A Ty co , spać nie możesz?,chociaż ja też już o szóstej rano byłam na targu po zakupy . Dokupiłam biały rozwar na rabatkę z przodu .Za każdym razem mówię sobie ,że to już wszystko w tym roku a i tak zaś cosik przytargam .

Koło balii kwitną głównie gożdziki ,żurawki ,funkie i inne drobne byliny

Koło balii kwitną głównie gożdziki ,żurawki ,funkie i inne drobne byliny

-
NO Elu masz się gdzie naszarpać ogród do okiełznania,wygląda jak pięknie dziki.