W.o...Psach 4cz. (2007.10 - 2008.05)
- annodomini
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jakubie, jedno co przychodzi mi do głowy to to, że nie powinieneś stawiać telewizora na boku, kiedy bokserka ogląda jakiś serial.
a to numer

Beato, mając labradorka - przeczytaj książkę "Marley i ja" - życie, miłość i najgorszy pies świata - John Grogan. Polecam bardzo. Czytając wiedziałem, że autor nie jest teoretykiem a wyrwanie futryny od drzwi jest możliwe
a to numer

Beato, mając labradorka - przeczytaj książkę "Marley i ja" - życie, miłość i najgorszy pies świata - John Grogan. Polecam bardzo. Czytając wiedziałem, że autor nie jest teoretykiem a wyrwanie futryny od drzwi jest możliwe

Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
- mora1
- Od: 31 mar 2006, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Możesz sprawdzić uszy. Czasem przy zapaleniu ucha bies łeb mocno przekrzywia. Sprawdź czy nie ma zaczerwienionego, jakiejś wydzieliny itp. Druga sprawa to czy chodzi normalnie, nie kuleje, pełny ruch łbem może wykonać? Czasem psy mają zmiany zwyrodnieniowe kręgosłupa i takie różne dziwne rzeczy się dzieją. Długo już tak przekrzywia? Zachowuje się normalnie czy raczej jest bólowa?[b]nemo56[/b] pisze:Czy ktoś wie, dlaczego lub od czego suczka rasy bokser ma przekrzywiony łeb (oczy w pionie)?
Ps. Pisałam niedawno w temacie adopcji tych owczarków po szkoleniu . Znajomi jednak wzięli tą rotkę co wcześniej oglądali, dostali jeszcze dodatkowo kulawego spaniela. W sumie to można się cieszyć, jednak ja miałam nadzieje , że pomyślą o tych psiakach

Pozdrawiam Monika
moja skarpa
moja skarpa
- annodomini
- Od: 13 sty 2008, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jakubie, gdyby Twoja bokserka "złapała" zapalenie ucha to myślę, że byś to rozpoznał bez pytania na Forum. Pies bywa wtedy agresywny, drapie uszy, potrząsa głową. Oczywiście nie można wykluczyć jednostki chorobowej - ale... miałem kiedyś w rodzinie sunię boksera, która zawsze, kiedy się czemuś z zaciekawieniem przyglądała, przekrzywiała głowę mocno na bok.
Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,
- FIGA
- Od: 16 cze 2007, o 10:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zostałam psią Babcią :P
Wczoraj rano Figa urodziła 4 śliczne szczeniaczki :P
Tak ich pilnuje że nawet nie myślałam że tak sobie pięknie będzie radziła :P
To jest jej drugi miot poprzedni miała w listopadzie 2006 roku , wtedy miała 2 szczeniaczki , ale tak je nosiła w zębach za mną że jej wychłodziła i po dwóch dniach padły
więc teraz tak się bałam czy historia się nie powtórzy , ale z tego co widzę to jest zupełnie inaczej
z czego jestem ogromnie rada
Będę wstawiała co jakiś czas fotki to będziecie widziały jak rosną :P
Żeby jej nie niepokoić to nawet nie wiem jakiej są płci
ale na wszystko przyjdzie czas teraz jest ważne żeby rosły zdrowo :P

Wczoraj rano Figa urodziła 4 śliczne szczeniaczki :P
Tak ich pilnuje że nawet nie myślałam że tak sobie pięknie będzie radziła :P
To jest jej drugi miot poprzedni miała w listopadzie 2006 roku , wtedy miała 2 szczeniaczki , ale tak je nosiła w zębach za mną że jej wychłodziła i po dwóch dniach padły

Będę wstawiała co jakiś czas fotki to będziecie widziały jak rosną :P
Żeby jej nie niepokoić to nawet nie wiem jakiej są płci

- FIGA
- Od: 16 cze 2007, o 10:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dałyśmy same sobie radę :P
Całą noc przesiedziałam na podłodze przy jej legowisku
jak tylko gdzieś odeszłam leciała za mną , albo patrzyła na mnie takim błagalnym wzrokiem że nie sposób był od niej odejść :P
I może to jest powodem mojej dzisiejszej gorączki
ale jak bym miała jeszcze raz tak siedzieć to nawet bym się nie zastanawiała :P
Podzieliłam swój pokój na pół i tera śpię prawie w drzwiach :P a ona z małymi jest przy oknie i grzej się przy grzejniku :P
Całą noc przesiedziałam na podłodze przy jej legowisku

I może to jest powodem mojej dzisiejszej gorączki

Podzieliłam swój pokój na pół i tera śpię prawie w drzwiach :P a ona z małymi jest przy oknie i grzej się przy grzejniku :P
Figo, jakie śliczne. Mama pewnie dumna 

Po ślubie kobieta i mężczyzna stają się jednym.
Najtrudniejsze, to ustalić, którym...
ZIELEŃ W DOMU.... STORCZYKI....
Najtrudniejsze, to ustalić, którym...
ZIELEŃ W DOMU.... STORCZYKI....
eleka takie 6-cio tygodniowe są najfajniejsze wrzuć parę zdjęć dla pokrzepienia oka
Nie wiem jak w innych miastach ale w Gdańsku Radni miejscy będą uchwalać , że każdy pies ma być wyprowadzany na smyczy i w kagańcu obojętnie jaka rasa od pekińczyka poprzez Yorka a skończywszy na Colli . Może to i dobre wyjście bo taki mały piesek też może ugryźć . Co o tym sądzicie

Nie wiem jak w innych miastach ale w Gdańsku Radni miejscy będą uchwalać , że każdy pies ma być wyprowadzany na smyczy i w kagańcu obojętnie jaka rasa od pekińczyka poprzez Yorka a skończywszy na Colli . Może to i dobre wyjście bo taki mały piesek też może ugryźć . Co o tym sądzicie
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Mimo całej mojej miłości do psiej rasy ,jestem za takimi rozwiązaniami.
Moją córkę ugryzł delikatnie nasz własny jamnik ,dziecko musiało spędzić blisko 2 tygodnie w szpitalu .
Rana sie ohydnie paprała ,trzeba było ja nacinać ,czyścic ,zakładać sączki.
Niesamowity ból i gorączka przez kilka dni . Po prostu cyrk.
Należy unikać takich zdarzeń ,nie da sie jednak na 100 % przewidzieć reakcje zwierzaka ,
więc właśnie kaganiec i smycz jest sensownym rozwiązaniem.
Moją córkę ugryzł delikatnie nasz własny jamnik ,dziecko musiało spędzić blisko 2 tygodnie w szpitalu .
Rana sie ohydnie paprała ,trzeba było ja nacinać ,czyścic ,zakładać sączki.
Niesamowity ból i gorączka przez kilka dni . Po prostu cyrk.
Należy unikać takich zdarzeń ,nie da sie jednak na 100 % przewidzieć reakcje zwierzaka ,
więc właśnie kaganiec i smycz jest sensownym rozwiązaniem.