Róże i bajkowy świat ogrodów 2015 -cz.II

Zablokowany
x-ja-a

Re: Róże i bajkowy świat ogrodów 2015 -cz.II

Post »

Daysy, ale nowego życia dałaś ;:303 Ja jakoś nie mam melodii do siania. Nie to, że w tym roku. W ogóle jakoś. Na pewno wysieję werbenę patagońską, którą dostałam od naszej forumki ( ;:167 ), może maciejkę do doniczki na taras i to wszystko. A tu jak Tolinka pisze o dymce i pomidorkach to aż mi ślinka leci. Muszę chyba poważnie sama ze sobą porozmawiać ;:124
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam wszystkich bardzo wiosennie, chociaż za oknem zima ;:224 , tak mnie przywitała wczorajszy poranek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na szczęście dzisiaj już świeci słoneczko, w domu również mogę cieszyć się kwitnącymi roślinkami ;:333

Obrazek

Obrazek

a to wczorajszy zakup :heja

Obrazek

Jagna w tym roku i tak mało posiałam, ale jeszcze na niektóre roślinki czas, więc mogą czekać. Parapety małe, więc trzeba poczekać aż będzie można trzymać coś pod folią. Lubię widzieć jak roślinki rosną, niektórych nawet nie staram się pikować pojedynczo, tylko kępkami, później i tak dają sobie radę. Pomidorki i papryka będą siane w sobotę ;:333 a ogórki po świętach ;:108

Tolinko
dziewczyny już Ci podpowiedziały, więc już wszystko wiesz ;:215 . Pomidorki będę siać w sobotę, a ogórki i melony pod koniec marca, w tym roku jesteś ode mnie szybsza ;:180
Reszta odpowiedzi na PW, ale już chyba odebrałaś :wink:

Krysiu ja w ubiegłym roku siałam po raz pierwszy petunie, bardzo słabo powschodziły, z całej torebeczki miałam raptem 4 sztuki. Były śliczne, ale w tym nie mogłam nigdzie znaleźć nasion, pelargonii zresztą też nigdzie nie widziałam.
Bobeę lepiej wysiewać wcześniej, bo dłużej można się cieszyć kwiatami, a jak długa ciepła jesień, można doczekać się owocników, które też pięknie wyglądają. Mnie udało się to tylko raz, ale nasiona wysiewałam na początku lutego.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Deysy taki widok za oknem tez miałam kilka dni temu ale trwał krótko, u mnie od kilku dni w nocy mrozik a dzisiaj po takiej nocy piękny dzionek, ;:3 bardzo dużo.
Pelargonie rosną i już musze myśleć o pikowaniu ale najbardziej to się :tan bo mi kiełkuje bugenwilla nasionka córcia przywiozła z jakiś wojaży przeleżały dwa lata i wykiełkowały teraz oby ich zaraza jakaś nie dopadła .

:wit
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nowe ciemierniki są wspaniałe, po prostu cudo ;:167 . Jaśniejszy ma piękne różowe brzegi.
Pogoda popada w skrajności. Dzisiaj, dla odmiany, piękne słońce - nie tylko cieszy oczy, ale autentycznie grzeje.
Czekam na ziemię do wysiewów, bo moich wyczekanych pomidorków szkoda do uniwersalnej :roll: .
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wspaniały zakup gdzie takie cuda sprzedawali ??? możliwe ,że też bym się skusiła :wink: Cena zresztą też z pewnością wysoka.U mnie też wczoraj było biało za to dzisiaj szalałam w ogródku
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Was dziewczyny w mroźny i słoneczny poranek, zima nie che nas opuścić, niestety. Mam nadzieję, że to już ostatnie takie zimne noce, chociaż może lepiej niech teraz wymrozi. Wychodząc do pracy patrzyłam na kwiaty ciemierników, wyglądały nieciekawie, ale mam nadzieję, że przeżyją. Tyle nawiązanych kwiatów, szkoda byłoby, gdyby zmarzły ;:145 i to w marcu ;:202 .
Swoja drogą, to pogoda przedziwna, w styczniu i lutym wiosna a w marcu zima ;:oj wszystko staje na głowie, nawet pogoda. ;:224

Krysiu, Aniu, Jadziu ciemierniki kupiłam w Obi po 17,99 zł/szt, cieszę się, bo wszędzie w ofertach są ale białe.
W grudniu zamówiłam w kwiaciarni ciemierniki z nadzieją, że będą różne, ale okazało się, że Pani z giełdy przywiozła tylko białe. Może to i dobrze, bo zażyczyła sobie za doniczkę ponad 40 zł ;:oj . Cóż było robić, zamówiłam to i zapłaciłam ;:108
Te ciemierniki mam dzięki naszej koleżance Zeni ;:63 , która wykazała się ogromną determinacją i znalazła źródło, gdzie można je kupić.
Pojechałam szybciutko w ten sam dzień, ale wystawione były tylko białe, więc do domu wróciłam z pustym koszykiem. Na drugi dzień dostałam od Zeni sygnał, że oczywiście kolorowe też są, więc znowu wyprawa do Obi ;:71 i tym razem były już wystawione wszystkie :shock: a dwa z nich wróciły ze mną do domu :heja

Zeniu jesteś wielka ;:215 , ogromny szacun ;:180 . DZIĘKUJĘ CI Z CAŁEGO ;:167
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Daysy śliczne ciemierniki też je dzisiaj oglądałam w O. ale coś innego zaprzątnęło mi głowę i o nich zapomniałam i wyszłam bzzzz.Ale to nic co się odwlecze ...jak mają być moje to będą ;:130
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Daysy...cieszę się jeśli pomogłam. :D . Tydzień wcześniej były u mnie na miejscu podwójne, tej samej wielkości..po 26 zł. Niestety tylko jeden kolor..kupiłam. Gdy dowiedziałam się że są w OBI o wiele tańsze i inne kolory...pojechałam do pobliskiego OBI 20 km. :;230 . Przyjechałam z dwoma. :tan . Prze lato urosną. ;:108 . Pozdrawiam serdecznie. :D
Anastazja80
500p
500p
Od: 20 mar 2014, o 19:59

Post »

Też miałam chęć na ciemierniki, oprócz krokusów miałabym coś ładnego o tej porze na ogródku ale jak zobaczyłam w zeszłym roku w ogrodniczym cenę ponad 60 zł (fakt spora kępka w donicy) to spasowałam, szkoda ale kasa była potrzebna na inne roślinki.
Pozdrawiam
Joanna Anastazja
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie miłe koleżnki :wit

Tolinko, Zeniu, Asiu
ciemierniki są bardzo piękne, tym cenniejsze , że kwitną tak wcześnie, długo trzymają kwiaty i nawet kiedy już przekwitną, to nawet nasienniki i liście są ozdobą tej roślinki. Od tego roku będę miała już 4 różne :heja

Sobotę miałam pracowitą, ale tez przyjemną to moje nowe wiosenne roślinki, które musiałam wsadzić do doniczek, podobno idzie ocieplenie, więc trzeba coś postawić na tarasie, skoro w ogrodzie jeszcze pusto i nacieszyć oczy takimi widokami :wink: .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tak wyglądaja różyczki kupione w Auchan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To jeden z ciemierników na skalniaku

Obrazek

A to piękne krzewinki lawendy, które rozchodziły się jak ciepłe bułeczki, na razie będą zdobiły mieszkanie a latem powędrują na rabatę

Obrazek
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z ciekawostek chcę Wam pokazać jak wyglądają kwiatki Gwiazdy Betlejemskiej ;:oj . Osobiście nie wiedziałam, że ona kwitnie ;:oj ;:124
To takie maleńkie coś w środku, wszystkie gałązki mają takie maluśkie kwiatuszki. Swoją drogą, po raz pierwszy mam Gwiazdę, która do tej pory wygląda tak pięknie ;:224 , synowa mówi, że wygląda jakby była sztuczna, ale zapewniam Was, że nie jest ;:173

Obrazek
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
x-ja-a

Post »

Ale cudna ta lawenda ;:167
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagna to lawenda francuska, ale ona nie zimuje u nas w gruncie, niestety ;:224 Można próbowacćja przezimować w domu, ale rzadko się to udaje, jednak spóbuję ;:108
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alexio chciałam Ci powiedzieć, że Louis Odier zapoczątkowała moja przygodę z różami użytkowymi ;:215

Obrazek

Elfe co prawda do nich nie należy, ale od dawna ostrzyłam sobie na nią zęby

Obrazek

Obiecałam sobie, że w tym roku odpuszczam zakup róż ;:131 ;:14 ;:14 ;:14 ;:223
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31