Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Na różach się nie znam więc tylko podziwiam, bo pięknie je pokazujesz. I nawet nie wiem, co znaczy skrót LO ale pewnie nie Liceum Ogólnokształcące? ;:306
Wiesz, chleb nie będzie kosztował 10zł; przewidywany i przypuszczalny wzrost cen chleba to 10-20% więc łatwo obliczyć 8-) Ale spożycie chleba w PL spada, z czego doskonale zdają sobie sprawę piekarze więc cena drastycznie nie podskoczy. Bądź spokojna 8-)
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

No i zobacz Jadziu, byłaś średnio zadowolona z Chantalki, a ona tak dobrze sobie radzi w tych upałach ;:138
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ANIU i dalej nie jestem z niej zadowolona miała zbyt długą przerwę w kwitnieniu ,ale chyba niektóre róże potrzebują więcej czasu .Ma zbyt cienkie pędy i wiosną będzie ścięta do ziemi.Na dodatek złapały ją przędziorki ,albo to miejsce pod murem jej nie odpowiada
JACKU LO czyli Louise Odier moja wyhodowana z patyczka przypalona słońcem wygląda tragicznie ;:174 Ja już w tej chwili za duży chleb płacę 6,50, więc nie wiem jak to będzie Słyszałam ,że dzisiaj na Dolnym Śląsku szalały burze i mnie tylko parę kropel spadło niesionych wiatrem
DOROTKO masz rację na Pink peace można liczyć zawsze obficie kwitnie i ma wciąż mnóstwo paków.Schwarze Madonna po pięciu latach bytności u mnie dopiero w tym roku jest zdrowa i cudnie się rozrosła i cudnie kwitnie .Niestety miała pecha, bo wsadzałam ją w tym roku kiedy były straszne mrozy -30 i od tego czasu nie mogła sie pozbierać .Inne róże sadzone razem z nią nie przeżyły tej zimy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Jadziu coś ewidentnie podgryzło LO i płatki ma teraz zniekształcone ;:224
Elżbietka zjawiskowa,to dopiero dama ;:333 Dalia Cafe au Leit bardzo ciekawa,ma duże kwiaty,miałam ją kiedyś,ale zapomniałam zabrać kłącza na zimę do piwnicy i tyle ją widziałam ;:222
U mnie wczoraj wieczorem trochę popadało... ;:215

Miłej niedzieli :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A u mnie i za dnia i w nocy przeszło kilka opadów.
Grzmiało i błyskało nocą, ale na szczęście bez szaleństw.
Nie był to obfity deszcz, ale jednak to coś da , na pewno więcej niż lanie z konewki.
Miłego dnia. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jadziu cały czas oglądam i podziwiam Twoje róże (i nie tylko), ale teraz je hurtem pochwalę ;:63 Podlewa mi ogród!!!
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Jadziu myślę,że i u Ciebie spadło trochę deszczu.Dzisiaj podlało roślinki i ochłodziło się.Jest wspaniale.Węgeirska Elżbietka spisuje się zachwycająco w tych extremalnych warunkach.Rosse der Hoffnung -no można ją pokochać.Piękna.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jadziu witaj :wit , różyczki u Ciebie w kwitnieniu, podlewanie odnosi skutek, ale na pewno lepiej jak z nieba by podlało, u nas tez deszcz niby pada, ale nie wszędzie, a po za tym czytałam dziś, że zima ma być znowu łagodna, bez śniegu, a niedługo banany i pomarańcze za oknem hodować będziemy ;:oj
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Jadziu, kurczę, u Ciebie suszy nie widać , moje rośliny takie biedne , mimo podlewania , a ja po tej suszy i po tak intensywnej praktyce , zatrudnię się w Straży Pożarnej, jako starszy sikawkowy , bez przerwy latam z tym wężem , a efekty marne.
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

WIESIU u mnie suszy nie widać ;:224 bo najbardziej ucierpiały floksy i hortensja ogrodowa.Od czerwca zużyłam już 5 kubików to dużo jak na tak mały ogródek .Pomimo to nie widać w roślinach ,żeby były zadowolone
IWONKO dzisiaj trochę podlało z nieba i mocno się ochłodziło .To na pewno dobrze wpłynie na rośliny ale też i na nas.Oby te prognozy bezśnieżne się nie sprawdziły bo niedługo będziemy mieć reglamentowaną wodę i zamiast zieleni będzie pustynia
ANUSIU masz rację dzisiaj trochę spadło tego deszczu ,ale to wszystko nic w stosunku do potrzeb.Ważne ,ze sie trochę ochłodziło.Rose der hoffnung nie kwitnie w tym sezonie zbyt ładnie ,ale stara mi sie przypodobać jednak Elżbietka nie ma równych sobie ;:215
MARYSIU i mnie podlało dzisiaj trochę ogródek i na pewno jest to lepsze niż latanie z wężem .Róże to cała moja radość ;:167 ;:167
GRAŻYNKO to u Ciebie lepiej podlało niż u nas ,ale dobre i to nie narzekam .Byłam dzisiaj na pielgrzymce w Piekarach i po skończonej mszy zaczęło padać, a my bez parasola .Do domu wróciłyśmy z synową jak wymoczki dobrze ,że wnuk po nas podjechał ,ale kto by się spodziewał takiego obrotu pogody :;230
ANIU 77 LO jest spalona od słońca ,ale tylko te kwiaty które były bezpośrednio narażone na słońce .Może miała zbyt mało wody bo ma wkoło siebie samych wodopijców :wink: i kto szybszy ten ma.Mam nadzieje ,że dalia pozostanie u mnie na dłużej ,bo ma cudne kwiaty
Nie mam żadnych nowości może jutro będą jakieś nowe fotki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

'Cafe au Lait' śliczna! Moja chyba padnie pomimo, iż podlewam. Zazdroszczę Wam deszczu. Ja nadal latam z wężem.
Fruczak to stały bywalec u Ciebie? Jest super! Widziałem go u mnie tylko raz.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

No i dzisiaj wreszcie popadało, byłam w Zabrzu i trafiłam wręcz na ulewę. Ale dość szybko przeszła i mogłam cieszyć się cudnymi kwiatami w OB. Tak więc Twoje ogrodowe śliczności pewnie też się załapały na tych kilka kropel deszczu.
Piękna prezentacja Muzykantów z Bremy - oczywiscie - nie tylko tej róży. ;:3
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jadziu będę się powtarzać ale muszę napisać cudowne masz róże i to wszystkie ;:108 ;:108 Muzykanci z Bremy ;:215
Gdzie nie wejdę wszędzie padało i się ochłodziło a u mnie dalej bez deszczu i straszna duchota .
Pozdrawiam i spokojnej nocy życzę ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Fruczak i u mnie stale gości i nawet Iwonka miała okazję go podziwiać, a dzisiaj przed burzą latał jak oszalały :lol:
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Trochę lepiej ogród wyglada u Ciebie mimo suszy, ja już zbieram liście jak jesienią. Cafe au Lait jest piękna godna wystawienia do konkursu :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”