Pomidory w donicach cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 sty 2013, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pomidory w donicach cz.2
Czy pomidorowi Indygo Blue wystarczy 15l. doniczka?
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Megagroniasty wygląda tak http://forumogrodnicze.info/search.php? ... &start=462
http://forumogrodnicze.info/search.php? ... &start=112
Nikt nie napisał,że wypuszcza tylko 2-3 grona,ale że 2-3 trzeba zostawić.
http://forumogrodnicze.info/search.php? ... &start=112
Nikt nie napisał,że wypuszcza tylko 2-3 grona,ale że 2-3 trzeba zostawić.

Rzepka na Twoim krzaczku ja się doliczyłem przynajmniej pięciu PĘDÓW,a grona (tego z kwiatkami - przyszłe owocki pomidorów) ja tam nie widzę.
Wszyscy piszą że tego pomidora trzeba prowadzić na 1 PĘD i 2-3 grona.
Wszyscy piszą że tego pomidora trzeba prowadzić na 1 PĘD i 2-3 grona.
- Maraga
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A mnie się wydaje,że to nie jest megagroniasty.
To chyba nie jest megagroniasty. Gron to ja w ogóle tam nie widzę, za to jest kilka pędów głównych.
Aga
- Rzepka
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Jezusicku, to mam całego go wygolić i zostawić tylko jeden pęd główny, sądziłam , że skoro to koktailówka, to można ją puścić samopas, tak robię ze wszystkimi koktailowymi, przypuszczałam, że grona znajdują się na końcu pędów.

Czy te wilki można ukorzenić, czy nie jest za póżno?
Dobrze, że mam 2 nornalne sadzonki z połowy marca, bo mój pupilek może nie przeżyć operacji
Pozdrawiam

Czy te wilki można ukorzenić, czy nie jest za póżno?
Dobrze, że mam 2 nornalne sadzonki z połowy marca, bo mój pupilek może nie przeżyć operacji

Pozdrawiam
Jeśli to Megagron, poprowadź go na 1 pęd. Wszystkie wilki rwać i możesz ukorzenić. Zostaw jedno , góra 2 grona na pędzie głównym.
Na żywioł puszcza się koktajlówki samokończące, lub zwisające. ( np. Gartenperle, vilma , maskotka, koralik, penduliny , curranty ) Resztę prowadzisz na jeden, dwa pędy i kilka gron. ( np. Perła małopolski, Sungold, Snow white, Cytrynek groniasty, gardeners delight, green grape, indigo rose , p-20 itp.)
Megagroniasty jw.
Na żywioł puszcza się koktajlówki samokończące, lub zwisające. ( np. Gartenperle, vilma , maskotka, koralik, penduliny , curranty ) Resztę prowadzisz na jeden, dwa pędy i kilka gron. ( np. Perła małopolski, Sungold, Snow white, Cytrynek groniasty, gardeners delight, green grape, indigo rose , p-20 itp.)
Megagroniasty jw.
Aga
- legina
- 1000p
- Od: 21 maja 2013, o 11:19
To ostatnie zdjęcie wskazuje jednak na megagrona,jest widoczne grono.Rzepko masz kilkanaście minut do jego uporządkowania.Mimo tego,że jest to koktailówka,to jej jedno grono ma więcej owoców,niż 5 innych zwykłych.Po za tym te grona to właśnie urok tej odmiany.Pod gronem możesz zostawić po jednym wilku,ale pozbawionym kwiatostanu.Kwiat zerwij po 3-4 liściach(na wilku).
Odrosty(wilki) ponad 10 cm.powinny się ukorzenić. Nie masz co się martwić pupilek będzie szczęśliwy po tej operacji.

Odrosty(wilki) ponad 10 cm.powinny się ukorzenić. Nie masz co się martwić pupilek będzie szczęśliwy po tej operacji.

- Rzepka
No to kicha, nie wiem, czy w ogóle mam Megagroma, a przede wszystkim po niego startowałam w Akcji.Z pięciu nasionek wykiełkowały trzy, jedną wydałam, został mi ukorzeniony czubek (ta wyższa sadzonka) i jedna sadzonka z wysianych po połowie marca.

Może ktoś zidentyfikuje czy to Megagrony,szkoda byłoby niszczyć tę sadzonkę w donicy, jeżeli to nie jest Megagron, tylko, że ja poza tym koktailowym nie wysiewałam wcześniej żadnych innych i nie mam pojęcia co to za koktailówka.

Może ktoś zidentyfikuje czy to Megagrony,szkoda byłoby niszczyć tę sadzonkę w donicy, jeżeli to nie jest Megagron, tylko, że ja poza tym koktailowym nie wysiewałam wcześniej żadnych innych i nie mam pojęcia co to za koktailówka.
Rzepko a gdzie masz tego ze zdjęcia wyżej? Chyba mu nie oberwałaś pędu z gronem kwiatowym?
aa przepraszam, w innej doniczce rośnie
Ten na zdjęciu wyżej to właśnie megagron - napisali ci koledzy.
aa przepraszam, w innej doniczce rośnie

- legina
- 1000p
- Od: 21 maja 2013, o 11:19
Rzepko w poście z 11 44 na drugim zdjęciu widać,że jest to megagron,po kwiatostanie.
Wydaje mi się,że ten mniejszy ma zaczątek kwiatu i też mi wygląda na mega.Jeśli obie sadzonki mają nawet malutki kwiat,zrób zdjęcia tylko kwiatostanu.Inaczej nie da się ocenić.

Wydaje mi się,że ten mniejszy ma zaczątek kwiatu i też mi wygląda na mega.Jeśli obie sadzonki mają nawet malutki kwiat,zrób zdjęcia tylko kwiatostanu.Inaczej nie da się ocenić.

- Rzepka
Sorki, nie zauważyłam wcześniejszego wpisu Leginy, czyli to jednak Megagron, kamień spadl mi z serca, teraz posilę sie rosołkiem ze szczęśliwej kurki, a potem zabiorę się za operację.
Bardzo, bardzo dziękuję wszystkim, a z Kol. Leginą
Wychodzi na to, że będę miała więcej Megagronów niż miałam dotychczas
Pozdrawiam
Bardzo, bardzo dziękuję wszystkim, a z Kol. Leginą

Wychodzi na to, że będę miała więcej Megagronów niż miałam dotychczas

Pozdrawiam