Ogród Ali -> alana cz.1
- alana
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Na jedno wychodzi, czy komp czy książka
jak się zacznie, to ciężko przerwać i posiedzenie na forum i książkę ;)

Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Magda!!!!! komputer kawą mam opluty przez Ciebie!!!!Karolcia pisze:Jakiś wiek temu,wpadłam pod śmieciarę(oczywiście,wiem teraz rżysz ze śmiechu
)i wciąż na zmianę pogody odczuwam tą rękę.
A swoją drogą? Mogłam pod jakiegoś Merola wpaść,a tu nędzna śmieciara

Ala szkoda, że prze B-cę nie jedziesz, ale jakby co to zaproszenie masz otwarte ;)
donoszę, że jedna paczuszka z nasionkami dziś dotarła, jak tylko je obfocę to wrzucę u siebie

Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- alana
To widzę, że ni tylko ja tak rechocze z Magdy
Gabi, ja nawet nie próbuję sie uczyć jazdy samochodem, mam problemy z odróżniem strony prawej od lewej, ale od pewnego czasu zaczynam panować nad sytuacją
Jak tam u Was mróz? U nas tzw. niezła jazda bez trzymanki. Podobno w Olsztynie było -29, ciekawe ile u nas.

Gabi, ja nawet nie próbuję sie uczyć jazdy samochodem, mam problemy z odróżniem strony prawej od lewej, ale od pewnego czasu zaczynam panować nad sytuacją

Jak tam u Was mróz? U nas tzw. niezła jazda bez trzymanki. Podobno w Olsztynie było -29, ciekawe ile u nas.
Pozdrawiam, Alicja
- Karolcia
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 paź 2007, o 15:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie cieplutko
7 na minusie.
Wtorek,środa zapowiadają poniżej 10 w nocy a potem to już wiosennie,oby tak dalej
Alu,to prognoza dla twojego regionu
Groźne zjawisko: Silny mróz.
Okres: Od poniedziałku (5 stycznia) od godziny 17:00 do wtorku (6 stycznia) do 10:00.
Opis: Temperatura obniżać się będzie do minus 10-15 stopni, a lokalnie do minus 20 stopni. Przy gruncie spadek temperatury do minus 25-30 stopni.
Zagrożenia: Możliwe jest wychłodzenie organizmu i odmrożenia u osób, które długotrwale przebywają w lekkim ubraniu na niskiej temperaturze. Ryzyko wychłodzenia organizmów, odmrożenia, zamarznięcia, nasilenie się objawów chorób meteorotropowych; zamarzanie instalacji i urządzeń hydrotechnicznych; silny rozwój zjawisk lodowych na rzekach i zbiornikach wodnych; utrudnienia komunikacyjne.
Ochrona: Zaleca się ciepły ubiór i krótkotrwałe przebywanie na wolnym powietrzu.
Wydanie ostrzeżenia: 5 stycznia 2009, 15:34

Wtorek,środa zapowiadają poniżej 10 w nocy a potem to już wiosennie,oby tak dalej

Alu,to prognoza dla twojego regionu

Groźne zjawisko: Silny mróz.
Okres: Od poniedziałku (5 stycznia) od godziny 17:00 do wtorku (6 stycznia) do 10:00.
Opis: Temperatura obniżać się będzie do minus 10-15 stopni, a lokalnie do minus 20 stopni. Przy gruncie spadek temperatury do minus 25-30 stopni.
Zagrożenia: Możliwe jest wychłodzenie organizmu i odmrożenia u osób, które długotrwale przebywają w lekkim ubraniu na niskiej temperaturze. Ryzyko wychłodzenia organizmów, odmrożenia, zamarznięcia, nasilenie się objawów chorób meteorotropowych; zamarzanie instalacji i urządzeń hydrotechnicznych; silny rozwój zjawisk lodowych na rzekach i zbiornikach wodnych; utrudnienia komunikacyjne.
Ochrona: Zaleca się ciepły ubiór i krótkotrwałe przebywanie na wolnym powietrzu.
Wydanie ostrzeżenia: 5 stycznia 2009, 15:34
Pozdrawiam Magda 

- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- alana
Jestem dziewczyny, trzymam się, my ludzie Mazur jesteśmy mocni

Magda do zalecenia o ciepłym ubiorze już dawno się dostosowałam ;)
Wiecie co, Iza mnie natchnęła na pewien pomysł (mam nadzieję, że nie będzie mi miała za złe ;)). Wszyscy oglądają zdjęcia moich Mazur, to może teraz zaaplikujmy sobie podróż krajoznawczą po Polsce. Gdyby ten pomysł się spodobał, to umieścilibyście jakieś ciekawe zdjecia (mogą być 2-3) swojej okolicznej, regionalnej przyrody. Pokażmy, że nasz kraj jest piekny i każdy region wart odwiedzenia!
Mam nadzieję, ze wam przypadnie to do gustu. Co prawda mnie tyle osób jak Izę nie odwiedza, ale mam moich stałych kochanych gosci :P Ja już szykuję dla Was jakiś mały pokaz ;)

Magda do zalecenia o ciepłym ubiorze już dawno się dostosowałam ;)
Wiecie co, Iza mnie natchnęła na pewien pomysł (mam nadzieję, że nie będzie mi miała za złe ;)). Wszyscy oglądają zdjęcia moich Mazur, to może teraz zaaplikujmy sobie podróż krajoznawczą po Polsce. Gdyby ten pomysł się spodobał, to umieścilibyście jakieś ciekawe zdjecia (mogą być 2-3) swojej okolicznej, regionalnej przyrody. Pokażmy, że nasz kraj jest piekny i każdy region wart odwiedzenia!

Pozdrawiam, Alicja
- judyta
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
Alo- pomysł genialny. Mazury są przepiękne o każdej porze roku. Ja niestety wysiadam z tematu, z powodu braku aparatu fot.
, przynajmniej na razie.
A te widoki, które pokazujesz są godne wystaw fotograficznych.

A te widoki, które pokazujesz są godne wystaw fotograficznych.
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
- alana
Halino, Judyto cieszę się, że pomysł Wam sie spodobał, to wrzucajcie na serwer jakieś ciekawe fotki :P
Na razie przyszykowałam tylko 4 zdjęcia, z wiosny 2006:

A tą fotkę moi stali goście pewnie pamiętają z tegorocznej wiosny ;)

Poszukam kolejnych zdjęć z wiosny po mazursku ;)
Na razie przyszykowałam tylko 4 zdjęcia, z wiosny 2006:

A tą fotkę moi stali goście pewnie pamiętają z tegorocznej wiosny ;)

Poszukam kolejnych zdjęć z wiosny po mazursku ;)
Pozdrawiam, Alicja
- judyta
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
Kłurde mówiłam, że mi coś na oczy padło, widzę pięć( 5 ) zdjęć.
A oprócz tego nie będę się powtarzać, że bajka.
Ja mam takie w albumie, normalnie papierowe zdjęcia- nie mogę ich wrzucić, choć bardzo, bardzo chcę

A oprócz tego nie będę się powtarzać, że bajka.

Ja mam takie w albumie, normalnie papierowe zdjęcia- nie mogę ich wrzucić, choć bardzo, bardzo chcę

serdecznie pozdrawiam, judyta.