Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8

Post »

Witam serdecznie, wiosennie miłych gości.
Pogoda prawdziwie wiosenna więc przelotem zaglądam na FO i pędzę dalej ;:108
Dobrze,ze jest noc , inaczej wrosłabym w swoje hektary ;:306

Pawle! mógłby ptaszek zyskać na urodzie , gdybym dała kamienie do piaskowania / obok sąsiad zajmuje się tym/ ale stwierdziłam,ze i tak jest urodziwy ;:108 Pogoda wspaniała, ale susza niesamowita. Nie było u mnie śniegu, często wiały wiatry i do tego sporo ;:3 Dzisiaj podlewałam po raz pierwszy swoje roślinki ;:108 a temp. w slońcu 24*
Bogdanienowalijki swojskie, to jest to ;:215 Ja wolę sałatę wysiewaną rzadko - szybciej rosnie. Ta przepikowana zawsze odchoruje ;:108
Jadzieńko! takiego pomysła na ptaszka miał mój synuś ;:215 Nowalijki rosną w oczach ;:108 W tunelu foliowym przykryte agrowłókniną i sporo podlewane.
Jurku!telepatia działa...przywołałam Ciebie ;:306
Mam wyrzuty sumienia,ze tak rzadko bywam w zaprzyjaźnionych wątkach ;:108 Niestety brakuje czasu. Zaczynam odczuwać skutki wielkiego areału ;:306 Narcyzy , żonkile ba...nawet pąki magnolii strzelają / zwłaszcza gwiaździsta a i Susan chce rozkwitać/ :tan
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Bogusiu urocza ta Twoja wiosna,dużo kwitnących kwiatków ;:138
bocianek uroczy ;:215
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

Witaj. Piękny ogród . Ile mogłam tyle obejrzałam. Nie wszystkie zdjęcia mi się ładowały . Kiedy u mnie tak będzie? Może tego lata u mnie choć trochę będzie tak kolorowo jak w Twoim ogrodzie. Staram się jak mogę. Pozdrawiam. :D
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko!miło, ze zajrzałaś do mojego ogrodu.Wiosenka wkracza na całego , lada moment zakwitnie magnolia gwiaździsta/ pąki już stzelają ;:306
Pan Bocian??? nie to Pani Czapla ;:306 - owszem, owszem niczego sobie. Zamówiłam już jej towarzystwo ;:108
Martusiu! witam serdecznie :tan Spokojnie ,Ty też stworzysz swoje kolorowe królestwo. Najważniejsze to chcieć . Mój ogród / najstarsza część/ ma już kilkanaście lat- ta z okazałym drzewostanem. Są rabatki tworzone od 4 lat i wciąż zmieniane i te najnowsze , z nasadzeniami minionej jesieni. Ty też metodą małych kroczków , prób i błędów osiągniesz zamierzony cel. Nawet nie obejrzysz się, jak wszystko rozrośnie się i będzie wielką radością dla oczu i duszy. ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Muszę troszkę krzewów dosadzić. W kwietniu pojadę do szkółki. Mieli tam dowieźć na początek sezonu.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martusiu! ja czekam na dwie przesyłki kurierskie a jutro mam zamiar wybrać się do olbrzymiej szkółki w okolicy ;:306 Teraz zdecydowanie stawiam u siebie na hortensje bukietowe, w których zakochałam się i azalie.
Z takich typowych mam żylistki, krzewuszki, złotokap, jaśminowce, berberysy,tawuły , tamaryszek, perukowiec,żarnowce , kalinę , pęcherznicę, forsycje i jeszcze inne . Nie wiem kiedy położę kres tym chciejstwom. Obiecałam sobie,ze teraz będę ukorzeniała to co mam - ale to tylko obietnice :;230
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Jesienią posadziłam tamaryszek ale nie wiem czy się przyjął. Na razie patyk z niego. Nie wiem jak rozpoznać czy żyje. Krzewuszkę niedawno sadziłam. Mam bez jaśminowiec żylistek barbulę forsycję ale mała jest bo pies podgryzł to chyba tyle z kwitnących. No i róże. A jeszcze hortensja w doniczce jeszcze. Chcę dokupić coś do cienia i kilka innych na słońce. Myślę co.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

To teraz mamy kilka dni odpoczynku od prac pogodowych, deszczyk jest bardzo potrzebny. Nowalijki pięknie urosły ja mam pod niskim tunelikiem wysiane sałaty i rzodkiewkę, na razie tylko widać te ostatnią, ale jest mini.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martusiu! :wit jeśli " żyje" tamaryszek to widać , wypuszcza po bokach. Hortensje są urocze , bukietowe nie sprawiają większych problemów. Mam kilka dorodnych już krzaczków, a teraz robię już sadzonki sama . Nie wiem ile ukorzeni się, ale wsadziłam tzw. sztobrów mnóstwo/ różnych odmian/
Dorotko! niewiele odpoczęłam od prac ogrodowych , wczoraj gdy padało była poza domem , dzisiaj od godz 10:00 działam w ogrodzie . Posadziłam kupione wczoraj kwiatki/ bratki, stokrotki i clematis/ w donice przed dom bukszpany z własnych sadzonek , które przycięłam na kulki, z ubiegłorocznych pelargonii bluszczolistnych pobrałam sadzonki i powsadzałam w doniczki. W międzyczasie prałam , wpadałam do domu dokończyć rozpoczęte rano gotowanie obiadu ;:108
Teraz po obiedzie dostałam "lenia" , trudno mi się ruszyć , zrobiłam się jakaś senna. Robię kawkę i wybywam na zewnątrz , tam "oprzytomnieję" ;:306

Wam Kochani zostawiam dzisiejszą wiosenkę. Od czasu do czasu zagląda do mnie słoneczko, na term. 13*

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Piękne fotki. Mój tamaryszek nic nie puszcza stoi w miejscu. :?
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martusiu! cierpliwie poczekaj , może akurat wypuści - u mnie klimat cieplejszy. Jeśli nie to Ci ukorzenię , zaraz idę przysypać gałązki.Najpewniejszy sposób ;:108
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Wszystko inne daje znak życia ale nie on. Uparciuch.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś! gałązki już leżakują :tan Sporo popadało, więc jest nadzieja na zadawalające efekty. Do jesieni , mam nadzieję,ze ukorzeni się. ;:108
Bardzo podoba mi się w garze kamiennym werbena. Czy dobrze rosła i czy była w nim bezpośrednio posadzona ? Zastanawiam się, czy nie pleśniała ziemia . Odgapię od Ciebie ;:306 i posadzę czerwoną werbenę w kamionce. Mam ze trzy takie gary!
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Dziękuję. :D
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martusiu! ja jestem aktualnie w Twoim wątku i dokładnie śledzę etapy Twoich ogrodowych prac. ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”