Moje ogródki - Gucia.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

atomek pisze:Gucia od czasu do czasu zasilam funkie nawozem. Robię gnojowice z pokrzyw albo z obornika i podlewam tym na zmianę.
Radosiu, u mnie z tym obornikiem przy chodniku, to tak niekoniecznie, muszę zastosować raczej coś mniej pachnącego, bo sąsiedzi kręciliby chyba nosami.

Joluś, Ulu, znowu zimaaaaaa, nieeeee chcę!!A nie mówiłam, żeby przyśpieszyć trochę ten sabat!!!
Julio, dziękuję za odwiedziny i serdecznie zapraszam częściej.

Eluniu, nie zapomniałam, chciałam pokazać Ci Omorikę przed podcięciem, niestety nic innego nie znalazłam, tylko takie zimowe:

Obrazek
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Guciu, przecież wiem, że nie zapomniałaś, chciałam tylko szybciej wiedzieć i tak troszkę Cię podeszłam.Dziękuję za wizualizację, jest piękny.Muszę jeszcze dowiedzieć się jak wysoki rośnie, ale to pewnie znajdę w necie.Jeszcze jedno pytanko do Ciebie- czy jest łatwo dostępny, czy raczej nie.Ja, albo nigdy go nie widziałam, albo nie zauważyłam.Ale to chyba niemożliwe.Jeszcze raz wielkie dzięki.
Awatar użytkownika
Maria_F
200p
200p
Od: 4 cze 2007, o 15:12

Post »

Witaj Guciu :D To zdjęcie z roślinkami w białej szacie, to skąd masz.... :wink: U nas zieloniutko, roślinki nieśmiało jeszcze ale już wylądają zaciekawione, czy ta wiosna nadchodzi , czy nie :shock:
Bięgnę do Bernadetki :lol:

Pozdrawiam
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10

Post »

Kiedy w końcu przyjdzie zima. Tęsknię za takimi widokami jak na Twoim zdjęciu z 23 stycznia 2008 godz. 21:09
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ten świerk wężowy :shock: po co pokazujesz takie śliczności :twisted: chcesz żebym znowu na taki okaz zachorowała :cry: :roll:
Awatar użytkownika
EWA K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2008, o 23:16
Kontakt:

Post »

Witam Cię Guciu. co prawda jeszcze nie widziałam całości Twoich postów, zdjęć itd , ale nie wytrzymałam i od razu muszę Ci powiedzieć, że masz serce do roślinek ;:91

co do śmieci, to zgadzam się z Tobą w zupełności. Ja mam też utrapienie z sąsiadką, starszą co prawda osobą... ale aż dziwne, że robi to zawodowa OGRODNICZKA ;:154

nie dosyć, że wrzuca do mnie szkło, kamienie, gruz (również do mojej skrzyni z kompostem) , to na swoim terenie wypala śmieci .
Robi to na jesieni, ale również na wiosnę i w lecie, gdy jest gorąco. Wtedy trudno wytrzymać w ogrodzie, nawet muszę zamykać okna!
Jeśli są to szczątki roślin -to da się wytrzymać, ale pali również opakowania foliowe. Widziałam kiedyś , jak w lipcowy upał paliła opony !!!
oprócz tego jest tam ogrzewana szklarnia -z komina, zawsze nocą wydostaje się czarny dym.
Nie zawsze jest taki smród, więc wnioskuję, że tylko wtedy, gdy spalane jest coś, co nie powinno tam w ogóle się znaleźć. Dobrze, ze w zimie nie otwieram okien :?

a najlepsze jest to - co robi z tym ,,nader żyznym popiołem" - otóż tę bogatą substancję w
składniki całej tablicy mendelejewa, pani dodaje do ziemi, którą paczkuje i sprzedaje !!!
Jak to widzę - to na prawdę mam spore obiekcje kupujac jaką kolwiek ziemię w kwiaciarni ;:185

Jest to utrapieniem dla okolicy. Rozmawiałam z innymi sąsiadami, którzy mówili mi, że wzywali nawet straż miejską... Z tą panią trudno rozmawiać o czym kolwiek - jest bardzo niemiła, a ja staram sie unikać takich osób. Nie jest to wyłącznie moja opinia, ale dosłownie KAŻDEGO sąsiada, który miał z nią jakikolwiek kontakt.
Więc nie dziwi mnie to - że sąsiedzi posunęli się do wezwania straży ... może to troszkę pomogło, bo zeszłej jesieni miałam czystrze niebo :roll:

Zauważyłam Guciu, że oprócz wspólnego problemu ,,śmiecowego", mieszkasz tak samo jak ja - w Łodzi ;:173
zastanawiam mnie to dlaczego musisz okrywać swoją magnolię? czy ona jest bardzo młoda?
U mnie rosną dwie magnolie i nie mam kłopotu z ich przemarzaniem.
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Eluniu, nie jest to jakiś super wynalazek, więc kupisz ją bez problemu. Ja bardzo ją lubię i śmieję się, że niedługo będę mogła dotknąć jej z górnego tarasu.
Marysiu, to stare zdjęcie, U mnie buro i byle jak.
Andrzejku, nie kracz, po co komu tyle śniegu?
Bożenko, a może się jednak skusisz? Tylko nie choruj, bardzo Cię proszę!
Ewo, ja taką ...........zarazę chyba bym udusiła, czasami wierzyć się nie chce, że tacy ludzie są obok nas!
A z tą ziemią, to już totalny koszmar. A gdzie ona ja sprzedaje?
Magnolie musieliśmy okryć, bo jedna jest po przesadzeniu i bardzo choruje, a pozostałe to nowe nabytki, wiec troszeczkę je zasłoniliśmy od wiatru.
Moje wątki
Awatar użytkownika
EWA K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Guciu...ziemia jest ogólnie dostępna, tyle Ci powiem na ,,pocieszenie", że na szczęscie nie ma jej w marketach z działem ogród.
... oj tak, magnolia nie za bardzo lubi przesadzanie :? , na razie jej nie ruszaj, niech ma cieplutko - aby do wiosny :lol:
A! zobaczyłam właśnie TWÓJ pas zieleni, o rany no niesamowite, pokazałam zdjęcia moim koleżankom, które też mają kręćka ogrodowego - nie mogłysmy się nadziwić :shock:

Jedna z nich ledwo daje sobie radę ze śmieciami zostawianymi przez ludzi na trawmiku na ulicy przed domem - a co dopiero mówić o jakimkolwiek sadzeniu roślin.
Moja ciotka usiłowała i też nic z tego nie wyszło - pokradli wszystko, nawet zwykłe rojniki!
Widać na trawnikach najlepiej jest uprawiać puszki po piwie, butelki po wódce itd.-to nikomu nie przeszkadza.
Widziałam za to na bocznych uliczkach na osiedlach domkow -szeregowych, całkiem ładne ogródki ...może z czasem to się przyjmie.
ale ogród w Twoim wydaniu -to rewelacja!
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gucia -Ty mnie już lepiej nie kuś na nic :twisted: bo jak mnie mój M wyrzuci z domu to -to sie do Ciebie przeprowadzę ;:111 ;:112
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Mój ranny post znów się gdzieś zapodział.Ciekawe gdzie się odnajdzie?
Awatar użytkownika
EWA K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

...a mój się znalazł :lol:
torchę narobiłam bałaganu, przepraszam ;:180
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ewuniu, u Ciebie rzeczywiście jest troszkę zaciszniej, chociaż to tak niedaleko.
Co do ziemi to mnie pocieszyłaś, trafić na taką chemię :!: :!: :!:
A propos tych " ogródków", masz rację, to tylko kwestia czasu. U mnie P-O budził na początku nie lada sensację, teraz jest to jakaś norma, więc i ilość kradzieży znacząco spadła.
Cieszę się, że koleżankom podobał się mój niby ogród.
Bożenko, mężowi też będzie się przecież podobał. U mnie jest taki trochę stłamszony, z racji braku miejsca oczywiście, ale u Ciebie to dopiero będzie piękny okaz!
Moje wątki
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jeszcze czegoś takiego w styczniu nie widziałam!
Zima zupełnie zwariowała!
Burza , błyskawice, koszmarny wiatr, deszcz ze śniegiem!
Moje wątki
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lip 2006, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gucia!!! W Łodzi burza???? Ja w Mysłowicach ale ranczo na ziemii łódzkiej......
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Uluś, już wszystko ucichło, ale wyglądało koszmarnie!
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”