Pati - Tobie oczywiście serdecznie również

- zagląda, zagląda systematycznie i sprawdza czy pojawiły się nowe ciekawe opisy roślin i ich uprawy od "podstaw".Nikt tu nie zagląda, bo i wątek spadł daleko, / ... /
- nie ma takiej opcji, zbyt ciekawy wątek z profesjonalnie opisanymi roślinami "od wysiewu ziarenek", bardzo dużo ciekawych rzeczy się w nim dzieje i można je w Twoim wątku zobaczyć./ ... / ale muszę Wam o sobie przypomnieć, bo jeszcze mnie zapomnicie / ... /
- nie tylko w Twoim wątku, wśród roślin jest "zimowe odrętwienie". Na moim parapecie również cisza, względny spokój, chociaż taka nietypowa pogoda z wysoką jak na tą porę roku temperaturą, całkowity brak słońca, przysparza mi wiele kłopotu w opiece na roślinami - podlać (?) niedobrze, nie podlać (?) - drugie niedobrze./ ? / tylko u mnie niewiele tego ciekawego, co by mogło Was interesować / ? /
- faktycznie liście piękna, jak roślina urośnie do "normalnych" rozmiarów, będziesz miała gdzie się schronić, przed piekącymi promieniami słonecznymiUwielbiam ich unerwione liście: / ... /
Takie ciekawostki bardzo przydatne, chętnie przeczytam każdą.piasek pustyni pisze:Ciekawostką dla mnie był fakt, kiedy nadeszło lato, trzy które miałam i które wytrwały jednocześnie zaczęły gubić liście. Nie wiedziałam, dlaczego, ale gdzieś tam czytałam o spoczynku letnim, to patrzyłam i obserwowałam, co się dzieje - może to "to". Jednak po lecie podlałam - a tu nic. Góra u jednej zaczęła czernieć. Obciachałam i nie ma co, jesienią wstawiłam pod lampy.