Nasz wymarzony ogródek. Zosia i Andrzej! - 2008r
- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniko budząca się przyroda do życia dodaje mi sił i chęci do pracy . Codziennie rano pierwsze kroki kieruję na dwór , popatrzę sobie na moje roślinki i pełna energii wracam do swoich zajęć .
Aniu poczta kursuje i nie ma problemu , żeby kolorowe roślinki ozdobiły Twoje rabatki . Tylko nie znam nazw tych kwiatuszków , ale w najbliższym czasie Ci podam , bo są śliczne . Aniu ja też jestem bardzo szczęśliwa , że mam ogród przed domem .
Danio na razie nic nie robię przy różach , bo mogą wyskoczyć przymrozki . Wycięłam uszkodzone gałązki i zrobiłam oprysk . Po majowych ogrodnikach dopiero podsypę trochę nawozem .
Aniu poczta kursuje i nie ma problemu , żeby kolorowe roślinki ozdobiły Twoje rabatki . Tylko nie znam nazw tych kwiatuszków , ale w najbliższym czasie Ci podam , bo są śliczne . Aniu ja też jestem bardzo szczęśliwa , że mam ogród przed domem .
Danio na razie nic nie robię przy różach , bo mogą wyskoczyć przymrozki . Wycięłam uszkodzone gałązki i zrobiłam oprysk . Po majowych ogrodnikach dopiero podsypę trochę nawozem .
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Madziu tylko nie przesadż z tym oblewaniem , bo Ci się krzaczory rozchorują i będzie stypa.
Dorciu ja też mam bliżniaczą i bardzo ładnie wygląda , a Ty chyba masz na niej dwa kolory . Nie mam kiedy nawet jechać do Danusi , tylko dzwonimy do siebie . Wiem , że znów jedzie po kwiaty do Niemiec .
Witaj Krzysztofie i jest mi bardzo miło , że nas odwiedziłeś . Efekt mojej ciężkiej pracy będzie widoczny za jakieś dwa lata . Ponieważ drzewka są jeszcze małe i nie wyróżniają się na całej przestrzeni . Wiesz ja ciągle coś zmieniam , bo teraz dopiero zaczyna być widać moje błędy w nasadzeniach . Powoli postaram się dopracować mój ogród do ogrodu moich marzeń . Możesz mi życzyć wytrwałości w dążeniu do wytyczonego celu .
Dorciu ja też mam bliżniaczą i bardzo ładnie wygląda , a Ty chyba masz na niej dwa kolory . Nie mam kiedy nawet jechać do Danusi , tylko dzwonimy do siebie . Wiem , że znów jedzie po kwiaty do Niemiec .
Witaj Krzysztofie i jest mi bardzo miło , że nas odwiedziłeś . Efekt mojej ciężkiej pracy będzie widoczny za jakieś dwa lata . Ponieważ drzewka są jeszcze małe i nie wyróżniają się na całej przestrzeni . Wiesz ja ciągle coś zmieniam , bo teraz dopiero zaczyna być widać moje błędy w nasadzeniach . Powoli postaram się dopracować mój ogród do ogrodu moich marzeń . Możesz mi życzyć wytrwałości w dążeniu do wytyczonego celu .
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Jolciu powiedziałam Madzi co masz zrobić . Napisz czy coś się zmieniło , bo czekamy niecierpliwie .
Priamie w ogóle wiosna jest piękną porą roku
Witamy Cię cieplutko Ubiku na kolorowym dywaniku z wiosennych kwiatów .
Gabuniu wyobraż sobie , że Jędruś często ukrywa się w Twoim ogrodzie . Jest tak cudownie u Ciebie , że nie można oderwać oczu od tych pięknych kwiatów. Tylko policz kwiaty , żeby Ci coś nie zwinął pod kurtkę .
Priamie w ogóle wiosna jest piękną porą roku
Witamy Cię cieplutko Ubiku na kolorowym dywaniku z wiosennych kwiatów .
Gabuniu wyobraż sobie , że Jędruś często ukrywa się w Twoim ogrodzie . Jest tak cudownie u Ciebie , że nie można oderwać oczu od tych pięknych kwiatów. Tylko policz kwiaty , żeby Ci coś nie zwinął pod kurtkę .
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Małgosiu nie miałam czasu , bo musiałam trochę nadrobić zaległości i w domu i w ogrodzie . Wracałam wieczorem zmęczona i już nie miałam siły siadać do kompa. Małgoś nie ma czasu , żeby chorować , nasze rośliny dają nam siłę do walki z niedyspozycjami .
Pozdrawiam Cię cieplutko Zosia.
Pozdrawiam Cię cieplutko Zosia.
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p

Spis wątków
Spis wątków
-
- 500p
- Od: 2 lut 2008, o 17:12
- andriu53
- 1000p
Gabuniu można go zasypać ziemią i nie będzie go widać . Ja go zasypę jak będę plewiła rabatki .
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Witam Cię Hanno i odpowiadam , że na 1 zdjęciu to wrzosiec , a następne -bundewilla , kuflik , kamelie . Zrobiłam zdjęcia tym kwiatom , bo są przepiękne , ale ja wszystich nie kupiłam .
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Asiu z tych krzaczków niedługo nie będzie mnie widać , bo rosną jak oszalałe , ale mnie to cieszy , bo sąsiedzi nie będą mnie widzieli . Od wczoraj pada deszcz i jest zimno , to mam wolne od prac ogrodowych , a moje roślinki czekają na wysadzenie ze skrzynek .
Spis wątków
Spis wątków
- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zosiu proszę wyjaśnij mi jaki związek ma podsypanie róż teraz nawozem a majowe przymrozki?
Ja swoje już podsypałam nawozem do kwitnących,na opakowaniu pisało ,że nadaje się szczególnie do róż.
Ja swoje już podsypałam nawozem do kwitnących,na opakowaniu pisało ,że nadaje się szczególnie do róż.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7