Moje Arboretum

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje Arboretum

Post »

Mati poprzednie są robione teraz, a ta hortensja itp. robione wiosną , a poza tym --nie róbcie mi wody z mózgu- obaj ;:306

-- 4 gru 2014, o 19:14 --

jeszcze wiosenne :)

Obrazek

Obrazek
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Żylistek zgadłem ? ;:oj chyba się biedny wywrócił ;:306 szkoda że tak mało osób je docenia
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Uwielbiam żylistki, no i przewrócił się :) i dereń Cousa :)

-- 4 gru 2014, o 19:19 --

Obrazek

Obrazek

a ten żylistek? piękny no nie :)

Obrazek Obrazek

kolejny żylistek :)
Wiosną jeszcze nie umiałam robić wyłącznie prosto fotek, teraz już umiem ;:14

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Piekny i dorodny nie cos z roseum albo plena ;:136 ? A i u ciebie była jakaś wichura widze :;230 :shock:
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ano jak się raz położyły to nie mogę ich podnieść :lol: a ten żylistek to jakaś hybryda :)

-- 4 gru 2014, o 19:31 --

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje Arboretum
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Karolino mieszkasz w raju ;:oj Który sama sobie stworzyłaś ;:108 Kochana,jesienne wieczory służą do tego,że poznajemy nowe ogrody, a czasami trafiamy własnie do raju.Do takiego stanu dążę i ja,ale długa droga przede mną ;:131 Jestem na 17 stronie i nie zamierzam po łebku pędzić,więc trochę mi zejdzie.Kochana,czy z glicynią od razu tak łatwo ci poszło,nie przemarzała?A jak tniesz?Być może ktoś cię o to pytał,ale jak pisałam,nie doczytałam jeszcze.Mam młódkę wsadzoną,jeszcze nie okryłam,ale czuwam,na większe mrozy okryję.Nawet w międzyczasie poczytałam o Dawidii,tych mniejszych egzemplarzy nie mają w sprzedaży,a większe to majątek :? Już ja sobie ten wątek zapamiętam ;:333
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miriam miło mi Cię gościć ;:180 glicynię wsadziłam i za 3 lata kwitła.Nic nie robiłam, nie okrywałam, nie przycinałam ...Dopiero teraz jak się rozrosła to tnę i to mocno bo by mi zjadła taras :) a im więcej tnę tym bardziej rośnie i kwitnie :) mam ich kilka. jak kupiłam malutki krzewik to dłużej czekałam , a jak większy to szybciej. Ostatnio po prostu kupuję kwitnące, b o nie chcę czekać :) nic nie przykrywam :) jedynie Dawidię mam małą, bo dużą trzeba było sobie przytransportować, a skąd ja wezmę duże auto? więc mam małą i nie wiem czy zobaczę jej kwiat ? :? ale trudno :) mam upatrzoną w Wojsławicach to sobie oglądam :) a ogród jest moim całym życiem ( no prawie :) ) :wit
Moje Arboretum
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Wróciłam doczytać :D I już cie miałam pochwalić,że zaniebieściłaś hortensję,a tu czytam,że kupiłaś gotową :lol: Otworzyłam też szeroko oczy widząc kwitnącą laurowiśnię o tej porze :shock: Przyjrzałam się,inny gatunek mam,moja kwitnie szczoteczkami do butelek ;:204 Ale rozejrzę się za taką ;:108
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Patrząc na Twój ogród coraz bardziej tęsknię za wiosną. Czy długo musiałaś czekać na kwitnienie kielichowca chińskiego?
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Karolino, okazy krzewów masz przepiękne... Wszystkie kwitną wspaniale... ;:333
Dobrze, że mamy sezon zimowy, to będzie można więcej takich piękności oglądać... :D
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Karolino u Ciebie widać okropna wichura jak różane drzewo się przewróciło .Gdybyś obrabiała fotki tak jak ja to byś to wszystko sprowadziła do pionu .ale podpowiem Ci może spróbujesz otworzyć każde zdjęcie na komputerze i tam jest taka opcja na samym dole [w każdym razie ja tak mam] ,że można obrócić fotkę .Cudne są Żylistki tez mam jednego
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miriam kupiłam różową hortensję w celu zniebieścienia, bo tylko różowe na to idą :) podlewałam ałunem wyrwanym Stasiowi, i nic, dałam zgodnie z sugestią koleżanki , pioktaninę --nic, dalej została różowa :( to się wkurzyłam i jeszcze jesienią kupiłam niebieską :lol: Ale się nie poddam i wiosną będę podlewała specjalnym nawozem, który już kupiłam i zobaczymy ? :) Laurowiśnie mam nowiutką, małą, pewnie za to wiosną nie zakwitnie, albo szczątkowo :) a te szczoteczkowe są super, faktycznie mam inna , nawet się nie zorientowałam :) kupię sobie szczoteczkową :) one rosną w cieniu a u mnie tego dużo , w większości :(
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu kiedy latem dołączyłam do forum nie umiałam robić prosto zdjęć, teraz już wiem :) a próbowałam odwracać i są odwrócone, ale jak dodaję Fotosikiem to się odwraca do stanu pierwotnego :( gdybym miała zdrowe oczy i kręgosłup to bym posiedziała i pokombinowała, wszystkiego można się nauczyć :) Ale mogę tylko na krótko siadać do kompa, więc wtedy wykorzystuję na pokazanie tego co mam :) Nowe zdjęcia są już proste :) gdybyś widziała co ja na początku wyprawiałam :oops: :;230 żenada :lol: ale przetrzymałam, moderatorzy cierpliwie pomagali, nie wywalili mnie :;230 i jestem :heja
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madzia, Dorota mój ogród powstawał 10 lat, na początku chaotycznie , sadziłam co mi w rece wpadło, teraz już rozważnie bo nie ma miejsca, staram się selekcjonować i wybierać jakieś unikaty :) Kielichowca mam chyba 4 lata i zakwitł :) :wit
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek