Było ciepło,komary nie gryzły,sama radość.Najpierw po przyjeździe zabrałam się za obcinanie u róż przekwitłych kwiatostanów.
Kilka wiaderek się nazbierało.Niektóre z różyczek tworzą nowe przyrosty,znów będzie kwitnienie i to w różach lubię powtarzalność

Na razie nie zauważyłam czarnej plamistości co mnie bardzo cieszy ...
Aniu cieszę się,że w następnym ogrodzie będzie rosnąć Edenka

Pepsi w dzbanie chciałabym posadzić kłącze hosty,podpatrzyłam ten pomysł u Wandzi

Maju-edulkotku Winter Lodge nie ma w szkółkach,a szkoda,bo naprawdę to jest ciekawa róża.Kiedy była możliwość zamówiłam ją ze szkółki . W kamionce trzeba chyba nawiercić małe dziurki do odpływu wody

Maju szałwia trójbarwna już u Ciebie kwitnie? Ładna jest prawda?
Aneczko kolo za 250 zł?

U nas te kamionki chodzą po 60 lub 70 zł,a ja swoją bez ucha za 20 znalazłam

Ewciu jak cięłam Cardinala to samo sobie pomyślałam

Historyczne to najbardziej trwałe róże i z daleka je widać,bo duże i rozkładają swe ramiona

Moniś La Reine Viktoria nie mam,ale chwalę sobie LO,co roku kwitnie,nie przemarza,lubię takie róże

Kamionka i hosta,kupując ją miałam to właśnie na myśli,jeszcze zobaczę może zmienię koncepcję?
Jak to kobieta zmienna jest,czasami sama za sobą nie mogę nadążyć tyle mam w głowie pomyslów

Ruda Zaba na pewno coś zielonego i trwałego...hosta mi się widzi...
Heliofitka oj tak mamy początek czerwca,ale temperatury nie za wysokie.Spojrzałam rano w prognozy i upałów nie przewidują,w sumie to i dobrze,przynajmniej rośliny się nie usmażą ...
Przedpokój wymalowany w kolorze meksykańskie chili

Jule stare dzbany są super łupami

Anabuko nie masz Edenki? Należy do grupy róż pnących,ale raczej w naszym klimacie rzadko jej się uda wysoko wspiąć,no chyba,że mamy łagodną zimę.Nie pachnie,ale za to powtarza kwitnienie,kwiaty ma duże,w starodawnym,romantycznym stylu

Danusiu powoli robi się na rabatkach łyso,poobcinałam już prawie wszystkie kwiaty,czekam na następne.W międzyczasie lilie zakwitną i liliowce.
Jadziu z wielką przyjemnością czekam na następne kwiaty

Aneczko gałązkę przycinasz za pierwszym liściem lekko na ukos ostrym sekatorem,by nie poszarpać

Ilonko Charlesa polecam,ma piękny kolorek i jest zdrowa

Aneczko zobaczysz,dasz radę

James Galway angielka

Winter Lodge dalej kwitnie

Sophie Renaissance ,z boku Rosenfaszination

Flora Romantica

Lions Rose po raz pierwszy u mnie

Maria Theresa to jedyna gałązka,która się przewiesza,reszta wyprostowana

Sophia Renaiisance

Przetacznik...zapomniałam nazwy

Miłej soboty życzę wszystkim:)