Działka na Kaszubach - 2014

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka na Kaszubach - 2014

Post »

Marysiu! Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! ;:196 Wpadłam się przywitać ;:196
Kiciuś prześliczny! ;:215 Moje to typowe buraski dachowe, ten to prawdziwy elegant! ;:333
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Joasiu - bardzo się cieszę :lol:

Obrazek

Reniu(Reniak) - Belzebub zwany pieszczotliwie Bubkiem to faktyczne najprzystojniejszy z moich kotów. Dwa pozostałe są piękne inaczej...Mikolina jest mała i chuda, a Fidel wielki i pokraczny ;:306
To o co pytasz - to jest taka kratka do pnączy z Lidla, jest płaska i po prostu jest wbita w ziemię. W tamtym miejscu służy do poskramiania żylistka, żeby nie właził na różę Alabaster.

Obrazek

Reniu(Renzal) - nawzajem - Ja również życzę Ci wiele szczęścia w Nowym Roku! Miło Cię widzieć!
Koty dachowe typu Buras są prześliczne, ja bardzo buraski lubię. Wszystkie koty z mojego dzieciństwa były bure :lol:
Dawno nie zaglądałam do Twojego wątku :oops: muszę to nadrobić

Obrazek

===================================

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i na zakończenie Fidel w niezapominajkach

Obrazek
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Piękne masz irysy a ten kotek toż to top model ;:138
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:oj Ja ostatnio staram się właśnie takie ,,błękiciki" wyszukiwać do ogrodu, ale łatwo nie jest ;:131
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Babciu Jadziu - Top model... ;:306 ....ależ się uśmiałam! Model to on jest ale żeby od razu top :;230
Irysy bardzo lubię! To jedne z moich ulubionych kwiatów. W zeszłym roku posadziłam kilka odmian niskich irysów pumila, więc wiosną będę niecierpliwie wypatrywać kwiatków.

Obrazek

Reniu - chyba wszyscy lubimy niebieskie kwiaty. U mnie niestety widać je głównie wiosną. Latem to już gorzej...ale pracuję nad tym :wink:

Obrazek
============================

Koty trzy....

Obrazek
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Marysiu Twoje koty pięknie się prezentują jako wystrój domu :) I po co nam telewizory, piękne bibeloty i inne drobiazgi skoro mogą je zastąpić koty. Ja uwielbiam te zwierzaki. Teraz po stracie swojego ;:145 jestem szczególniej wyczulona na takie zdjęcia. I sprawdzam codziennie czy ktoś w okolicy nie ma małych kociaków. ;:167
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

amba19 pisze:Irysy bardzo lubię! To jedne z moich ulubionych kwiatów. W zeszłym roku posadziłam kilka odmian niskich irysów pumila, więc wiosną będę niecierpliwie wypatrywać kwiatków.
To dokładnie tak jak ja. generalnie zrobiłam rewolucję w irysachh. Co zaś do ulubionych fioletów, to wśród irysów ich nie brakuje. Na szczęście :D
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Wrócę to tej kratki ,jest świetna, przydalaby mi się na powojnik taka , nie wiedziałam że w lidlu także bywają , muszę przypilnować w tym roku , może coś będzie . Koty ;:167 ;:167 ;:167 , ja mam tylko jednego ,bardzo domowego , i już innych nie chcę , u mnie są lisy i nie dzikie i koty moje miałam rok góra dwa i ginęły , mąż mi zabronił już mieć takie wolno chodzące, bo za bardzo odchorowywałam każdą stratę .
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu-Andzia84 - doczytałam w Twoim wątku, że straciłaś Kicię...bardzo współczuję i przytulam z całego serca...
Ja bardzo przeżywam to, że Fidel-powsinoga wychodzi poza działkę. W pierwszym sezonie to prawie płakałam za każdym razem(i latałam za nim po działkach i po lesie)..tak się bałam, że coś mu się stanie. Teraz już się trochę przyzwyczaiłam...ale jak go dłużej nie ma...to szkoda gadać! Pozostała dwójka nie wychodzi przez płot. Tylko furtkę trzeba zamykać. Otwartą uważają za zaproszenie na spacer po okolicy :evil:

Obrazek

Aniu-Sweety - Rewolucja w irysach...czy to oznacza nowe nabytki? Oj trzeba będzie uważnie śledzić Twój wątek jeśli tylko łaskawy internet będzie fotki otwierał....

Obrazek

Reniu - takich kratek mam kilka, ale uważam, że do powojników są za małe i za delikatne. Ja sieję przy nich wilec abo pachnący groszek. Kupowałam je w Lidlu zawsze na początku marca - coś tak około 10-go, jeśli dobrze pamiętam.

Obrazek

====================================================

Zrobiłam sobie zestawienie moich irysów...nie mogłam uwierzyć, że tyle się ich nazbierało...myślałam, że mam tylko kilka :shock:

Obrazek 1...20.03.2014

Obrazek 2...22.03.2014

Obrazek 3...26.04.2014

Obrazek 4...27.04.2014

Obrazek 5...4.05.2014

Obrazek 6...12.05.2014

Obrazek 7...17.05.2014

Obrazek 8...21.05.2014

Obrazek 9...21.05.2014

Obrazek 13...27.05.2014

To Irysy reticulata - na dwóch pierwszych zdjęciach a na pozostałych niskie Irysy pumila
.....CDN....
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek 10...22.05.2014 Flavescens

Obrazek 11...23.05.2014

Obrazek 12...24.05.2014

Obrazek 14...1.06.2014

Obrazek 15...1.06.2014

Obrazek 16...2.06.2014

Obrazek 17...3.06.2014

Obrazek 18...4.06.2014

Obrazek 19...6.05.2014

Obrazek 20...10.06.2014

Obrazek 21...8.06.2014

Obrazek 22...26.06.2014
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Cześć Marysiu, będę odwiedzać forumowych przyjaciół, a Ciebie do nich zaliczam!
Ciekawa jestem, czy wieczernik Ci wiosną wykiełkuje. Ja planuję biały, ale szukam potwierdzenia, że da sobie radę sam.
Czy jaśmin tniesz po kwitnieniu?
Masz śliczne biało-żółte orliki. Ostatnio "zachorowałam" na te kwiatki i ciągle chcę je dosadzać.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo - nawet nie wiesz jaką mi zrobiłaś przyjemność zaliczając do grona przyjaciół ;:196 Poczułam się wyróżniona..A to bardzo miłe uczucie. Ja też jestem bardzo ciekawa....muszę się tylko pilnować i nie grzebać w ziemi w okolicy wieczornika. Nigdy nie widziałam jego kiełkujących siewek - więc mogłabym je niechcący zniszczyć. Co prawda siałam w ubiegłym roku wieczornik - nasionami obdarowała mnie nasza przesympatyczna forumowa koleżanka - ale niestety nic z nich nie wykiełkowało :(
Jaśmin przycinam ci dwa-trzy lata, głównie w celu ograniczenie jego wzrostu. Jakbym tego nie robiła to już bym pewnie nie mogła wejść na werandę - bo zarósłby wejście :wink: A przycinam tak jak napisałaś właśnie po kwitnieniu'
Orliki o których piszesz kupiłam w ogrodnictwie w mojej gminnej wsi. Niestety prawie wcale nie mają już bylin, produkują na skalę wręcz przemysłową rośliny balkonowe i chryzantemy. Jak Ci się podobają - to może spróbuję zebrać dla Ciebie nasiona? Nie mam ich siewek bo obcinam wszystkie kwiaty po przekwitnięciu.

Obrazek
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Piękny orlik , moje siane w zeszłym roku , w tym mam nadzieję dadzą pokaz .
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu - byłam u Ciebie i przeczytałam, że kupiłaś 230 torebek z nasionkami :shock:
Ja mam na razie 20 w domu i dwa zestawy w drodze - czyli 22 i mnie się wydawało że to jest dużo ;:306
Orliki rosną u mnie od zawsze. Bardzo lubiła je moja mama i chyba stąd ten mój sentyment...
Życzę wspaniałego kwitnienia Twoich orlików!

Z dedykacją dla Ciebie :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

=======================================

Na zakończenie jeszcze raz pierwiosnki z kotem Belzebubem w tle :wink:

Obrazek
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu! Melduję, że nie kupiłam jednorazowo tylu nasionek... ostatnio nie kupiłam nawet setki... (chyba 98 ;:170 ) Ja zbieram nasionka, a te 230 to tylko warzywa i zioła... Większość zostanie wysiana tej wiosny... ;:224
Kwiatków dużo nie kupowałam... tylko dlatego, że nic super ciekawego nie był... ot uzupełniłam zapasy... ;:224 Ile ich mam.. jeszcze nie wiem... boję się policzyć... :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”