Wszystkie super ale wg. mojego gustu Crassula rosularis wymiata!!

piasek pustyni pisze:Lucynko i Przemku - aście się zebrali do kupy razem...
O łał!!! Jeżeli to jest to coś, co miałam znaleźć dla siebie u Ciebie, to powiem Ci - bingo!piasek pustyni pisze:Ale akurat specjalnie dla Was obojga kolejna część moich nowości:![]()
- widzę po raz pierwszy, tak wszystkie razem zgrupowane w jednym "wpisie"."Na początek:"
- krótko i zwięźle, "winowajca"A "śmierdzioszki" to po części i Twoja wina, / ... /
Wyrok zostanie wydany w zależności od kwitnieniaAkwelan_2009 pisze:Całe "szczęście", że tylko częściowo odpowiadam, będzie niższy "wyrok".
Czekam na fotki z kwitnącymi nowościami szczególnie tych, których zakup "sprowokowałem".
Dziękuję i witaj ponowniemataan pisze:U Ciebie jak zwykle interesująco![]()
Oj tak, zgodzę się z Tobą. Jak generalnie nie przepadam za sedum (co innego Senecio), to jednak potrafią niektóre zachwycić, jak właśnie S. adolphii.mataan pisze:Sedum adolphii jest śliczne. Jak dla mnie, to jeden z ładniejszych przedstawicieli rodzaju.
W większości rzeczywiście tak jest, niemniej niestety kilka i ja przez zimę straciłam. Pozostały u mnie twardziele. Podobno z tego co wyczytałam na innych wątkach, nie sztuką jest utrzymać przy życiu, ważne jest tak je prowadzić, by zakwitały i się rozrastały. Zobaczymy jak będzie z tymi. Tavaresia chodziła za mną od dawna, chętnie bym zdobyła inne przedstawicielki tego rodzaju - zobaczymy, jak się spędzi nam ten sezon. A Twoim oczywiście kibicuję bardzomataan pisze: Stapelki obowiązkowo muszę pochwalić - duvalki szczególnie/.../A tak swoją drogą, ja uśmierciłem E. grandis
, a S. madagascariensis i Orbea paradoxa otarły się o śmierć. Byłem przekonany, że nic z nich nie będzie, a tu niespodzianka - suchary po porządnym podlaniu nie zgniły. Wciąż mnie zaskakują te rośliny. Niby takie delikatne, a jak trzeba zawalczyć o swoje, dają radę.
mataan pisze:Moje Aeonium sedifolium też nieco się różni.
Ja miałam jeszcze inne, ale Ty masz Iwonko czystego, prawdziwego przedstawicielaraflezja pisze:Zastanawiam sie nad tym moim Aeonium sedifolium, ale dobre jest.
W necie podobne pokazują. Już się przestraszyłam, że mam jakieś inne, albo źle rozpoznane.