Lancety rodzinna ostoja ...cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Lancety rodzinna ostoja ...cz.2

Post »

Lodziu
Działkę masz też zadbaną, aż miło popatrzeć. :D
Tylko brać przykład :D Ja się staram ale teren mamy olbrzymi.
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękna kępa sasanki! Moja gleba im nie sprzyja (za ciężka) ale są na tyle dzielne, że kwitną pojedynczymi kwiatkami 8-)
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Witam jeszcze świątecznie :wit

Obrazek

e-genia-Geniu, podzielam Twoje zdanie,też uważam wiosnę za najpiękniejszą porę roku.
leszczyna-Krysiu, dalie mam umyte,podzielone,codziennie spryskiwane wodą.W piwnicy czekają na posadzenie w gruncie.
pelagia72-Agnieszko, ja mam więcej pomocników i mniejszy areał,dlatego "daję radę" . :wink:
Florian Silesia - Florku, na działce mam dużą zmienność glebową,jeżeli roślina trafi na to co lubi - widać efekty.
Pokażę jak wczoraj wyglądał nasz przydomowy ogród......

Obrazek

Obrazek

W środę, ma być jeszcze gorzej opady śniegu, temp. w dzień plus 3 st. w nocy minus 3 ;:145
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Lodziu - czy w wazonie to ogrodowe żonkile? Masz fajny pomysł z osłonami do donic. Rośliny bez problemu możesz wyjąć i zimą przechować w piwnicy. U siebie mam dwie takie wielgachne donice, są napełnione ziemią, więc nie sposób je przenieść. Posadzone rośliny muszą więc być wykopywane. Twoje rozwiązanie jest zdecydowanie lepsze.
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

LODZIU :wit
Widoki na ogród bardzo impresyjne :!:
I ładne zestawienie żonkili w wazonie ;:108
Tylko ten śnieg ;:131
Pozdrawiam,
Sławek
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewka36jj-Ewo, to tegoroczne ogrodowe żonkile i ciemierniki.Drewniane skrzynie,to pomysł córki.Zastępują balustradę na tarasie i doskonale się sprawdzają , jako osłona donic i pojemników z roślinami.Część roślin w pojemnikach wędruje do piwnicy,skrzynie puste też,gdzie są ponownie konserwowane przed wystawieniem na taras.
slanka-flora, Sławku - miło mi to usłyszeć od Ciebie. :wink:

Dla Was "ku pokrzepieniu serc", kolejne tegoroczne "bukiety" i kompozycje kwiatowe.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mimo pogody, jaką mamy - wczoraj były ostre prace koło domu.Zapełnianie skrzyń ziemią i wysadzanie dalii na tarasie.W jednej ze skrzyń jest "warzywnik", a nawet poziomki między daliami..... :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Lodziu piękny taras i jak wykorzystany ,ja mam kilka iglaczków w skrzyniach 3 kępki tulipanów i 3 narcyzów , ale narcyzy źle przemarzły i nie wyglądają dobrze .
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Lodziu widzę jak pięknie kwitną ciemierniki , wszystko już posadziłaś ,a ja jeszcze w tyle ;:3 ;:168
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Lodziu - gratuluję córci pomysłu z donicami. Teraz, gdy pokazałaś je w całości wyglądają jeszcze lepiej. Latem na pewno miło będzie posiedzieć na ukwieconym tarasie. Super pomysł.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczny taras, duzo skrzyń do wsadzania i jak widać już zapełnionych :lol: Piękny nowy dom to i wszędzie pięknie , w ogrodzie również ;:138 Ja mam Rustikę Rubrę , na ostatnich zdjęciach na tle białego domu nr 7, 30, 51. I b. podobną Lennei --to ta moja największa . Są b. podobne, Rustika nieco ciemniejsza . Długo kwitną i sa czarkowate z mięsistymi płatkami-śliczne. A koło domu możesz sadzić , bo po prostu będziesz pilnowała żeby nie rosła duża. Niby magnoli się nie przycina, ale wyciecie za duzo rosnacej gałęzi zupełnie nie szkodzi. ja też formuję jak mi pasuje . Podcinam gałęzie które idą na róze itp i pięknie rośnie :) U nas dzisiaj ma być 18 st, lecę do ogrodu :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

A moje donice jeszcze w piwnicy , myślę że może na ten weekend pomału wszystko będę wynosić bo może wreszcie nie będzie przymrozków .. Twój ogród już pięknie posprzątany a u mnie pogoda w kratkę i w ogrodzie pracuje na raty ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Lodzia ja dopiero zaczęłam sadzenie dalii i widzę, że są też posuszone, poszłam Twoim tropem zalałam wodą i jutro będę sadzić.
Donice na tarasie też wykorzystuję do oleandrów, datur i w tym roku kupiłam w Biedronce Passiflorę, wsadziłam dwie sadzonki do jednej donicy i będą zdobiły taras. W ubiegłym roku sąsiedzi z ROD mieli posadzoną w gruncie i tak im pięknie kwitła, ja zaczynam z nią przygodę.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

2 MAJA ŚWIĘTO FLAGI PAŃSTWOWEJ

Obrazek
W tym roku przybyły uchwyty i 2 flagi w naszym domu.Przykre,że na całej ulicy,tylko u nas i na jeszcze jednej posesji je wywieszono. :(

Nadrabiam zaległości :
e-genia - Geniu , moje niektóre narcyzy w tym roku też przemarzły.Być może dlatego,
że sadziłam je zbyt późno.W kwietniu wyjęłam je z ziemi , oczyściłam cebulę, którą opryskałam "Tiltem" , osuszyłam i ponownie do ziemi.Ciekawa jestem rezultatu.
inka52-Tereniu , cały czas jeszcze sadzę.
ewka36jj - Ewo, pomysł ze skrzyniami sprawdził się nam w praktyce.Polecam,takie rozwiązanie zamiast metalowej ,kosztownej balustrady.
karolacha-Karolino, jak zwykle- miłe słowa od Ciebie.Dziękuję, za wyczerpujące informacje nt. magnolii. ;:196
maniusika -Jankowszyscy pracujemy między deszczami.Tegoroczna wiosna nas nie rozpieszcza-niestety. :(
leszczyna - Krysiu , cieszy mnie,że mogłam się na coś przydać. ;:1 Mnie,zabawa z Passiflorą się nie powiodła,zraziłam się i wiecej nie próbowałam,ale będę śledziła Twoje poczynania,może zmienię zdanie.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Piękny rodek , mój biały jeszcze w pąkach a różowy padł . Przez ostatnie dni pogoda była doba do pracy w ogrodzie . Trochę nadrobiłam ale jeszcze sporo pracy mnie czeka ,. Już nie te siły ale pomalutku i mój kręgosłup się przyzwyczaj do gimnastyki ogrodowej .. Miłego świętowania w tak pięknym ogrodzie ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”