Mój ogród wśród łąk

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk

Post »

:wit Calla piękna :D
Piękne oznaki wiosny w Twoim ogrodzie :wink:
Przepiękne zdjęcia kocich pomocników :heja
Pięknie kwitnąca leszczyna :roll:
Ogólne spojrzenie w promieniach słońca śliczne :)
Nowa rabata na pewno piękna będzie :D
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziś kolejny, słoneczny dzień.

Grażynko - zima już nie wróci, nie takiej opcji :D Codziennie widzę sznury dzikich gęsi, wracają w ilościach hurtowych, hałasując przy tym okropnie. Wesoły i pokrzepiający widok. Ja się kochana nie przeziębiam, zahartowany sybirak jestem. :wink:

Paulinko - dziękuję za odwiedzinki ;:196

Moje rodosie po zimie nie wyglądają najgorzej....Mogłoby być gorzej, bo nie oberwałam im kwiatków po przekwitnięciu.Dopiero kilka dni temu to zrobiłam, za dobrą radą forumków.

Obrazek

Kobea

Obrazek

Koleus ( miał mały kryzys, już lepiej sobie radzi, za radą coraz to bardziej słonecznych dni)

Obrazek

Miłego wieczoru wszystkim :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Małgosiu ja też nie obrywałam rodkom uschniętych kwiatostanów i teraz widzę że są w zaniku, bo kto obrywa je w parkach czy ogrodach botanicznych. Same odpadają :!: a w poprzednich latach jak obrywałam to sobie parę pączków oberwałam ;:14

Ja mam z dwóch opakowań 1 kobeę, bo zapomniałam o moczeniu nasion :|
Miłego wieczoru ;:168
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2013, o 09:02

Post »

Małgosiu :wit
Pięknie Ci powschodziły kobey i pokrzywki ;:63
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

Matko kochana- jak zasuwacie z pracami w ogrodzie ;:oj jak wszystko wymuskane- i rabatka nowa będzie- super, no i jakie widoki wiosenne:wink: pomocnicy jedyni w swoim rodzaju ;:108 z zasiewów u mnie jak na razie to pomidorki i papryka- każdego po dwa rodzaje... są plany na kolejne- nasionka już w kolejce stoją ;:224
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Ale ci rośnie.... ja się za późno za to wszystko wzięłam - u mnie dopiero liścienie - a i tak w domu słuchałam, że chyba niepoważna jestem, że już w lutym sieję :) Na szczęście ci marudzący pamiętają, że w zeszłym roku siałam i byłam nieszkodliwa, a skuteczna. (hehe - ale w ubiegłym roku niczego nie pikowałam - ciekawe, jak się oswoją z widokiem wielu doniczek :) już się wprosiłam z moja ewentualną rozsadą na strych u mamy - nieogrzewany, ale za to z oknami od południa :) )
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Dużo pracy za Tobą, ale jakie efekty ;:138 . Calla w pełnej krasie ;:170 , a koty mają niesamowite pyszczki.
Pozdrawiam serdecznie ;:196 .
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Witaj Małgoś, wpadam się tylko przywitać, lecę nadrobić zaległości
miłego dnia :wit :wit
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgoś ależ ja Ci zazdroszczę tego słoneczka.... u mnie wciąż szaro, ponuro i zimno....w rano biała warstwa mrozu na trawniku.... ależ tęskni mi się do słoneczka i ciepła :roll:
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Zaległości mam ogromne, ale stwora na poprawę nastroju widziałam- na sam widok człowiek się uśmiecha.
Pozdrawiam serdecznie ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Małgosiu,pracowita z Ciebie dziewczynka, porozmnażane roślinki,w ogrodzie tez pięknie wszystko budzi się do życia,tylko czekać na prawdziwą wiosnę :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Witajcie kochani w środę, również słoneczną i owocną w prace porządkowe w ogrodzie. Przyjechałam z pracy o przyzwoitej godzinie, więc zdążyłam jeszcze pobuszować w moim królestwie :D

Marysiu - nie wiedziałam, że robię źle, dopóki nie zamieściłam fotki mojego rodosia w wątku o chorych rododendronach. Mili forumkowie powiedzieli mi, co jest z nim nie tak. Trzeba im obcinać przekwitnięte kwiatostany, bo wtedy zawiązują nasiona, roślinka słabnie, nie kwitnie, bo nie ma siły na zawiązanie pąków. Obcięłam te suche "cośki" i już będę pamiętała,żeby pomóc moim rodosiom.
Marysiu, ja nasion kobei nie moczyłam. Po prostu wcisnęłam do ziemi, podlewałam i ...już.Może to wina nasion, że Ci nie wyszły. ;:131

Bartku - dziękuję :wit :D

Kelpie - korzystam z pięknej, słonecznej pogody i ruszam do ogrodu, ale żebym miała wymuskane...to lekka przesada, :D mam jeszcze mnóstwo pracy związanej z "odszczurzaniem". Przede wszystkim wertykulacja trawki, bo jest w fatalnym stanie, zarosła mchem. Już posiałaś pomidorki i paprykę?? A dajesz je potem do gruntu czy pod folię? Ja do gruntu sadzę, ale..czekam z wysianiem, żeby mi się nie powyciągały biedaczki.

Aguś - athshe - ja sie pośpieszyłam z sianiem, ale...tak mnie ręce świerzbiły, że musiałam. W zeszłym sezonie kobeę siałam mniej więcej w tym samym terminie i przynajmniej zdążyła kwitnąć.Mam ten sam problem z miejscem na parapetach. A raczej z jego brakiem i... marudzeniem rodzinki: "jak tu wygląda". :D A jeszcze przede mną ....pomidorki, papryka, czyli miejsca będę musiała mieć dużo. ;:3

Edytko - dziękuję za odwiedzinki, sama doskonale mnie rozumiesz, ile pracy jeszcze przed nami :wink:

Małgolinko - Małgoś - witaj, a gdzieś się sąsiadko podziewała??

Agnieszko - Agness - szepnęłam słoneczku, żeby zajrzało i do Ciebie. Obiecało :D

Agnieszko - Aagge - stwór jest niesamowity, ostatnio zabrałam go do pracy, humor wszystkim na dzień dobry poprawiłam. On tak śmiesznie mówi.Naśladuje nasze wypowiedzi w swoim własnym języku. :wit

Martuś - ja lubię pracować w ogrodzie. Jak to mówią: ręce w ziemię, głowie lżej :D Pracując i męcżąc się fizycznie pozbywam się nadbagażu stresów codziennych. ;:196

Wiosennie

Obrazek

a na parapetach zagęszcza się coraz bardziej, tutaj por

Obrazek

a tutaj seler

Obrazek
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Kochanie masz taka samo na parapetach jak ja :;230 W sobotę popołudniu będę pikować swój selerek- w równy miesiąc po wysiewie.Ja na razie mam zaliczone 3 dni na działce-jak dni sie wydłużą to będę jezdziła na działeczkę po pracy,tymczasem marzy mi się sobota,bo w piątek-targi w Poznaniu
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ja pora wysieję dopiero w kwietniu, bo i tak zostawię moim domownikom na marzec dziesiątki doniczek, a w kwietniu powinny dać radę.
Masz racje to chyba sprawa nasion, bo raz zareklamowałam przysłali drugie i te drugie natychmiast wzeszły. Dlaczego wciskają nam stare nasiona ;:185
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Witaj :wit Małgoś
ja wczoraj też pracowałam, dziś rąk nie czuję, dziś też pobuszuję tylko muszę się uporać z domowymi obowiązkami
wczoraj byłam w Świeciu w brico, kupiłam lilije :heja

miłego dnia ;:196
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”