Basiu ta piękna budleja skrętolistna nie wiem czy dobrze ją określiłam

Budleje niestety lubią pzmarzaćszy--- pisze:Wiem, muszę przesadzić, piękne budleje.
Warto, choć to trochę kłopotliwa roślina i dość krótkowieczna.sweety pisze:Ależ masz przepiękny tamaryszekCudo. Ciekawe kiedy mój maluch będzie taki piękny. Ale z tego, co widzę, zdecydowanie warto uzbroić się w cierpliwość!
Tak, niestety tamaryszki tak mająalicjad31 pisze:Mój tamaryszek niestety bardzo często nie kwitnie bo pąki marzną,ale też bywał tak piękny jak Basi. Basiu ta piękna budleja skrętolistna nie wiem czy dobrze ją określiłam,która Ci zmarzła mam nadzieję ,że odbije od korzeni.
Nie zabezpieczam hibkow na zimę, ale też straciłam kilka. U mnie jest tak, że jak pierwszą zimę przeżyją to potem jest ok. A budleje często przemarzają mi do samej ziemi, zazwyczja odpuszczają, ale też nie zawszePEPSI pisze:Hibiskusy masz pięknePosadziłam 2 lata temu 3 różne, żaden krzaczek nie przeżył zimy. Opatuliłam je solidnie, niestety, nie dały rady. Twoje są śliczne. Zabezpieczasz je na zimę? Budleja - też mi zniknęła po zimie
Może u Ciebie inny klimat
Obcinam tylko przemarznięte gałązkirobaczek_Poznan pisze:Basiu, piękny tamaryszek i te hibuskusy! Moim coś nie leży, chyba skoczki grasowały na liściachCzy obcinasz hibiskusy wiosną?
Ja też goMargo2 pisze:A ja zazdraszczam derenia. Moje marzenie. Widziałam już taki 10letni. Cudne drzewko. Wiosną jak kwitnie po prostu powala