Witam
Tereniu, wczoraj zapomniałam Ci odpowiedzieć - nie mam podwójnych kaczeńców. Te zwykłe ładnie mi rosną, więc na zakup innych się nie zdecydowałam. Mam jeszcze podobną roślinę, ale o kwiatach i liściach mniejszych, ale nie mam zdjęcia i nie pamiętam nazwy
Tereniu, na południe pojadą starocie takie trochę większe gabarytowo, coś już uzbieraliśmy.
A gdzie Ty kochana już chcesz wyjeżdżać, czyżbyś planowała wyjazdy na roślinne zakupy, przecież zima idzie
Agnieszkowidziałam u Ciebie dekoracje w ogrodzie, podglądałam też te, które można zakupić. Cudeńka różne, ale ja już muszę przestać nawet o tym myśleć, ponieważ przez kilka lat to się tego trochę u nas nazbierało.
Ale czytając liczne wpisy, doszłam do wniosku, że nie tylko ja tak mam, że to się jeszcze innym osobom podoba i że te osoby też się otaczają takimi dekoracjami różnymi. Ja tak lubię
Kasiu, fuksje w postaci drzewek wyglądają ślicznie, a jak posadzisz tak jak doradza Terenia to na pewno będziesz zadowolona z efektu.
Możesz u mnie podyskutować z Terenią, mnie to nie przeszkadza.
Jagódko, pakuj się i przyjeżdżaj, będziemy biegać po magazynkach ze starociami, pewnie też coś dla siebie znalazłabyś. Oj był jeszcze piękny wazon, ale cena dla mnie zaporowa. Mam go stale w myślach, jest z porcelany o takim fantazyjnym kształcie i dodatkowo przyozdobiony trzema dość dużymi różami też z porcelany. Jeden nawilżacz straciłam, podobny do tych, które Ci się podobają. Przewrócił się na kafelki i popękał
A ta gipiura to służy za nakładkę na obrus, ma ok. 3 m. długości (kupiłam kiedyś w sklepie z używaną odzieżą - w lumpiku. Chciałam Ci pokazać w całości tę gipiurę, ale nie działa mi ImageShack. Chciałam się też doradzić jak wykorzystać stare koronki, zdjęcie zrobiłam, ale nie mogę się nawet zalogować do ImageShack.
A propozycja "Ogrody na północy i południu" podoba mi się. A może zacząć nowy wątek, taki połączony, ale od nowego sezonu. Ciekawe co Terenia na to powie
Pozdrawiam